KNC Neptune работи ли правилно ?!

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот pepy86 » 23 Сеп 2015, 15:14

Здравейте на всички отново , както вече се представих съм абсолютен новобранец и от скоро се занимавам с тези копачки. Закупих първо KNC Нептун преди около 3 седмици. Първите две седмици го бях поставил на различно място от снимките по долу от линка. Свързах го и работеше перфектно без никакви ядове. Наложи ми се да закупя стелаж на който да го поставя понеже на предходното място пречеше , свързах го на ново , вероятно и кубувете съм ги поставил на различни места спрямо първия път ( имам предвид свързани към зелета платка). И след като ги поставих на въпросния стелаж пуснах майнера и след 12 часа работа ми направи впечатление докато минавах покрай него, че се е изключил. Отзад на захранването светеше само едната зелена лампичка. Дадох рестарт на системата и тръгна. Пропуснах да спомена , че съвсем малко бях разбърникал волтовете и херците , но не съм ги завишавал съществено. Така от 1-2 дни насам постоянно наблюдавам в advance segings на KNC маинера какво се случва като температура и градуси и вече 2-3 пъти го ловя че както ми показва 250W ( грубо )на куб и да речем обща консумация 1190 W и изведнъж гаснат всичките кубове за определено време (падат до 2-7 W ) - да речем 1-2 мин и след това палят на ново. До сега не съм наблюдавал това нещо , нямам нито представа нормално ли е , нито дали го е правило и досега и аз не съм забелязал. Другото което се притеснявам е да не е пък проблема от захранването , понеже е сървърно 2000W и е доста модифициарано - добавил съм доста вентилатори да охлаждат него и платката отпред ............. освен да не може да смогне на тая консумация .............. идея нямам. Моля дайте съвет какво се случва, че грам не съм на ясно !

Ето линк със малко снимчици : http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36064252
Аватар
pepy86

Re: KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот opper » 23 Сеп 2015, 16:06

Здравей,

Имаш волт регулатори на по 106 градуса. Това не е добре. Или е много топло в помещението където го държиш, или си го купил със заводските перки а те в повечето случаи не са достатъчни да охладят куб. Доколкото спирането - странно е, тези захранвания са много устойчиви на пълен товар. Виж как ти е връзката до басейна в който копаеш. Ако имаш дроп на пакети те съветвам да смениш басейна.
opper

Мнениеот pepy86 » 23 Сеп 2015, 16:11

Незнам дали е с оригиналните перки , но в помещението че е топло спор няма. Що се късае до басейна в който копая това е: f2pool.com . Как да проверя каква е връзката и дали имам такъв дроп на пакети, защото нямам идея какво е това. Извинете ме , но найстина съм нов и доста неща тепърва научавам.
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 23 Сеп 2015, 16:16

Най лесния начин е да пуснеш един пинг до стратум сървъра им. Отваряш един команд промпт и пишеш - ping stratum.f2pool.com -t По този начин пинг-а ще продължи докато го спреш ти (затвориш прозореца). Ако имаш загуби на пакети над 2-3% не е добре. Ако имаш загуби на поредни пакети това може да причинява спирането на майнинг-а. Доколкото перките - оригиналните имат етикет от вътрешната страна с червени букви по него (може да се види от противоположната страна през ребрата на охладителя).
opper

Мнениеот pepy86 » 23 Сеп 2015, 16:59

http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36064941

ако връзката както установихме найстина не е добра , възможно ли е това да е причината за гасненето на миньора ? Какво бихте ме посъветвали да направя? Да сменям ли басейна или това може да ми е от интернет доставчика? Ако изобщо заради това ми гасне Нептуна де ! Попринцип имам още една копачка Antminer S4 , но с него копая в mining.bitcoin.cz , незам пък там дали е удачно изобщо да пробвам с Нептуна!
Аватар
pepy86

Мнениеот larry12 » 23 Сеп 2015, 20:12

Slush-a е изключително стабилен басейн, според мен спирането няма общо с басейна.
Търси проблема другаде, последвай съвета на @opper за перките на нептуните и охлаждането им.
Аватар
larry12

Мнениеот pepy86 » 23 Сеп 2015, 20:23

Май проблема вярно не е в самия басейн, сега се прибирам и третия ми куб изобщо не иска да подпали. Стои си на 5W и духа студено като се доближа до него. Опитах да му задам 0.0586 на 450 Хц пак не мърда . Незнам какво да правя найстина :(

послепис: сега му дадох рестарт и с този волтаж и херци които показах по горе и подпали, но ми дава консумация 190W. Общо взето нещо не е наред и незнам какво ! Сменям сега басейна , но е явно че причината не е само там.!
Аватар
pepy86

Мнениеот larry12 » 23 Сеп 2015, 20:47

Изобщо не се мъчи с басейни, няма как да има връзка м/у работата на машината и басейна, ако има проблем просто отива на следващият зададен и така.
Аватар
larry12

Мнениеот pepy86 » 23 Сеп 2015, 21:02

и аз така предполагам ! Лошото е че машината определено не работи както бе в началото и незнам на какво се дължи и как да проверя каква е причината за това!
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 23 Сеп 2015, 23:22

От снимките се вижда, че имаш проблем с 3ти куб. (Асик 3). Номерацията на ядрата пропуска едно. Съветвам те да пуснеш всички ядра на заводски волтажи (-0.0366) и след това да загасиш нептун-а нацяло - от захранващия кабел. Остави го 1-2 минути и после го включи отново.
opper

Следваща

Назад към За Начинаещи