Да размишляваме малко

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Да размишляваме малко

Мнениеот Dirtysouth » 13 Фев 2015, 02:02

Здравейте начинаещ съм и още не съм на Ти с тая материя , но като човек искащ да се пробва веднага възникват въпроси , каро се отвори форума отначало доста хора са негативни с отзиви "откажи се" " не копай" "няма файда" и тн . Но човек с мерак знаете ... Въпросите ми са относителни , но се надявам що годе на приблизителни отговори , така разполагъм с интернет и безплатен ток с големи мощности което е добре , разхода ми ще е за копач само , а именно може ли да се вземе нещо да речем втора употреба за 200-300 лева и да се пусне да работи и съответно колко горе долу ,, лева реални пари би ми докарвало на месец това нещо , ясно е , че нещата са много относителни , но все пак приблизителни ... Поздрави надявам се на по позитивни отговори
Dirtysouth

Re: Да размишляваме малко

Мнениеот ggeorgiev » 13 Фев 2015, 05:01

Просто е - отваряш раздел "Обяви (Купувам/Продавам", гледаш цените и с каква скорост копат устройствата по обявите, след това търсиш в гугъл за калкулатор (в зависимост от алгоритъма който ще се копа) и придобиваш какво и колко ще изкараш за определен период спрямо моментните условия.

Само обясни как става номера с безплатния ток, че до колкото знам - все някой някъде го плаща..дори и аз дето съм в енергетиката си го плащам...да не би да плащам и твоя (в частта "Задължения към обществото", която извадиха от сметките, ама я бутнаха директно в цената на енергията)?
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот allsux » 13 Фев 2015, 06:44

ето сайт в който можеш да калкулираш
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency
Аватар
allsux

Мнениеот dob » 13 Фев 2015, 09:58

КОЛЕГА, /ако станеш/ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА - ако не знаеш питай некоя красавица!

Една от идеита на БТЦ е да се заобиколят КОРУМПИРАНИТЕ, КРАДЛИВИ И БЕЗСРАМННИ ПОЛИТИЦИ И БАНКЕРИ, които чрез манипулации ограбват много голяма част от населението. Разбира се методите им започнаха да се прилагат и при виртуалните валути, но все пак има напредък и неща като изкуственатвена инфлация, издръжка на огромни офиси, скретарки, лимузини и т.н. с парите от банкови транзакции вече могат да бъдет избегнати!

Та на въпроса за "БЕЗПЛАТНИЯ ТОК" /бат Сали/ дори и да имаш 1000 кв.м. соларен парк тока пак не ти е безлпатен, защото си дал пари да купиш оборудване и трябва да даваш пари и труд да го поддържаш! Най-вероятно, обаче си държавен чиновник или охранител на някакви помещения и крадеш тока или от държавата или от собственика на обекта!

Така, че по този признак по нищо не се отличаваш от онези първите - политиците и банкерите /които не крадат директно, но заради това, че са се закачили за международната разплащателна система СУИФТ дерат по 20 евро на банков превод, а реално разходите вече са под 1 евро - но тогава няма да има за офиси, секре... и т.н.!

Бих те помолил да не замърсяваш ефира повече с прокламирането на евтино мошенничество от типа "Андрешко"!

пп - ако имаш соларен парк или ветро/водо-генератор - извинявай много за нападките, но си сметни разходите, за да не ти изглежда БЕЗПЛАТЕН ТОКА!
dob

Мнениеот larry12 » 13 Фев 2015, 10:19

Мине не мине и се появи някой нов който е чул за "лесни" пари ама го мързи да прочете 20-30 минути и очаква всичко да му се сдъвче на готово.....

Без лоши чувства отдели час-два или дори ден-два прочети тук там и нещата ще ти се изяснят има поне 20 теми като твоята най малкото прочети тях. В интернет е пълно с калкулатори, влизаш в buy/sell харесваш си оборудване и смяташ колко ще вадиш на месец за 200-300лв можеш да вземеш от колегата @kokoboko 2бр. HEX4M + 2бр захранване и 1 бр. рутър Tplink3020 = 330лв и ще разполагаш с около 800gh/s.

https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

ето ти и калкулатор
ще правиш около 0.2715btc/month или около 61-2$
Аватар
larry12

Мнениеот Dirtysouth » 13 Фев 2015, 10:42

Момчета благодаря за полезните коментари , но има и доста нападки които не разбирам , не се смятам за банкер и чиновник и тн , просто работя в тежки условия на труд и не ми е забранено да ползвам ток и интернет , колеги не спорат отоплителни уредиот по 5kw защо аз вместо това да не пусна един копач ? Не смятам , че това ме прави бат сали и , че някой тук конкретно ми плаща тока ... Чудех се за 800 ghs каква е реалната му консумация на ток за 1 месец ? Някой изчислявъл ли е? Не се смятам за новия дето ще стане милионер от койно , просто ми е интересно и бих си разнообразявъл малко времето с това , поздрави на всички без лоши чувства
Dirtysouth

Мнениеот larry12 » 13 Фев 2015, 10:53

1w/gh е при HEX4M
не е нужно да си чиновник за да отвориш гугъл да напишеш HEX4M и да видиш консумацията :)

това имах предвид като казах че ви мързи, сега най-вероятно ще последват въпроси какво е портфейл, как да обменя за пари, къде да копая и т.н. неща на които е отговаряно многократно.
форума ми е помагал много пъти, аз също съм помагал на доста хора но направи усилие, научи основата и тогава ако нещо не ти е ясно ще помагаме, защото изживявам някво дежа-вю с всяка подобна тема.
Аватар
larry12

Мнениеот dob » 13 Фев 2015, 11:29

Колега, извинявай ако съм те засегнал! Но за такъв вариант не бях чувал, че понеже са лоши условията на труд, шефа ти няма да има нищо против ако се топлиш с копач!

Така, че добре дошъл и дерзай! Но колегата е прав - трябва да се 'начетеш' малко!

Защо не помислиш да инвестираш повече - около 1000 и да 'усетиш' по-бързо възвръщаемостта - тъй и тъй не си притиснат от сметки за ток, може да рискуваш!

Ако бтц земе, че скочи изведнъж на 1к /както е било/ даже ше удариш малко джакпот!

Тия машнин бръмчат нали знаеш - дигат шум - да не пречат на колгите ти!

Поздрави,
dob

Мнениеот 2GOOD » 13 Фев 2015, 13:17

Можеш да ползваш този калкулатор
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... =drive_web
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Dirtysouth » 13 Фев 2015, 22:21

Не ми пречи нито шум нито консумация на енергия няма проблем с това ,ясно е ,че всичко има в гугъл ,но ако мислиме по тоя начин целия форум се обезмисля , все пак това е идеята за бг комунити , благодаря ви за полезните коментари , търся копачи на консигнация , демек да взема 2 единия да копа за мен другия за собственика с мои ресурси , ако някой е навит нека пише на лично ще се разберем
Dirtysouth

Следваща

Назад към За Начинаещи