KNC Neptune работи ли правилно ?!

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот Metamorph » 12 Ное 2015, 08:53

Букси може да се купят на добра цена от София, това не е проблем.
Запояват се дебели кабели- 2,5 квадрата. Ако помещението е топло, задължително кабелите трябва да се обдухват.
Идеята на дебелите кабели е двойна - хем не загряват, хем ако някой ден буксата почне да грее, кабелите отвеждат топлината.
Веднъж прегряла букса повече не се ползва - тя ще грее винаги, дори и да се стисне за по-добър контакт.
Слагаш нови с дебели кабели и по едно 80 мм. вентилаторче да обдухва на всяко кубче кабела. Така няма грижи . Иначе рано или късно винаги става проблем.
И още нещо- при вкарване на буксите движението е само напред. Ако кривиш буксата ,то значи разширяваш ламаринките. Това е недопустимо. И гледаш да не изкъртиш нещо :)
Няма нужда да се носи цялото захранване при майстор за да му запоява букси. Запояват се едни 20 сантиметрови кабели и после се свързват с клеми ВАГО.
Изображение
Изпитано , действа, клемите не загряват въобще.
Изображение
Metamorph

Мнениеот pepy86 » 12 Ное 2015, 12:48

вече се разбрах с едно момче да ми модифицира цялото захранване. Ще ми махне платката която според него не е сполучлива изобщо като изпълнение и вместо нея ще изведе с клеми кабелите от захранването Ще смени всички кабеляци с по качествени според него кабели, букси, пинове и т.н. ми каза че проблема трябва да изчезне. Другата седмица трябва да го пратят да го направят , ще пусна някоя снимка и ще пиша за впечатления след това.
Иначе кабелите ми в момента се обдухват с два вентилатора , но предполагам че веднъж щом е започнал да нагаря буксата ,няма спасение с него! Затова мисля да сменям всичко ид а си реша проблема ( надявам се) !

Впрочем гледам тук едно подобно захранване в ибей , може би нещо подобно ще го препарави и моето........... : http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-Power-Sup ... SwnDxUmFMa
Аватар
pepy86

Мнениеот Metamorph » 12 Ное 2015, 22:13

На това захранване дето си окичил с вентилатори от всички страни аз съм направил така:
горе има три долепени един до друг вентилатори вкарващи въздух, смучещи от горе.
Горе има ПВЦ тръба в хоризонтално положение, затапена от едната страна, изрязана така че да влиза точно в трите вентилатора без междини. Закрепването и е с болтове директно за дупките на вентилаторите, с видички ,които се завиват с дълга отверка със съответни дупки в тръбата.Трудоемко е за правене, не ти го препоръчвам въобще . Аз го направих защото съм упорит и защото ги виждам нещата как да станат и не търпя компромиси.
Правя преграда с дупка за тръбата и така разделям всичко на две помещения.
Тази тръба взима въздух от едно "помещение" , излизащият въздух влиза в друго "помещение" и така излизащият топъл въздух никога не се превръща във влизащ, което всъщност е големия проблем на точно тоя тип охлаждане при това захранване.
В началото без тази тръба всичкият въздухопоток обикаляше постоянно и захранването беше горещо на пипане.
В момента ако входящият въздух е 20 градуса, изходящият е 30 градуса.

Може да пробваш едно интересно нещо. Да кажа аз как подхождам по това време на годината , когато вече не е така топло както лятото и не се налага да изкарвам въздух през комина.
Всички кубчета се обръщат в една посока ,наредени плътно едно до друго , макар и с малки отмествания отзад заради кабелите, но плътно отпред. Прави им се тунел , дали от картон или фазер или някакви листове . Този тунел води до 40-50 см. от нивото на земята. Така те винаги ще взимат студен въздух .
Топлият въздух пък се издига нагоре и ако има някакъв комин да стои отворен , дори без никакви вентилации е достатъчно.
Метода работи , помещението не загрява повече от 25 градуса през деня. Нощем стига до 20.
Metamorph

Мнениеот pepy86 » 12 Ное 2015, 23:30

Човече идеитя ти с картоните найстина е супер въобще не ми беше идвало на ум за такъв вариант. Искрено те моля обаче ако не ти представлява проблем да щракнеш някоя снимка или ако можеш едно клипче пусни относно захранването. мен не ме мързи и съм отворен за всякакви идеи , мога да опитам ако преценя че бих се справил и аз да го охлаждам по този начин.
Аватар
pepy86

Мнениеот Metamorph » 16 Ное 2015, 20:03

Огромна грешка е работата на това захранване , без каквито и да е мерки за отвеждане на изходния въздух. Самата постановка за движение на въздух от горе надолу е рискова.Понеже излизащият отстрани въздух е топъл и няма особена скорост за да се отдалечи встрани, той се издига и попада отново на входа на вентилаторите.Така започва да се вкарва горещ въздух. Температурата на изходните решетки може да стане 50 градуса и нагоре.
Ето и моето решение:
Тръба в единия край блокирана. Стои хоризонтално. Долу - правоъгълен отвор обхващащ всички вентилатори. На четирите краища - ъглови планки. По средата само две планки, няма нужда от повече.
Планките са малки, захванати с болтове за тръбата. В другите отвори на планката се завива видията , каквато се завива обикновено във вентилаторите.
На всички снимки , въздухът постъпва от дясно на ляво. При постановката със засмукване на студен приземен въздух, тръбата е студена на пипане в десния край.
При замерване входа на тръбата -26 градуса, изходните решетки на захранването - 34 градуса.

