Как да копая соло ?

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Как да копая соло ?

Мнениеот DEYAN6 » 02 Юни 2014, 23:49

Здр колеги нов сам в занаята и все още имам хиляди въпроси и много да уча.Искам да се допитам как точно става копането соло специално на ЛТЦ или ако има по изгодна валута.Като всеки новак чета и все не разбирам как точно става този номер и има ли смисъл от него или да продължавам да си копая както до сега в www.liteguardian.com с печалба на 24ч 0.65ЛТЦ. Основната ми идея е такава и това което прочетох че ако намериш блок и го решиш сам излизат 50ЛТЦ вярно ли е това и заслужава ли си ??
DEYAN6

Re: Как да копая соло ?

Мнениеот vmuser » 02 Юни 2014, 23:57

Соло се копят монети единствно, ако са с много ниска трудност и имаш все пак значителен производствен ресурс. Лайткойн определено не спада към този тип монети. Вероятността да намериш блок може би се равнява на печалба от тотото точно в момента. Като си начинаещ, придържай се към копаенето в басейни на каквито и валути да искаш да добиваш. След като навлезеш, ще разбереш, кое е за соло и как може да си го направиш у вас.
Аватар
vmuser

Мнениеот DEYAN6 » 03 Юни 2014, 00:15

Благодаря за конкретния отговор. :) В момента просто търся начин да увелича печалбата си на месец защото инвестицията все пак не е малка за мен и търся всякакви варианти някои ако може да помогне смисъл такъв с около 5,5-6Мх/с добива повече от около 300Лв на месец да сподели :D
DEYAN6

Мнениеот 2GOOD » 03 Юни 2014, 00:20

DEYAN6 написа:Благодаря за конкретния отговор. :) В момента просто търся начин да увелича печалбата си на месец защото инвестицията все пак не е малка за мен и търся всякакви варианти някои ако може да помогне смисъл такъв с около 5,5-6Мх/с добива повече от около 300Лв на месец да сподели :D

Коментирано е във форума за биткойн, то е еднакво за всички монети - потърси късмет при соло или нещо подобно, в раздела за начинаещи Въпроси и Отговори .... късмета...
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Spoon.Net » 03 Юни 2014, 05:21

за да копаеш соло трябва да имаш синхронизиран портфейл на монетата която си си харесал. последната глупост която виждам да е излязла е MUGA :). в ревюто има на едно място където пише :

rpcuser=username
rpcpassword=password
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=49819
port=49818
gen=0
server=1
addnode=162.243.157.6
addnode=107.170.207.41

това е нещо което трябва да се добави в гонфиг файла на портфейла на монетата. след което оказваш на миньора да копае не в пуул а към адресс 127.0.0.1:49818 като порта за всяка монета е различен и си го пише. черпя информация от тук https://cryptocointalk.com/topic/11953- ... formation/
успех
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот charliebg » 03 Юни 2014, 09:42

DEYAN6 написа:Благодаря за конкретния отговор. :) В момента просто търся начин да увелича печалбата си на месец защото инвестицията все пак не е малка за мен и търся всякакви варианти някои ако може да помогне смисъл такъв с около 5,5-6Мх/с добива повече от около 300Лв на месец да сподели :D

Колега ако на скрипт си 5.5-6 Мх тока който харчиш ще си го изчислиш тука:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkQXXM_E1E1FdFdMemp5a3hXRGN2VDVMRjNOQm1iNUE#gid=1
щото заслужава ли си усилията...
Това с добива в последно време е тегаво.
Според мен пробвай с Скрипт Н и Vertcoin или нещо на х11 - поне тока на Х11 си е по-малко...
Успех
charliebg

Мнениеот DEYAN6 » 03 Юни 2014, 23:17

Благодаря за съветите но поне на калкулатор повече от 150-170 евро на месец с тая машина няма как!!!
DEYAN6

Мнениеот DEYAN6 » 03 Юни 2014, 23:33

Ако някой случайно намери начин бих бил много благодарен ако го сподели :Д :П
DEYAN6

Мнениеот vmuser » 03 Юни 2014, 23:41

Виж, колега, всеки ежедневно си следи нещата и се мъчи да намери вариант, в които или да влага тока и хардуера си в краткосрочни печалби или дългосрочни. Никой тук няма да ти даде форумула на успеха или нещо, което да е хипер изгодно, само ти да не го знаеш. Включвам и себе си в тези хора, които ежедневно следят света на криптовалутите, а той стана толкова необятен вече, че е трудно да имаш обективен поглед.

Съветът ми към теб е просто да четеш и търсиш информация от, където можеш, да правиш разумно решения и да се учиш през цялото това време. Ако имаш печалба това е добре, понякога може и на загуба да си, но с добра перспектива в бъдеще. Това не е работата в офиса, където я сменяш, докато не намериш сигурен вариант с високи доходи. Тук е несигурен, волатилен, променящ се всяка секунда свят, където ти сам трябва да го следиш и да предприемаш съответните действия.

Успех ти пожелавам в начинанието и ако намираш нещо, което смяташ, че е редно да споделиш със своите колеги тук, заповядай :)

И едно последно нещо, освен ако праите не ти трябват по спешност всеки месец, си пази инвестицията, било то в лайткойни или биткойни - днес може да изчисляваш 300лв на месец, след половин година може да се окаже, че си изкарвал по 1300лв на месец. Просто да имаш едно наум. :)
Аватар
vmuser

Мнениеот DEYAN6 » 03 Юни 2014, 23:58

Обяснението ти е много изчерпателно и точно благодаря за което на мен този факт ми е известен за динамичността и промените но като сам нов още в това и искам да е*а дявола във въздуха както се вика. И като за начало искам да си избия инвестицията за която се охарчих не малко видя ли ги изкарани тези пари няма да имам проблем да чакам и година но искам да ги видя изкарани !!! Което се оказа по бавен процес от колкото очаквах и по предварителните ми сметки.За което сам си виновен изцяло аз!!
DEYAN6

Следваща

Назад към За Начинаещи