Етериум новобранец

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Етериум новобранец

Мнениеот sadas3 » 24 Юни 2017, 23:54

Здравейте на всички от форума. Нов съм тук .
От скоро се интересувам от Ethereum и съм решил да вложа малко пари в риг. Мисля да копая с GPU, но като гледам на нашия пазар не е останало много .....
В Cryptocompare се ориентирам кой GPU са добри. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми дадете съвет . :)
Насочил съм се към тази конфигурация :

Видеокарта - Gigabyte HD 7950 3GB
Процесор - Intel Celeron Dual-Core G1840
Дъно - ASUS PRIME H270-PLUS
Хард - Kingston 120GB SSDNow V300 Drive SATA 6Gb/s 3 2.5"
Рам - Apacer 4GB DDR4 2133MHz
Захранване - EVGA 600B 600W

Не е най-доброто ,което може да се сглоби , но трябва да се вместя в бюджет около 1200-1400 лева .
Струва ли си да започна с такава машинка и какво може да се промени по нея ?
sadas3

Re: Етериум новобранец

Мнениеот stylius » 25 Юни 2017, 00:55

Колега, не си написал колко карти ще ползваш така. Дъното поддържа до 6 и е трудно да се намери. Ако все пак намериш и вместиш 6 карти в тоя бюджет (съмнително), тогава може и да си струва. Ако смяташ да копаеш с 1 карта - тогава според мен не си струва.

В момента 3GB картите все още могат да копаят, но това скоро може да се промени. С 1 карта няма да можеш да си върнеш инвестицията достатъчно бързо, преди да стане неизгодно. За съжаление скоростта на копане не е константа и трудността се увеличава с всеки изминал ден. Ако имаш наличен хардуер, по-добре копай за някакви етер стотинки, но ако това ти е инвестицията, според мен не си струва за 1 карта.
stylius

Мнениеот olele » 25 Юни 2017, 07:03

С тази карта копай зек
olele

Мнениеот sadas3 » 27 Юни 2017, 22:04

Благодаря за отговорите . Разбирам ,че с една видеокарта няма да стане , трябва да сложа поне 3++ за да има ефект .
А някой да е купувал GPU от alibaba ? Защото гледам там има добри оферти ....
sadas3

Мнениеот btc2usd » 27 Юни 2017, 23:19

sadas3 написа:Благодаря за отговорите . Разбирам ,че с една видеокарта няма да стане , трябва да сложа поне 3++ за да има ефект .

В alibaba обикновено са търговци на едро и трябва да поръчаш количества. Също като постигнат в България ше дължиш 20% ДДС и евентуално мито около 10% така че прецени колко ще е добра офертата
btc2usd

Мнениеот sadas3 » 28 Юни 2017, 21:46

stylius написа:Колега, не си написал колко карти ще ползваш така. Дъното поддържа до 6 и е трудно да се намери. Ако все пак намериш и вместиш 6 карти в тоя бюджет (съмнително), тогава може и да си струва. Ако смяташ да копаеш с 1 карта - тогава според мен не си струва.

В момента 3GB картите все още могат да копаят, но това скоро може да се промени. С 1 карта няма да можеш да си върнеш инвестицията достатъчно бързо, преди да стане неизгодно. За съжаление скоростта на копане не е константа и трудността се увеличава с всеки изминал ден. Ако имаш наличен хардуер, по-добре копай за някакви етер стотинки, но ако това ти е инвестицията, според мен не си струва за 1 карта.

Като за начало мисля да сложа 2бр. и след време да ги увеличавам . А ако след време сложа на останалите PCI слотове различни карти от Gigabyte HD 7950 проблем ли ще е ?
Последна промяна sadas3 на 29 Юни 2017, 07:17, променена общо 1 път
sadas3

Мнениеот sadas3 » 28 Юни 2017, 21:51

btc2usd написа:
sadas3 написа:Благодаря за отговорите . Разбирам ,че с една видеокарта няма да стане , трябва да сложа поне 3++ за да има ефект .

В alibaba обикновено са търговци на едро и трябва да поръчаш количества. Също като постигнат в България ше дължиш 20% ДДС и евентуално мито около 10% така че прецени колко ще е добра офертата

Ами гледам има min order от 3бр./5бр. и дори като сложим 30% пак е на сметка да се вземат от там , но така като чета по форумите има висок шанс да бъдеш завлечен с някой друг долар..... Поради тази причина попитам дали някой е пазарувал от сайта .
sadas3

Мнениеот l1xx » 07 Юли 2017, 00:37

Ам, аз съм пазарувал от алибаба няколко пъти, но не видео карти.

Но - в момента в алибаба има десетки обяви за RX580 на цени 100-150$ с безплатна доставка и оферти от типа, плащаш 3, получаваш 5.
В 99% от случаите крайния резултат е - плащаш 3, получаваш усмивка по радиото ;)

Може да пробваш на собствен риск, но шанса да изгориш е огромен.
l1xx

Мнениеот Nikolllay » 07 Юли 2017, 14:59

Имам над 210 поръчки от сайта, пазарувал съм какво ли не, досега не съм бил завлечен.
Дори нещо да не пристигне, пускаш оплакване и ти се връщат парите ;)
Nikolllay

Мнениеот eti_i » 09 Юли 2017, 15:03

до колко е сигурен този сайт алибаба, аз не съм пазарувала от там, пазарувала съм от алиекспрес,дали е на същия принцип? Цената на картите е страхотна сравнение с нашият пазар.
eti_i

Следваща

Назад към За Начинаещи