Може да ви изглеждат тъпи въпросите които задавам ама за един новобранец като мен са си съвсем сериозни

Та викам си аз хешират се тука некви блокове и се ъимат некакви пари ( и то добри евентуално)
Що е то хеширане знам от Wikipedia
Хеш-функция или раздробяваща-функция (на английски: hash-function - насичаща функция) е еднопосочна, математическа функция, която служи за "раздробяване", сгъстяване на дадено множество. Входният масив от данни с произволна дължина се преобразува в изходен низ с фиксирана дължина. Друга дефиниция [1] е компактно представяне на входната последователност, което наричаме още цифрова сигнатура, отпечатък или извлечение (message digest, digital fingerprint).
Ама блок незнам какво е, та си реших че това е масива с входящите данни за хеширане
Едни добри хора продават некакви машинки дето превръшат масива с данните в хеш и когато това стане хоп прибираш си заработката
Обаче пък и има едини лоши хора дет правят тия масиви за обработване все по големи тоест увеличават трудноста за да не може много бързо да забогатееш
Та единствения проблем е че кат си поръчаш некаква такава хубава (скъпа) машинка дет ще ти изкарва много парички незнеш кога ще дойде туй чудо и колко лоши ще са били лошите хора дето вдигат трудността и съответно колко време ще требва да циклиш за да си избиеш паричките дет си дал за машината за пари
Е да ама щото съм тарикат веднага му намерих цаката - кат почнеш да изчисляваш един масив той нема как да бъде променен тоест нема как да му се увеличи трудността, значи купуваш си 100 флашки и пускаш всяка една да цикли на соло нищо че тя никога нема да обработи един блок на днешната трудности си пускаш заявката за хубавата машинка която ще може да ги изяжда тия блокове за по 10тина дена. Чакаш си 2-3 месеца машинката а през това време флашките ти все закачат по някой блок и той си ти седи кат резервиран само за тебе (щото флашката сама не може да го обработи пък и никой нема да ти го вземе докато се изчислява) и кат ти дойде бързата машинка хоп изяжда за нула време блоковете които си си резервирал на по ниска трудност и си избиваш парите за има нема 15 дена

Та от тука е ясно че хич не е ясно:
1 какво представлява блок
2 какво точно се изчислява
3 Какво представлява трудността и как се определя
4 от какво или от кого се определя кой хаш ще ти донесе койнти
Още въпросчета като решите (хеширате) тия

ПП После ще изтрия глупостите за да си остане сериозна тема с полезна информация