Бърз съвет

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Бърз съвет

Мнениеот PoorMan » 08 Юни 2014, 13:57

Здравейте, понеже се лутам от доста време, и реших най накрая да питам като нууб: готов съм да дам 200-300-400 лв за копане. Без значение дали е видео карта или нещо от техно бит.
Засега се спрях на видео карта, защото имам един старт компютър на който хем ще му направя ъпгрейд, хем ще копам, и ако от копането няма полза ще си имам сносна видео карта.

Има едно нещо което не разбирам: какви са тези екстендъри пи си ай експрес, към USB???? аз мислех че тези които копаят с карти трябва да подсигурят отделно захранване защото тока е много голям?

Относно специализираните миньори, виждам че имат usb и вход за ЛАН кабел. Та нужен ли е компютър за тези копачи или само трябва да ги включа към мрежата и да ги настроя?
Лек ден.
Не копая.
PoorMan

Re: Бърз съвет

Мнениеот Spoon.Net » 08 Юни 2014, 14:11

усб екстендърите нямат нищо общо с усб на компютър. просто ползват усб кабел между двете платки който осигуряват връзката между слота и картата
асиците са ..... да речем че има прекалено малка давност. препоръчвам да си вземеш 1-2-5 карти, да видиш от къде пикае кокошката, защото миньорството определено не е за всеки и след това да решиш какво ще правиш. успех.
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот PoorMan » 08 Юни 2014, 23:06

Мерси за съвета. А тези екстендъри не забавят ли рпеноса на данни? Дали колкото повече конвертори, преходници, адаптери има в една система толко ва повече се затормозява тя.
Просто не мога да разбера какъв е смисълът на тия екстендъри: по името се сещам само че удължават връзката между видео картата и дъното, но с каква цел??? Освен че ще има повече въздух около тях друго не се сещам...
Не копая.
PoorMan

Мнениеот 2GOOD » 08 Юни 2014, 23:33

Смисъла е когато на 1 дъно слагаш повече от 1, та и повече от 5 карти тогава няма как физически да ги набучиш на дъното - затова позлваме екстендъри.

Ти като ще ползваш една карта не ти трябва такова нещо.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Назад към За Начинаещи