Sando_83 написа:...ще започна още от далече където твърдеше че дебелите кабели служат за отвеждане на топлината
...и тая глупост със компресирания въздух също това да не е двигател с вътрешно горене, нещо за напор на вентилаторите чул ли си.
И още нещо мога да ти гарантирам че 2000 ватово захранване само с три вентилаторчета 80 милиметрови от горе от най евтините китайски и както искате ги наричайте се справят отлично с охлаждането при товар 1600 вата гарантирано 1 година без да спира и даже в момента са в колеги от форума и продължават да ги ползват няма лете няма зима
Съжалявам, че се налага да се впускам в спор, не са хубави тия неща.
Нека цитирам и себе си "Идеята на дебелите кабели е двойна - хем не загряват, хем ако някой ден буксата почне да грее, кабелите отвеждат топлината."
АКО НЯКОЙ ДЕН... да се надяваме , че няма да има такъв ден, но такъв ден е имало и сигурно пак ще има, защото букси са грели и пак ще греят. Не си ме разбрал правилно.
Но букса с кабел един квадрат ще се опече докато се усетя, а 2,5 квадрата ще отвежда добре и няма после да има черни овъглени платки.
Напор, компресия... все там. Едно е вентилатора да движи въздух с определена скорост в празна тръба, друго е да има прегради пред него.
Моето захранване е същото - 2000 вата, три мижави вентилатора 80мм. на всичко отгоре се движат много бавно все едно на 9 волта са пуснати. Лятото не можех да държа ръка върху захранването. Да, може да работи чудесно. Да си затворя очите , може и пет години да изкара така. Какво му пука на захранването някакви си 60 градуса. Нали не са 100. Обаче не си падам по рисковете.
Виждал съм хора да ползват техника по много начини и тя все работи. Но аз не си падам по такива неща.
Извинявайте ако съм казал нещо дето смисъл не виждате в него. Всеки си вижда своите смисли в нещата. И не мога да променя възгледите на никой.
А що се отнася до трите вентилатора на изхода - решение си е , но не обичам малките вентилатори . Много шумят. Още повече шумят ако дърпат през прегради (те и 80мм. с прегради стават доста шумни).
В този случай, аз бих изрязал решетките от двата края на захранването и реално това е доста добър вариант. Вентилаторите дърпат въздух от кутията , входа е точно от другата страна. Охлаждането е идеално, но е голяма играчка да режа ламарини, да запушвам вече готови дупки горе, да купувам нови вентилатори...