Здравейте,
Откривам тези тема, като мисля, че ще помогна на хората открили този форум и няма да дублира добре познатата ни "Какво е биткойн" и "Ръководсво за начинаещи", аз ще ги улесни при навлизане в нашето малко общество!
Така!
На всички - ДОБРЕ ДОШЛИ, които са решили да създадат тема от сорта - Нов съм в майнинг, Нов съм помагайте, Имам такава конфигурациа /домашен компютър/, мога ли да копая с него и колко ще изкарвам /най-често тук се постват едни спецификации включващи и марката и модела на мишката/ и ВСИЧКИ ПОДОБНИ - НЕ ГО ПРАВЕТЕ.
ПЪРВО ПРОЕЧТЕТЕ - "Какво е биткойн" и "Ръководство за начинаещи" и още една две подобни теми!
Ако въпреки това имате въпроси, а такива възникват винаги, хубаво е да не поствате тема съдържаща: ПОМОЩ, ПОМАГАЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ и др. подобни - помага се на човек, който с дави, болен е, има финансови затруднения, има опасност да измръзне или подобни житейски ситуации, но помощ за печелене на пари е друго и по-скоро не бих го нарекъл помощ!
Пример - представете си, че влезете в дилинг офис на голяма банка и се обърнете към дилърите там с думите: "Помощ, помагайте искам да трейдвъм валути и да печеля пари" - просто ще ви се изсмеят и ще повикат охраната!
Та, ако имате въпроси, ги поставете, след като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:
- сте ги поставили /на български и на английски/ на Гоогле;
- потърсили сте във форума това, което ви интересува;
- прочели сте внимателно всички Q and A, Туториал, Хелп, Риийдми и всичко останало от съответния сайт или програмка от типа: пул за копане, борса за обмяна на валути, портфейл, софтуер за копане и т.н. - ТАМ ВСИЧКО Е НАПИСАНО, КАТО ЗА НАЧИНАЕЩИ и с малко повече напън на сивото вещество ще получите отговор на въпросите си, без да занимавате аудиторията тук!;
- попитали сте с лично съобщение някой от форума, който ви изглежда, че е наясно с темата, която ви вълнува!
НЕ Е ДОБРЕ ДА ПИТАТЕ "Колко горе долу ще изкарвам на ден, на месец, с тази карта, с този процесор, с тази АСИК машина - това е много трудно да се каже и дори някой да ви отговори, вероятността да познае е мнго малка - ама много МАЛКА. За целта има сайтове, които показват "най-печелившата валута в момента", както и калкулатори в които въвеждате /за съответната валута/: оборудване, цена на ток и други подобни и си ПОЛУЧАВАТЕ САМИ ОТГОВОР, който също е с голямо приближение! - не за друго, а защото има два много важни параметъра, които трудно могат да се предвидят - ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ /тази, която копаете и основната/ и ТРУДНОСТТА ЗА ДОБИВ - и за двете има предвиждания разбира се, но само предвиждания!
Разбира се въпрос от сорта "абе ти с тоя риг с 6 1070-ки колко етера изкарваш на ден?" е логичен, но по-скоро би било по-логично да е" Колко мегахеша ти прави рига?".
По въпорса за хардуера, ето неща, които със сигурност стават за добив на крипто-валути с профит:
- АСИК машина след 2016
- дъно с 6 PCI слота и съотвената памет, процесор и най-добре SSD диск
- видеокарти - RX 4XX 5XX. R9 3XX, Vega, Nvidia 1060 И НАГОРЕ
- захранвания, които покриват разхода на ток на тези от горните железа, които сте си избрали /кумулирано/ + 10% резерв
/тук ще помоля, колегите, ако съм пропуснал нещо или сгрешил, да ме допълнят, коригират/
ВСИЧКИ ДРУГИ НЕЩА МОЖЕ И ДА СТАНАТ, ама не си заслужава, затова си спестете въпроси от типа "имам видеокарта R9 270, мога ли да добивам с нея?" - ДА МОЖЕШ, но не си заслужава, може само да се учиш с нея!
Мисля, че тези напътствия ще са ви от полза, ще ви помогнат да ви обърне някой внимание и да не станете обект на подигравки /все пак тук охрана няма/!
Поздрави и успех!
И помнете, както ми каза на мен един човек, когато бях новобранец /защото всички тук сме били/ - без труд няма медец!