Първи стъпки :)

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Първи стъпки :)

Мнениеот Znovl3nt » 28 Авг 2015, 19:03

Здравейте,

Както повечето отварящи тема тук, също съм новак, ама от най новите.Търсейки си нови хоби се разчетох за биткойните и реших - това ще е.

Все още чета за да разбера как стоят нещата, но искам да попитам няколко неща, които биха ми спестили време:

1.Има ли смисъл от копаенето с видеокарти въобще, в момента имам на разположение два броя R9 290х и мисля да ги впрегна в една машинка, която ще конфигурирам тепърва.Не целя да се изхранвам с това нещо, а да получа вътрешно удовлетворение (т.е. на края на месеца да не съм много на минус : )) )
2.Кой е най подходящият софтуер за копаене с видеокарти, ако има подобна тема ще съм благодарен и просто на линк, но поне аз не успях да намеря.
3.Тъй като от малкото, което съм прочел засега разбрах, че биткойни няма смисъл да копая, съм се насочил към копаенето на алтернативни валути, ще съм благодарен ако някой ми даде насока към какво по конкретно да се насоча.

Това е засега, аз продължавам да чета и ще съм благодарен на всякаква помощ.Поздрави!
Znovl3nt

Re: Първи стъпки :)

Мнениеот larry12 » 28 Авг 2015, 19:08

Виж в раздела за алтернативни крипто валути, има няколко теми кое как се копае а тия най-отгоре са най-актуални, някви Етери копаят май в момента колегите с карти.

Биткойн няма смисъл да пробваш.
Аватар
larry12

Мнениеот Znovl3nt » 28 Авг 2015, 19:46

Благодаря Ви за бързите отговори, сега ще разгледам.
Znovl3nt

Мнениеот Znovl3nt » 29 Авг 2015, 11:16

Добро утро колеги,

Вече правя първи тестове с едното видео, обаче имам малки притеснения.

Тествах R9 290 видео като скоростта, която достигам е от порядъка на 2,4 - 2,9 Gh/s, при положение че във https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison всички видео карти са максимум около 1Gh/s се притесних да не я изпържа.Има ли нещо, което пропускам, нормална ли е тази скорост?Температурата, която достигна е 95 C, и я спрях щото вентилатора почна да ми се кара : ))
Znovl3nt

Мнениеот 2GOOD » 29 Авг 2015, 12:20

Znovl3nt написа:Добро утро колеги,

Вече правя първи тестове с едното видео, обаче имам малки притеснения.

Тествах R9 290 видео като скоростта, която достигам е от порядъка на 2,4 - 2,9 Gh/s, при положение че във https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison всички видео карти са максимум около 1Gh/s се притесних да не я изпържа.Има ли нещо, което пропускам, нормална ли е тази скорост?Температурата, която достигна е 95 C, и я спрях щото вентилатора почна да ми се кара : ))

Еееех... първи трепети, колко романтично хихи :)

Скоростта на копане на всеки алгоритъм е различна, това в таблицата е за копане на Scrypt, а предполагам ти копаеш друgo. За температурите височка е, но колегите ще се произнесат там.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Znovl3nt » 29 Авг 2015, 14:07

Честно казано не знам, все още правя тестове, пробвам това онова :D Като влюбен съм, предполагам знаете как е. Познат ме посъветва да копая във nicehash, било добре като за начинаещ, докато проходя ще съм там най вероятно.Още се боря със конфигурацията на sgminer.Ще съм благодарен, ако получа и допълнителни насоки.
Znovl3nt

Назад към За Начинаещи