Падане на хешрейт с времето

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Падане на хешрейт с времето

Мнениеот portnoy » 13 Фев 2014, 10:51

Отскоро копая, допреди няколко дни в mxpool.com . Копам с 3 280Х видеокарти с бамт.
Някой може ли да ми обясни защо в mxpool копах без спиране две седмици, като всяка карта правеше стабилно 730 khash-а.
Прехвърлих се на мултипуул.юс, и със същата конфигурация пускам, заковават след 5 мин на 730, на сутринта като погледна вече са паднали на 670 всяка. Картите са около 65-67 градуса постоянно. Не мога да разбера какво става.
Пробвах в друг превключващ пуул, същата работа. Има нещо, което не знам явно....
Някой има ли такива наблюдения?
portnoy

Re: Падане на хешрейт с времето

Мнениеот kopache » 13 Фев 2014, 13:56

Пробва ли да рестартираш, или мисля, че с триене на бин файловете пак става.
Бамт не е ли по принцип малко бъгав?
Аватар
kopache

Мнениеот skrubalov » 13 Фев 2014, 14:27

При SMOS (bamt) го няма проблема с бин файловете. Проблема идва от пуула, понеже сменя монетите, това води до кратко спиране. Предполагам гледаш статистиката през уеб браузъра. Ако се логнеш и се вържеш към cgminer ще видиш че скоростта е като преди.
skrubalov

Мнениеот vmuser » 13 Фев 2014, 14:31

Забелязал съм, че и при мен има подобен проблем и ми беше интересно какво биха казали колегите. Аз съм с BAMT 1.3 и след рестарт всичко е супер, но след 2-3 дни рейта на всички карти започва да пада малко по малко, а на една започва от по-рано и за 3 дни е паднал значително, както и натоварването и температура и т.н. Чудех се дали не е нещо от настройките на самите карти (всичките са еднакви)... Ако някой има някакви идеи да казва, може да се помогне и на колегата. И моите карти са около 55-65 градуса и копам само догита в един пул.
Аватар
vmuser

Мнениеот Странник » 13 Фев 2014, 14:44

Правилно отбеляза колегата skrubalov че много зависи от пула,качеството на връзка до него,доколко сървъра може да поеме информацията и др. Но под WIN 7 и аз съм забелязал подобна тенденция на леки отклонения към по-ниска скорост на cgminer след повече от 24 часа работа.Затова и не му мисля много и му правя рестарт на всеки 24 часа и всичко е ток и жица.
Аватар
Странник

Мнениеот vmuser » 13 Фев 2014, 14:48

Това е наистина разумно решение... слагаш един крон джоб да рестартира всяка сутрин и не го мислиш толкова :) Благодаря за идеята
Аватар
vmuser

Мнениеот portnoy » 13 Фев 2014, 17:35

Да, не съм се сещал да проверя в този момент през конзола майнера какво показва. Ако продължава проблема ще направя авторестарт май.....
Благодаря за мненията!
portnoy

Мнениеот kopache » 13 Фев 2014, 18:25

Ако машината не е близо до теб, ауторестарт може да ти изиграе кофти номер, защото може линукса да се бъгне при стартъп, да не засече карта, да забие x server-a етц. И внимавай да не влезеш в някой loooooop :)
Аватар
kopache

Мнениеот Странник » 13 Фев 2014, 18:38

С уговорката че Линукс ми е терра инкогнита ако се спре cgminer автоматично след това се направи пауза от 5 секунди примерно и пак автоматично се стартира копането има ли опасност да забие както казваш @ kopache ?
Аватар
Странник

Мнениеот vmuser » 13 Фев 2014, 22:33

От опит казвам - има. Понякога като машината не се е рестартирала от доста време като рестартирам процеса и на стартирането спира или на първата карта или на последната и не излиза от стартиращия процес.
Аватар
vmuser

Следваща

Назад към За Начинаещи