Това е :
Ето го на снимки.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Metamorph

Мнениеот pepy86 » 16 Ное 2015, 22:50

евала за идеята ,че и за труда ! Определено си намерил интересно решение за проблема с охлаждането на захранването. Честно си го признавам, аз лично незнам дали бих се наел да го направя. А да те попитам дължината на тази ПВЦ тръба колко трябва да е , както и диаметъра и ?
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 17 Ное 2015, 01:20

Или просто използваш правилни перки които са достатъчно мощни за охлаждане дори и при топъл входящ въздух. :)
opper

Мнениеот Metamorph » 17 Ное 2015, 14:42

pepy86 написа:евала за идеята ,че и за труда ! Определено си намерил интересно решение за проблема с охлаждането на захранването. Честно си го признавам, аз лично незнам дали бих се наел да го направя. А да те попитам дължината на тази ПВЦ тръба колко трябва да е , както и диаметъра и ?

Дължината не е от особено значение. А за диаметъра , граница има само в едната посока- не може да е по-малък от диаметъра на вентилаторите- няма да може да се монтира. Всъщност ,колкото по-голям диаметър тръба, толкова по-лесно измерване на разреза за вентилаторите, тъй като по-големият диаметър го приближава до плоска равнина.

opper написа:Или просто използваш правилни перки които са достатъчно мощни за охлаждане дори и при топъл входящ въздух. :)

Правилни перки разбирам :перки с достатъчна компресия.
Правим компресия, защото, срещу тях директно се намира платката с компонентите последвана от ситна метална решетка. Всичко това убива скоростта на движение на въздуха. От там нататък е въпрос на местоположение и околни обекти, които ще пречат на въздуха да се отдалечи встрани от захранването и да не бъде засмукан отново.
Слагането на по-силно компресивни вентилатори е все едно да се мъчиш да пълниш в спукан съд ,като увеличаваш дебита вместо да запълниш пробойните.Върши работа донякъде, но не е ефективно, а е и енергоемко . Тези перки със силна компресия ще стоят на по-мощен вентилатор,по-скъп , който ще потребява повече енергия и ще вдига повече шум.

Разделните "помещения" решават проблема на 100 %. Помещение от което се засмуква студен въздух и помещение в което се издухва горещия. Всичко останало са компромисни варианти, които зимата работят, но лятото когато в стаята е 30 градуса водят до прегряване.

Разбира се има и версия, да има вентилатори подхващащи изходният въздух , давайки му скорост да се отдалечи от захранването. Тези вентилатори не бива да дърпат въздуха отвътре, защото ... също ще трябва да са по-мощни,по-скъпи и по-шумни и по-безмислени.
Те трябва да са в перпендикулярна посока на излизащия въздух, като може да се сложи и преграда пречеща на потока да се качва нагоре .
Но да не забравяме, че всяка преграда е всъщност част от идеята за разделни помещения :) и следователно се опитва да се доближи до нея.

Изображение
Metamorph

Мнениеот pepy86 » 17 Ное 2015, 16:57

Metamorph написа:Разделните "помещения" решават проблема на 100 %. Помещение от което се засмуква студен въздух и помещение в което се издухва горещия. Всичко останало са компромисни варианти, които зимата работят, но лятото когато в стаята е 30 градуса водят до прегряване.
Изображение

Много точно казано , но се чудя в моя случай дори и да сложа тръбата по начина по-който ми показа , понеже разположението на Нептуна и стелажа на който е поставен е такова, че вариант за разделно помещение от което да изкарва или да смучи въздух нямам. И найстина незнам до колко тая тръба ще ми помогне в жегите . Дори и да засмуква през тръбата по студен въздух, ако е от разстояние 50-60 см от моите кубове дори и странично в случая , пак нз какво ще се получи. Иначе бих се наел да се пробвам , нищо не губя , а и идеята не е лоша , даже ми харесва. Но дали ще има файда при мен не съм сигурен :(
Аватар
pepy86

Мнениеот 2GOOD » 17 Ное 2015, 17:09

Добре де защо просто не сложите 3 вентилатора от страни, верно са малко по-шумни, но едва ли ще е проблем... ето какво направих аз преди година:

Изображение
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи