Да пробвам и аз копането от първо лице. Помагайте ;)

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Да пробвам и аз копането от първо лице. Помагайте ;)

Мнениеот muhaha » 14 Фев 2014, 11:33

Здравейте колеги. Задочно се сблъсквам с копането, и за да съм по-запознат с материята реших да пробвам и аз. Сега целта по принцип ми е да имам машинка на която да мога да провеждам тестове със захранвания, модули, екстендери пък и да видя каква е хавата във виртуалното земеделие :lol: че с нормалното земеделие съм запознат вече от първо лице.
Сега с какво разполагам:
Процесор: X2 4600+
Рам: един два гигабайте DDR2 ще намеря.
Захранвания: две три по 400 500в.
Дъно уж чакам от продавалник едно с x16 1бр. и x1 2бр.

Сега ме посъветвайте към каква карта да се насоча. Като хем ми се иска да е по доходна хем не ми се дават доста пари... защото основно за тестове ще ползвам системата както казах. Ясно че най-добре минимум r9 270 ама над 150 лева всичко ми се вижда много за едната проба. Но предлагайте варианти до към 200 лева. Като бих бил и по спокоен ако е нова карта с гаранция разбира се. Като можете и спокойно да споделяте мнения от всякакъв вид никога не е лошо да чуеш повече мнения.

След това, операционната система на хард ли трябва да е може ли на флашка?
Каква операционна система да се насоча?
След инсталацията на операционната система... какво следва?
Някой би ли се заел да ми помага с конфигуриране и настройка за в бъдеще?

Може би забравям и други въпроси които имам, но това не пречи в следващи постове да питам. Изразявайте мнение и съвети спокойно.

Поздрави Васил ;)
[Продава] add2psu X2 - Модул за второ захранване - Произведено в България. Всеки модул е предварително тестван и гарантирано работи!
Аватар
muhaha

Re: Да пробвам и аз копането от първо лице. Помагайте ;)

Мнениеот ggeorgiev » 14 Фев 2014, 12:00

Карта хем доходна, хем за 200лв, че и нова да е - такова животно нема, или ако намериш някоя 68ХХ изостанала из складовете. Всичко друго го има дъвкано във форума.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот ekrem » 14 Фев 2014, 12:31

хмм за 200лв едно аверче продава 6870 старо
и както е казал Георгиев другото е писано в форума много пъти
Аватар
ekrem

Мнениеот muhaha » 14 Фев 2014, 13:21

Колеги не четете май. Нема да копам за доходи, основно ми трябва за да тествам. Това с доходна евтина означава нещо згодно цена/качество/производителност. Нямам време да чета 100 теми, за това зададох конкретни въпроси. Ако знаете в кои теми има отговорите, ще съм благодарен за копи/пайст.
[Продава] add2psu X2 - Модул за второ захранване - Произведено в България. Всеки модул е предварително тестван и гарантирано работи!
Аватар
muhaha

Мнениеот bsdemon » 14 Фев 2014, 13:40

Тук гледаш различните видеокарти, каква производителност имат, това е ориентировъчно и си иска добри настройки:
https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison
Отиваш в някой хардуерен магазин и гледаш цени за съответната видео карта.

После си гледаш колко доходоностност ще имаш от тази карта за ден:
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency
Тези цифри са ориентировъчни и зависят от няколко фактора, трудност на валутата, цена на валутата, после идва цена на биткойна.

Може хард, може и флашка. На флашката обаче ще трябва да сложиш линукс.
http://www.smos-linux.org/
Не е много сложно, дори и да не си запознат с линукс а и там е описано всичко което ти е необходимо, конфигурации има, има видео уроци и т.н. Има и хиляди теми из форумите, за определен вид карта, настройки и пролеми.

Няма как да ти го "сдъвчем" всичко и да се обясни в един пост.
Имам горчивия опит да съм пускал машини на приятели и те да ми звънят в 11 вечерта и да викат "спря ми машината", "падна ми производителноста" и т.н. и аз да ги оправям.
Почни от някъде, чети, чети, чети, ако имаш конкретен въпрос ще ти се окаже помощ.
Аватар
bsdemon

Мнениеот bsdemon » 14 Фев 2014, 17:27

Понеже тук има доста такива въпроси, се постарах да дам малко обяснения и напътствия:
http://bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=8&t=1125

Прочети тази тема. Това са основните неща които трябва да знаеш, ще добавя и още неща, когато се сетя или някой ме подсети :)
Последна промяна bsdemon на 14 Фев 2014, 17:52, променена общо 1 път
Аватар
bsdemon

Мнениеот muhaha » 14 Фев 2014, 17:30

bsdemon написа:Понеже тук има доста такива въпроси, се постарах да дам малко обяснения и напътствия:
viewtopic.php?f=8&t=1125

Прочети тази тема. Това са основните неща които трябва да знаеш, ще добавя и още неща, когато се сетя или някой ме подсети :)

Искрено Благодаря. Нещо по същество най-накрая.
Аватар
muhaha

Мнениеот 2GOOD » 14 Фев 2014, 17:34

Ей изядахте го новака :)

Иначе за 200лв ако може да намери 5850/70 за пробата е перфе - малко повече ток харчи, но какво пък :)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот muhaha » 18 Фев 2014, 20:59

Конкретен въпрос Gigabyte HD6750 1GDDR5 за 100 лева с гаранция до средата на 2015 добра оферта ли ми е като за проби и тестове. Ясно че не е най добивната но друга оферта е 6850 ползвана сумати години им искат над 160 лева. А да кажем предпочитам гаранция пред повече производителност. А и както казах искам да видя как са нещата и да имам система за тестове
Аватар
muhaha

Мнениеот Gogoox » 19 Фев 2014, 14:36

Има поне 15 начина за сравнения на цената. Щом не ти е приоритет производителноста ,а искаш просто да опиташ , за 100 лева с 1 година гаранция.. какъв всъщност е въпроса ти ?
Gogoox

Следваща

Назад към За Начинаещи