Въпросче

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Въпросче

Мнениеот bacardibe » 04 Апр 2014, 13:46

Здравейте!
От 2-3 дена започнах да се интересувам що е то BitCoin. Още не съм и на начална фаза от това да разирам каквото и да е.
Виждам, че хората тука си помагате с информация и за това не се и замислям да си задам (може би тъпите) въпроси, на които
към този момент не намирам отговори във форума.

Като за начало имам един въпрос от чисто любопитство.
1.За какво и от кого се използва нашата изчислителна мощ на машините, че ние да имаме кяр от цялата работа?

Втория ми въпрос е малко по сериозен.
Имам един умиращ бизнез и както се досещате опипвам почвата да се преориентирам в "копането".
Да речем, че след разпродаването на досегашните ми активи ще разполагам с 30-40 000лв за инвестиция в hardware.
Естествено не мисля да затварям всичките пари още в началото, но съм готов да вложа примерно 5 000лв. в началото
докато го схвана за какво иде реч и тогава вече да си преценя. И разбира се не съм хукнал още днеска да купувам
каквото и да е.

Та да мина на въпроса вече, че изпаднах в повечко подробности.
2.Към днешна дата с каква "копачка" мога да се сдобия с гореспоменатите 5 000лв. и респективно какви добиви на BitCoins
мога да очаквам.

P.s.
Незнам дали използвам правилно калкулаторите и ще съм много благодарен ако ми направите калкулация за тази машинка:
http://minerscube.com/product/minerscub ... he-market/
bacardibe

Re: Въпросче

Мнениеот 2GOOD » 04 Апр 2014, 13:59

1. Изчислява се самата биткойн мрежа, благодарения на изчисленията се потвърждават транзакциите - затворен процес е - няма някаква тъмна сила ползваща тези изчисления :)
2. Труден въпрос, бих ти препоръчал да започнеш със директното закупуване на 1-2 койна
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот angelche1973 » 04 Апр 2014, 14:06

2. Копачка с видеократи няма смисъл да взимаш. Трудно е да се каже дали тази машинка ще се избие. Аи няма гаранции, че ще дойде в края на май. По-добре вземи нещо което го има в наличност и ще дойде приемерно до седмица. Може и да не е толкоз мощно.
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

Мнениеот Странник » 04 Апр 2014, 14:40

Прочети това:
http://www.bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=15&t=343

Направих калкулации със срок на доставка ти за месец юни:
https://tradeblock.com/mining/a/18d2f8f6f2
Сложил съм сравнително негативиен сценарии за ръст на трудността от 100% за месец.
В темата от първия линк колеги са заложили и други подобни калкулатори и ще е добре да си
провериш и на други места какво ще ти излезе като крайна печалба.
Моя съвет е вложи малка сума в нещо което ще го видиш как работи и накъде вървят нещата
и после се хвърляй на голямото.Разбира се времето е пари по всеки смисъл когато говорим за
копане.Разликата е в очакванията ти какви са по точно.
От друга страна в момента навлизат и scrypt ASIC които предполагам че ще скапят тотално всичко
както стана и с BTC.Заради това ( и падналата цена на BTC) валят направо оферти за видеокарти,захранвания
и цели копачки с видеокарти.
За ASIC SHA-256 вече се оформя тенденцията към фирмени клъстери от копачки с огромни мощности които да се отдават под наем.
Разгледай из форума и нета също така мнения за виртуалното копане-Cloud mining.
Цялата работа е да си купиш с BTC изчислителна мощност под наем която после можеш и да продадеш със забележката че с повишаване на
трудността се обезценява и това което вече си наел.И там си има тънкости.
Вече има такива Cloud mining и за scrypt базираните валути.
Не се набутвай с частни обяви с които е пълен нета на 99,99% - какви ли не боклуци и стар негоден ASIC хардуер за SHA-256 се продава
на чисто обирджийски цени.
Предупреждавам те че тук в този форум е пълно с търгаши ...намират се за цвят и копачи все още.Затова бъди внимателен с това
какви оферти ще ти вкарват на ЛС.
Поздрави и успех в начинанието!

P.S. На първия ти въпрос бих отговорил съвсем образно - плащат ни за това че участваме в печатането на парите като с това си участие непрекъснато
се повишава степента на защита и сложност на тези пари.За сравнение в съвсем опростен смисъл ако една реална банкнота има 10 защити по себе си - воден знак,релефен надпис,
холограмна лента ,специални мастила и т.н. то в 1 биткойн има неизмеримо повече защити (милиони примерно )които се базират на SHA-256 криптоалгоритъм.През цялото време количеството на тези
защити се увеличава прогресивно а с това и тяхната защита от копиране.
Аватар
Странник

Мнениеот bacardibe » 04 Апр 2014, 15:09

Благодарско за коментарите, вече съм една идея по просветен, но има още много вода да изтече докато вляза в час :)
bacardibe

Мнениеот loshomir » 06 Апр 2014, 11:51

Според мене, недей набива 5000 директно в копач. Купи си няколко карти 2-3 280ки примерно, едно дънце и едно захранване. Направи си една машина и почни да се ориентираш. През това време ще видиш за какво иде реч и на къде отиват нещата и най - важното дали ти се занимава.. А току виж изпаднали и още по - далаверни карти. Скрипт асик ако купиш - става, но нямаш остатъчна стойност и ако гръмне всичко ще си го биеш в паркета.. Докато картите поне може да цъкаш на тях нещо или да ги продадеш с известна загуба.. Според мене 3х280ки за по 500лв грубо + 1 дъно 110 лв + едно захранване 180лв + процесор още 70лв грубо + рам 40лв + флашка 10лв - излизаш на около 2000лв и имаш 3 слота за още карти. Ако решиш да добавяш карти само купуваш захранване и карти и си ти. С тези карти вадиш около 2100 Kh/s което не е лошо за начинаещ миньор с такава малка инвестиция.. 2000лв нищо не са на фона на хора които набиха по 10-20к зимата.:) Освен това в момента можеш да си купиш директно биткойни на добра цена. Според мене по - надолу от това бит койна скоро няма да го видим. Така че сега е момента да се купува директно... Естествено може и да греша. :shock:
loshomir

Мнениеот larry12 » 06 Апр 2014, 13:31

за 5000лв най-доброто е да купиш Биткойни и изобщо да не се занимаваш с копачки и т.н. в момента..... отделно от това смятам че не можеш да разчиташ на копането като на "основен" бизнес..... не и с такава инвестиция

на тая цена в момента купуваш ~7 и малко биткойна и чакаш следващият скок , с копачка за 5000лв 5 биткойна ще ги "копаеш" има няма година и нещо :wink:
Аватар
larry12

Мнениеот farmdve » 06 Апр 2014, 14:01

larry12 написа:за 5000лв най-доброто е да купиш Биткойни и изобщо да не се занимаваш с копачки и т.н. в момента..... отделно от това смятам че не можеш да разчиташ на копането като на "основен" бизнес..... не и с такава инвестиция

на тая цена в момента купуваш ~7 и малко биткойна и чакаш следващият скок , с копачка за 5000лв 5 биткойна ще ги "копаеш" има няма година и нещо :wink:

Нека да се запознае с риска от това, че цената може да падне. И тези 7 монети дето са му 5000лв, вече може да струват нещо от порядъка на 3 или 2 хиляди.
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот Asparuh » 28 Апр 2014, 18:15

И при търгуването може да стане фал щото нищо не се знае
Asparuh

Назад към За Начинаещи