Какво е най-изгодно да се копае в момента?

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Какво е най-изгодно да се копае в момента?

Мнениеот SadneraBG » 12 Юли 2016, 16:47

Здравейте, смятам в скоро време да инвестирам в копач(все още не съм решил gpu или asic). Като че ли ми се иска да се custom gpu build, понеже имам известен опит в хардуера, а пък си нямам представа от asic копачите. По мои сметки из интернет калкулатори ако копая с карти на етер ще ми излезне най-много сметката(270,280,290 карти съм смятал).Та това така ли е, понеже ако смятам един копач като S7-цата издухва ригове с GPU-та на същите цени ако копаят биткойн, но пак печалбата от asic на копане на bitcoins е по-малка от копач с 4x 270x на етер(и то доста повече, поне според моите сметки и калкулаторите).Та въпроса ми е това така ли е, ще печеля ли повече с gpu rig на етер, отколкото с една s7-ца на bitcoin(тези асици могат да копая само биткоини нали)?
Аватар
SadneraBG

Re: Какво е най-изгодно да се копае в момента?

Мнениеот Metamorph » 12 Юли 2016, 22:28

Толкова ли се свършиха асиците за скрипт? Едновременно питам и едновременно давам насока за размисъл. Защо с асик да копаем точно биткоин? Може и скрипт.
Аз даже за C9 не се навивам а ти говориш за С7.

Етера в момента се копае трудно и струва малко. Много е късно за започване в момента. Може би с евтини карти би си заслужавало.
Но от друга страна парите се сравняват с краен доход. И ако биткоина се вдигне , то тогава приходите наистина ще бъдат добри.
Преди няколко месеца , една карта 280х изкарваше по калкулатор 200 $ на месец.
6 такива карти, сега изкарват 220 $
Metamorph

Мнениеот SadneraBG » 12 Юли 2016, 23:34

Благодаря за мнението, някой друг би ли споделил какво мисли относно този въпрос? В действителност ли е такова положението, както казва колегата и изобщо ли не си заслужава да се започва(възнамерявам да започна с 2 или 3 280x-чета и с времето да добавям още)?
Аватар
SadneraBG

Мнениеот 2GOOD » 13 Юли 2016, 00:31

От години отговора на този въпрос е винаги един и същ, започни с толкова, колкото си готов да загубиш ;)

Аз лично бих предпочел 290 пред 280х, но пак зависи от бюджета
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Metamorph » 13 Юли 2016, 21:23

2GOOD написа:От години отговора на този въпрос е винаги един и същ, започни с толкова, колкото си готов да загубиш ;)

Може ли сведения за ориентировъчна цена втора ръка на 290 , потребление на ток и производителност в мегахеши на етер?
За да направя сравнение.
Metamorph

Мнениеот 2GOOD » 13 Юли 2016, 22:18

Metamorph написа:
2GOOD написа:От години отговора на този въпрос е винаги един и същ, започни с толкова, колкото си готов да загубиш ;)

Може ли сведения за ориентировъчна цена втора ръка на 290 , потребление на ток и производителност в мегахеши на етер?
За да направя сравнение.

290-ките правят около 28-30MH/s като позволяват сериозен ъндърволт. Консумация не мога да ти кажа точна, но е по-добре от 280х особено ако се настрои правилно. Цена също - трябва да потърсиш такава.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Назад към За Начинаещи