Bitcoin Asic Miner

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Bitcoin Asic Miner

Мнениеот malkiq123 » 07 Мар 2015, 02:39

Здравейте от съвсем скоро съм решил да се занимавам с тази валута искам мнението на по опитните има ли смисъл да се купуват тези машини за копаене или няма смисъл Butterfly Labs Single Sc 60 Gh/s Bitcoin Asic Miner. Не съм много на ясно със нещата затова реших да се допитам до по опитни от мен.
Благодаря предварително за споделената информация надявам се на сериозни мнения.
malkiq123

Re: Bitcoin Asic Miner

Мнениеот 2GOOD » 07 Мар 2015, 03:11

malkiq123 написа:Здравейте от съвсем скоро съм решил да се занимавам с тази валута искам мнението на по опитните има ли смисъл да се купуват тези машини за копаене или няма смисъл Butterfly Labs Single Sc 60 Gh/s Bitcoin Asic Miner. Не съм много на ясно със нещата затова реших да се допитам до по опитни от мен.
Благодаря предварително за споделената информация надявам се на сериозни мнения.

Butterfly Labs Single Sc 60 Gh/s е морално остарял биткойн копач, в никакъв случай - разходите за експлоатация (ток) са много повече от приходите.

За начало се ориентирай към AntMiner S3, S5 или SP20 (на последното има ревю във форума) и все пак сподели какви пари можеш да отделиш за машина.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот cloxy » 07 Мар 2015, 10:17

Аз имам една такава машинка и се топля с нея. Има начин да стане много безшумна, като се махне капакът и се обърне втория вентилатор да духа и той на вътре. Това е важна опция, ако ще си я държиш в къщи. Много малко миньори могат да се похвалят с ниско ниво на шум.

Стара е, няма как да се печели вече с нея, но избива от сметката за отопление. А и поддържам Bitcoin мрежата, което е по-важното за мен. Изработката също така е много по-качествена от другите машини, защото е правена в щатите, а не в Китай. В смисъл надеждна е. Това са моите 2 цента по въпроса :)
BitRef – Проверка на наличност по Bitcoin адрес.
BitAccelerate – Bitcoin Transaction Accelerator.
PeerName – Децентрализирани домейни (Blockchain-based).
cloxy

Мнениеот malkiq123 » 07 Мар 2015, 13:13

Като Сума Мога вложа някъде около 1000 лева Напълно съм наястно че за един месец не мога да постигна кои знае какви резултати но вси пак трябва да започна от някъде. Ами за копаенето със видео карти какво бихте ми казали
malkiq123

Мнениеот zigzag » 07 Мар 2015, 14:50

Копането е на загуба. Ако ти се губят пари набутвай се. Има малък смисъл само с краден ток. Съветвам те да си вложиш парите в нещо друго.
zigzag

Мнениеот Drakyla » 07 Мар 2015, 14:58

zigzag написа:Копането е на загуба. Ако ти се губят пари набутвай се. Има малък смисъл само с краден ток. Съветвам те да си вложиш парите в нещо друго.

Престанете да говорите глупости. . ще убиете индустрията деа ...

1 ТХ в момента вади някаде около 0.01 (и повече в някои пуулове)

0.01 в момента е към 4.8лв

Тая машина трябва да има разход от 1.3 вата/ГХ за да е набутка ..
СП20 и Ант5 имат 0.55в/ГХ средно .. докато цената не стане 250лв ще има смисъл да се копае с тях (освен ако трудноста не се вдигне 100%+ в следващите 8 месеца).

Поздрави
Drakyla

Мнениеот zigzag » 07 Мар 2015, 17:47

Да, ама не! :)
Да не правим бизнес план. Да сметнем по най-простият начин.
Инвестираме например в sp20 около $600. Да приемем, че имаме безплатно захранване. Въпреки, че е редно да добавим някой друг долар.
Ако плащаме тока, ще печелим по около $1 на ден. Да пренебрегнем и риска да изгори нещо, да ни надпишат сметката от енергото. Да речем, че трудността няма да се вдига. Та, колко дена ще са нужни за да избием машината?
Искам и аз да купя много машини, но отварям тоя сайт и до там . :mrgreen:
https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator

Инвестираме $600, кога ще се избием?
zigzag

Мнениеот Drakyla » 07 Мар 2015, 17:57

zigzag написа:Да, ама не! :)
Да не правим бизнес план. Да сметнем по най-простият начин.
Инвестираме например в sp20 около $600. Да приемем, че имаме безплатно захранване. Въпреки, че е редно да добавим някой друг долар.
Ако плащаме тока, ще печелим по около $1 на ден. Да пренебрегнем и риска да изгори нещо, да ни надпишат сметката от енергото. Да речем, че трудността няма да се вдига. Та, колко дена ще са нужни за да избием машината?
Искам и аз да купя много машини, но отварям тоя сайт и до там . :mrgreen:
https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator

Инвестираме $600, кога ще се избием?

Здравей ,
Дано ти да не ми смяташ тока .. че ще фалирам от всякаде .

Сп20 го смятам при 1.5ТХ/900вата (мисля че изкарва по-добри резултати .. към 1.3ТХ/600вата .. ама все пак)

Разход на тока за ден = 3.4лв .
Приход от Сп20-ката = Около 7.3лв/ден
Чист приход след тока и блабла = 3.9 лв (+- 30-40ст)= 2$ на ден ..
Избиване без да крадеш ток (без да ползваш по-евтин ток чрез договори и тн) = Около 250-300 дена .
Без да смятаме дали трудноста ще се вдигне , дали ще падне .. дали цената на бтц няма да скочи или падне .

По-точна сметка от това незнам просто как да ти направя .
Drakyla

Мнениеот zigzag » 07 Мар 2015, 18:59

Аз слагам на око по инерция $0.13 за киловат, а трябва да се сложи $0.10 защото долара се качи до 1.80 лв.
SP20 копае 1500 със 1000 вата разход. 1240 със 670 вата. В момента и в двата варианта печалбата е една и съща $1.9 на ден. Сложих $100 за захранване, така че инвестицията става $700.

Изображение

Изображение

Ето го ревюто.
viewtopic.php?f=22&t=2793

Добре, нека е $2 печалбата. За мен е малко това. Трудността ще я изяде. Тока ще го вдигнат. Не си заслужава. Семки да продавам, лук да садя ще спечеля много повече. Един клошар по кофите препечелва повече. Не си заслужава това мишкуване. :(
Последна промяна zigzag на 07 Мар 2015, 19:05, променена общо 1 път
zigzag

Мнениеот Drakyla » 07 Мар 2015, 19:02

Добре, нека е $2 печалбата. За мен е малко това. (

Сега това вече е друга тема :)

Но смисъл все още има :)

Поздрави
Drakyla

Назад към За Начинаещи