KNC Neptune работи ли правилно ?!

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот pepy86 » 15 Окт 2015, 12:24

kmetax благодаря за идеята , въпроса е да се престраша да го направя. Хубаво е че сега зимата би трябвало да нямам ядове с температурите. Но пролетта трябва да измисля решение. Това е не лоша алтернатива вместо скъпите перки по 50лв. броя.
Аватар
pepy86

Мнениеот larry12 » 15 Окт 2015, 15:54

На пролет не се знае дали изобщо ще може да си плаща тока КНЦ-то :)
Аватар
larry12

Мнениеот pepy86 » 15 Окт 2015, 22:49

larry12 написа:На пролет не се знае дали изобщо ще може да си плаща тока КНЦ-то :)

верно е :))))
НО ............ Поне засега тока не е проблем в моя случай ;)
Аватар
pepy86

Мнениеот kmetax » 19 Окт 2015, 20:40

Ела насам към офиса и за едно малко уиски ще ти го направя едното кубче.Радиаторите от мен ;-)
Ако ме удари селянин важи ли ми гражданската отговорност?
Аватар
kmetax

Мнениеот kmetax » 21 Окт 2015, 10:46

:? Росене,Росене защо не бистрите с Вал световната конспирация ами си се зачекнал с дребните пчелички? xD
Ако ме удари селянин важи ли ми гражданската отговорност?
Аватар
kmetax

Мнениеот pepy86 » 21 Окт 2015, 14:05

kmetax написа:Ела насам към офиса и за едно малко уиски ще ти го направя едното кубче.Радиаторите от мен ;-)

офертата звучи доста добре ! Може и за голямо да измислим нещо :D
Аватар
pepy86

Мнениеот Sando_83 » 25 Окт 2015, 20:53

pepy86 написа:Нямам климатик засъжаление в помещението и да в стаята е над 25 градуса в момента. За съжаление незнам дали бих се справял с отварянето и нанасянето на корекции по въпросната пластина и чесно да кажа ме е малко старх да не стане на по зле. Иска ми се и на мен да мога да го сложа в по хладно и проветриво помещение , но за съжаленмие нямам тази възможност. В моемнта 3 от кубовете ми при тези занижени параметри и при сегашната температура навън държат 86 градуса , а при другите два е 71 и 77-80 градуса варират. Проблема с жегата в тази стая при всички случай ще изчезне след не повече от месец , защото зимата при работещо парно не вдига над 18-19 градуса макс. Но лятото определено нещата не стоят така. Найстина признавам мен лично ме е страх да ги отворя , освен ако не се наложи да подменя перките което е елементарно. Чудя се на вариант дали да не сложа по един вентилатор на задната решетка временно , който да помага на този вътре- фабричния ,и да изкарва топлия въздух от вътре на вън. Ще опитам и ако свали 3-4 градуса ще е повече от супер. Но засега на тоя етап засъжаление нямам възможност да дам 200+ лева за тези перки NOCTUA които бързо биха ми решили проблема.

ако сложиш втори вентилатор който не е същият като първия само ще влошиш нещата освен ако не е с по голям дебит естествено но тези вентилатори с по голям дебит се намират трудно големия проблем с тия машини е охлаждането както каза един колега назад в темата трябва да видиш пластините дали контактуват добре и на максимална площ смени им термоконтактната паста на всички кубове и най-важното осигури има добър поток на пресен (студен) въздух от където дърпат и добро отвеждане на топлия въздух от където го изкарват за да не се окаже че си дърпат вече стопления въздух
Sando_83

Мнениеот Sando_83 » 25 Окт 2015, 21:01

Така и още нещо на снимката ясно се вижда че кубовете нямат добър приток на въздух много са близко до стената по принцип куба и не само той а всички майнери засмукват въздуха като от фуния демек това перо от стелажа пречи също и то много и другото тия 130 вентилатора на захранването са абсолютно излишни натоварвал съм такова 1800W на макс сам с двата от горе другите са безмислени
Sando_83

Мнениеот pepy86 » 27 Окт 2015, 13:05

Благодаря за отговора . Ще дръпна целия стелаж напред още.
Друго което наблюдавам при мен и ми се иска да се оплача е че вчера след като ми е премигнал 2 пъти подред тока , отново въпросния Асик 3 , на които в едно видео показах че едно ядро се губи в номерацията пак изчезна и отново не се появява. рестартирах 2 пъти системата и нямаше резултат. 3 седмици от последното премигване на тока си работеше иделано куба - 270 W , сега пак изчезна ядрото и падна пак на 200W. на какво може да се дължи проблема с тоя куб и това смотано ядро един път да го отчита , един път не?
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 27 Окт 2015, 14:54

Въпросното изчезнало от номерацията ядро, ще се появи само след power цикъл. Тоест даваш "shut down" на нептуна, изчакваш 20-30 сек. да се загаси, вадиш му захранващия кабел, чакаш 20-30 сек. и го слагаш отново.
opper

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи