Изчетох много за копаенето и както се предполага съм новобранец който още не е започнал и имам да чета още Въпроса ми е защо плащат и какъв е смисъла да плащат на някой си който си е направил булгарче и си копае bitcoin-и. Каква роля играе видео картата и защо видео карта а не някакъв друг хардуер като процесор или рам или там нещо друго. Какво получават те от нас че да ни дават пари.
кое е малоумното ???? Опитай се да разбереш какво питам и ако можеш да отговориш отговори ако не не ми спами темата МОЛЯ Ако сметнете че не съм попитал за важни работи я изтрийте темата а не да ме обиждате от първия ми пост.
Сега въпроса ти са ми го задавали преди години: "От къде идват парите ???" Много е просто приеми Биткойн като "стока", нещо което някой иска да притежава по една или друга причина и той е готов да плати определна сума за него, ако ти си съгласен да се разделиш с тази "стока" за същата сума имате сделка. Защо хората купуват биткойн е сложен въпрос, някои го ползват просто като инвестиция, други по предназначение - харчат го за нещо друго било то онлайн услуги, стоки или просто нов хардуер за копане. Въпрос на избор, Биткойна е децентрализиран и нерегулиран пазар, т.е. цената утре може да е както 10$ така и 1000$.
Ако зададеш по-конкретен въпрос може да се опитаме да ти отговорим
Поздрави
П.С. ==== БИткойн може да се добива и с лист хартия, т.е. можеш сам да си сметнеш криптографския проблем, разбира се това е нелепо и в началото са се ползвали процесори (CPU) за целта, след което..... о ... ето едно видео
Колега каквото повикало,това и се обадило. Ако беше чел повечко нямаше да задаваш толкова глупав въпрос. Но идеята е не да се обиждаме разбира се,а някой да си даде труд и да почете повече. С две думи - банкнотите като ги печатат и имат по 20-30 защити срещу копиране това струва пари като специална хартия,мастила,машини,щампи,работници,охрана и т.н. и т.н. Копачите печатат пак пари само че с милиарди защити вложени в една монета. А това сумарно струва енергия и вложени средства в хардуер. Нататък в цената и ценообразуването имат думата икономическите закони на пазара.
Почти всички клипчета из сайтовете съм ги изгледал това което ми дадохте като отговори също и това което не разбрах е защо некой ще иска друг да му печата парите и там другите работи. Нямат възможност да си плащат тока да си купят мощни компютри или друго така или иначе съм поръчал части да си сглобя трактор за дълбока оран но аз просто исках отговори които ги няма в нета.
onia написа:Почти всички клипчета из сайтовете съм ги изгледал това което ми дадохте като отговори също и това което не разбрах е защо некой ще иска друг да му печата парите и там другите работи. Нямат възможност да си плащат тока да си купят мощни компютри или друго така или иначе съм поръчал части да си сглобя трактор за дълбока оран но аз просто исках отговори които ги няма в нета.
Щом на толкова гледане и четене не си разбрал - не се занимавай с глупости и не се натоварвай излишно - просто няма смисъл.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Явно никой няма да ми отговори Странно е защо не чете някой и да се опита да разбере какво питам макар че ми беше отговорено на част от нещата от хора явно направили си труда да прочетат какво съм написал и какво питам.
Благодаря все пак и на това че ме изкарахте най простия във форума
В този смисъл вече можеш да си зададеш въпроса дали биткойн вече не е дълго чаканата алтернатива на парите които на свой ред са контролирани от банките които пък на свой ред купуват или продават вече цели нации. Просто си представи че на хората им е писнало от този произвол и опитват и други варианти. Де факто в момента дори и да пръднеш с извинение се плаща вече и това веднага се научава някъде от някого. С биткойн това трудно вече може да се случи защото преводите са анонимни и непроследими. В друг аспект - централните банки на САЩ и ЕС печатат долари и евро като вестници за да покрият огромните си дефицити.В резултат всички обедняваме прогресивно и нашия труд се обезценява с всеки изминал ден. Биткойн няма да може да се печата повече след като падне и последния 21 милионен биткойн. Това ще е по силата на математическия криптоалгоритъм,а не по каприза на FED или централната европейска банка.
onia написа:Явно никой няма да ми отговори Странно е защо не чете някой и да се опита да разбере какво питам макар че ми беше отговорено на част от нещата от хора явно направили си труда да прочетат какво съм написал и какво питам.
Благодаря все пак и на това че ме изкарахте най простия във форума