KNC Neptune работи ли правилно ?!

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот Sando_83 » 17 Ное 2015, 19:01

2good е прав това е най-добрия вариянт за охлаждане захранването е предвидено потока на въздуха да се движи в тая посока.Metamorph изпадаш не знам и аз във какви сътояния с тия летящи чинии където си сътворил ще започна още от далече където твърдеше че дебелите кабели служат за отвеждане на топлината дрън дрън та пляс като се научиш как да си смяташ сечението на кабелите според товара ще разбереш за какво говоря ако не се досещаш ше ти дам жокер ЗАКОН НА ОМ и тая глупост със компресирания въздух също това да не е двигател с вътрешно горене, нещо за напор на вентилаторите чул ли си.И още нещо мога да ти гарантирам че 2000 ватово захранване само с три вентилаторчета 80 милиметрови от горе от най евтините китайски и както искате ги наричайте се справят отлично с охлаждането при товар 1600 вата гарантирано 1 година без да спира и даже в момента са в колеги от форума и продължават да ги ползват няма лете няма зима
Sando_83

Мнениеот Sando_83 » 17 Ное 2015, 19:05

Малко извън темата поздрави на 2GOOD за модването на захранването много прилично изпълнение много ми хареса справил си се отлично имам само една малка критика дълги са ти кабелите въпреки че това не е от значение ако са достатъчно дебели за товара :)
Sando_83

Мнениеот 2GOOD » 17 Ное 2015, 20:14

Sando_83 написа:Малко извън темата поздрави на 2GOOD за модването на захранването много прилично изпълнение много ми хареса справил си се отлично имам само една малка критика дълги са ти кабелите въпреки че това не е от значение ако са достатъчно дебели за товара :)

Мерси :)

Жалко, че в момента стои, но ще дойде и неговия ред ;)

Тази тема обаче си е повече модване на захранване, ще я разцепя по-късно в нова за захранванията... засега пишете тук ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Metamorph » 18 Ное 2015, 19:52

Sando_83 написа:...ще започна още от далече където твърдеше че дебелите кабели служат за отвеждане на топлината
...и тая глупост със компресирания въздух също това да не е двигател с вътрешно горене, нещо за напор на вентилаторите чул ли си.
И още нещо мога да ти гарантирам че 2000 ватово захранване само с три вентилаторчета 80 милиметрови от горе от най евтините китайски и както искате ги наричайте се справят отлично с охлаждането при товар 1600 вата гарантирано 1 година без да спира и даже в момента са в колеги от форума и продължават да ги ползват няма лете няма зима

Съжалявам, че се налага да се впускам в спор, не са хубави тия неща.
Нека цитирам и себе си "Идеята на дебелите кабели е двойна - хем не загряват, хем ако някой ден буксата почне да грее, кабелите отвеждат топлината."
АКО НЯКОЙ ДЕН... да се надяваме , че няма да има такъв ден, но такъв ден е имало и сигурно пак ще има, защото букси са грели и пак ще греят. Не си ме разбрал правилно.
Но букса с кабел един квадрат ще се опече докато се усетя, а 2,5 квадрата ще отвежда добре и няма после да има черни овъглени платки.

Напор, компресия... все там. Едно е вентилатора да движи въздух с определена скорост в празна тръба, друго е да има прегради пред него.

Моето захранване е същото - 2000 вата, три мижави вентилатора 80мм. на всичко отгоре се движат много бавно все едно на 9 волта са пуснати. Лятото не можех да държа ръка върху захранването. Да, може да работи чудесно. Да си затворя очите , може и пет години да изкара така. Какво му пука на захранването някакви си 60 градуса. Нали не са 100. Обаче не си падам по рисковете.
Виждал съм хора да ползват техника по много начини и тя все работи. Но аз не си падам по такива неща.
Извинявайте ако съм казал нещо дето смисъл не виждате в него. Всеки си вижда своите смисли в нещата. И не мога да променя възгледите на никой.

А що се отнася до трите вентилатора на изхода - решение си е , но не обичам малките вентилатори . Много шумят. Още повече шумят ако дърпат през прегради (те и 80мм. с прегради стават доста шумни).
В този случай, аз бих изрязал решетките от двата края на захранването и реално това е доста добър вариант. Вентилаторите дърпат въздух от кутията , входа е точно от другата страна. Охлаждането е идеално, но е голяма играчка да режа ламарини, да запушвам вече готови дупки горе, да купувам нови вентилатори...
Metamorph

Мнениеот Sando_83 » 18 Ное 2015, 21:28

Изобщо нямам намерение да се впускам в спорове исках да кажа че е абсолютно излишно да се вкарваме в такива филми с тръби и тем подобни, първо защото е трудоемко да се направи,второ защото става доста по обемисто(на доста от нас мястото им е кът) и трето защото захранването си има термозащита която като сработи не се пуска захранването докато не изстине до нормални граници което ще рече че ако захранването работи без значение колко е топло като го пипнеш значи е в границите на нормалното и няма абсолютно никакъв проблем. Така че според мен нищо не рискуваш
Sando_83

Мнениеот pepy86 » 20 Ное 2015, 15:37

Най сетне искам да добавя и още нещо по темата с охлаждането на кубовете , за която ставаше на въпрос в началните постове. Купих си още един вентилатор , марката беше мисля Evercool , които е 12 см , и е 2000 оборота. Преди време пробвах за тест с друг fan (незнам на колко реални оборота) , който го слагах и отпред и зад куба , но файда нямаше - уж с цел подобрение на въздухопотока. Този въпросния Evercool явно работещ както е спецификациите , го допрях плътно зад решетката на куба(зад стоковия) да духа в същата посока! Е найстина останах удивен от резултата. Температурата на целия куб падна с около 8 градуса. Цената на вентилатора technocity.bg беше към 6 лева . Нямам думи! Незнам какви оботори потдържат стандартните перки на тея кубове , но щом една допълнитена 12-ка на 2000 оборота свали толкова градуси (а и е доста безшумна) смтятайте за какво иде реч :)))))) Вързах си новото вентилаторчето към старо китайско захранване . Сега мисля да взема още 1-2 такива , ще ги прикрепя и тях зад другите два куба , които имат една идея по високи градуси ,,,,,,,,,,,,,,,,, и кеф :)))))) Поне до пролетта , що се късае до охлаждане на кубовете проблеми , не би трябвало да има !

п.п. Впрочем вече модифицирахме и захранването благодарско на колегата от форума ! Искрено се надявам да е всичко наред най-сетне , че вдигнах ръце вече с тоя Нептун :)))))))))))))) !
http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36300577
http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36300578
http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36300579
http://trastenik.snimka.bg/other/bitcoi ... 6.36300581
Аватар
pepy86

Мнениеот Sando_83 » 20 Ное 2015, 18:29

Така направено захранването ми харесва имам същото изпълнение и ти гарантирам че няма да имаш проблеми с охлаждането повече вентилатори не са ти нужни за захранването
Sando_83

Мнениеот larry12 » 20 Ное 2015, 20:38

И на мен ми останаха още 2бр. от въпросното захранване със същата клема, желязно е.
Но според мен тия кабели са прекалено дълги. Не греят ли ?
Аватар
larry12

Мнениеот opper » 20 Ное 2015, 20:50

Лари, аз съм го правил. Всичко е изчислено по 3.14 :)
opper

Мнениеот pepy86 » 20 Ное 2015, 21:16

Пипам кабелите , вече 24 часа работи с тях , няма ядове, не греят. За буксите незнам , така съм наредил кубовете че ми е труден достъпа до тях! Да кажем след 10-тина дни мога да ги проверя и тях , но все си мисля че всичко е изчислено от колегата идеално! А и куб над 250W който да ми работи нямам така че стискам палци да е ок всичко :) Благодарско на колегата още веднъж!
Иначе страничните вентилатори към захранването съм ги оставил. На допир в момента самото захранване е в пъти като че ли по студено от преди :))))) Не ми пречат нека въртят и те и да го охлаждат допълнително ! Мисля че определено помагат.
Аватар
pepy86

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи