проблем със 2 захранвания

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

проблем със 2 захранвания

Мнениеот rumenat » 20 Фев 2014, 17:40

Здравейте колеги нов съм в това начинание и се спречквам с следният проблем:дъно асрок за 4 карти с 2 захранвания колермастер 700ватови докато работеше едното захранване с 2-те карти никакъв проблем след това вързах и другото захранване както бе описано от някои колеги по следният начин(зеленият кабел е пауър бутона на късо за да палят заедно и от черните кабели масата също на късо) и след като го тествах с 3 карти работеше сложих и 4-тата и изгоря дъното точно там където влиза 12Волтовия кабел за процесора.Нещо объркал ли съм ?Според мен всичко трябваше да е ок ама не.Взех си друго дъно пак асрок z87exteme 4 какво ли не направих повече от 3 карти не може да познае и пак същия проблем със 1 захранване и две карти никакъв проблем но с двете захранвания вързани както описах по горе и трета карта почва да грее дъното там където влиза захранването на процесора и вляво от него има нещо черно като кутйка горещо е не се пипа с пръст и под него платката също не се пипа от горещина.Ако някой може да даде акъл за какво става на въпрос да заповяда.Предварително благодаря.
прикачвам и снимка на мястото където пече.
Прикачени файлове
IMAG0473.jpg
кабела за процесора и вляво тази кутйка черната и под нея платката
IMAG0473.jpg (741.73 KiB) Прегледано 1722 пъти
rumenat

Re: проблем със 2 захранвания

Мнениеот ggeorgiev » 20 Фев 2014, 17:46

А картите как точно ги закачаш към захранванията?
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот Kartoff » 20 Фев 2014, 19:51

Като слагаш 4 карти, на колко от тях екстендерите са с молекс ? Ако не си турил такива с молекс е нормално да свитнеш дъното защото се претоварва пистата, която вози тока до слотовете...
Kartoff

Мнениеот larry12 » 20 Фев 2014, 20:01

add2psu модул , явно не си вързал както трябва нещо , 4 карти не би трябвало да греят толкова по дъното.... :D
Аватар
larry12

Мнениеот rumenat » 20 Фев 2014, 22:09

ggeorgiev написа:А картите как точно ги закачаш към захранванията?

на едното захранване закачвам дъно,хард и едната карта на другото други 2 карти със стандартните си 8 и 6 пинови кабели
rumenat

Мнениеот rumenat » 20 Фев 2014, 22:16

Kartoff написа:Като слагаш 4 карти, на колко от тях екстендерите са с молекс ? Ако не си турил такива с молекс е нормално да свитнеш дъното защото се претоварва пистата, която вози тока до слотовете...

никой екстендер не ми е с молекс,окъсени им са два пина и ми казаха че по този начин хем не дърпа ток от дъното хем дъното ще познае картите,но и повече от три карти не може да познае
rumenat

Мнениеот milenbg » 04 Мар 2014, 21:39

Препоръчвам ти да си вземеш дъно, което е проектирано за копане с 2 допълнителни молекса на дъното, тогава няма да имаш никакви ядове и със 6 карти. А черната кутийка предполагам, че е бубина, тя няма да изгори но щом грее толкова много ще изгори нещо друго.
milenbg

Мнениеот muhaha » 05 Мар 2014, 09:49

Аз ще ти препоръчам и за повече от 3 карти на дъното да си вземеш рейзъри с молекс. За да си по спокоен. Примерно 2 карти да си ги караш без рейзъри с молекс и всички останали с рейзъри с молекс. Обаче тук идва и друг тънък момент. Рейзърите с молекс.... молексите им се вързват задължително на първото захранване. На второто само допълнителните 6/8 пинови на картите. За да няма фоерверки :D .... а някой спомена ли ти че е желателно да натоварваш 5те волта на второто захранване.... май не.
[Продава] add2psu X2 - Модул за второ захранване - Произведено в България. Всеки модул е предварително тестван и гарантирано работи!
Аватар
muhaha

Мнениеот portnoy » 05 Мар 2014, 17:16

Дори и да не намериш екстендери с молекс, много лесно се добавя:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=76121.0
portnoy

Назад към За Начинаещи