И аз скачам в дълбините на монетките.

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: И аз скачам в дълбините на монетките.

Мнениеот ggeorgiev » 21 Яну 2014, 21:02

Най-често - свързваш се с производителя, в мейл му описваш проблема и серийния номер на продукта, както и как е купен. След това чакаш - или ще ти дадат RMA номер , който пишеш след това на пратката, или ще те препратят към сервиз в страната. Другия вариант е да отидеш в сервиз, като предварително обясниш за какво става дума, и какво следва.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот reloading » 21 Яну 2014, 21:09

Тоест няма за какво да се притеснявам? А преди това трябва ли да регистрирам тази карта? Когато купувам картата има ли някакъв начин с който мога да разбера дали тази карта изобщо има гаранция?
Аватар
reloading

Мнениеот ggeorgiev » 21 Яну 2014, 21:42

На тези въпроси не мога да ти отговоря. Предния ми пост се базира на мой опит с флашка на корсар - купувана отдавна, без да има шанс да открия гаранционната карта - на сайта им имаше (май още има) форма, която се попълва , след това те ми пратиха мейл с адреса, и как трябва да е подготвена пратката (да е с трекинг номер и ясно да е обозначен RMA номера). 2 седмици след като им я изпратих-получих с DHL чисто нова флашка, 4ГБ (моята беше 1) за тяхна сметка, и с доживотна гаранция (не както масово тук ги дават с по 10 години - не ще че се занимавам с нея ако се развали де :) ама не времето 1гб съм ги купувал по 30-40лв :) )
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот reloading » 22 Яну 2014, 10:51

някой друг да сподели опит с международните гаранции?
Аватар
reloading

Мнениеот ggeorgiev » 22 Яну 2014, 11:02

Ако аз в момента се чудех - щях да напиша един мейл на производителя с примерен текст :
" Здравейте,
казвам се Хххх, наскоро купих онлайн от ххххх вашия продукт ххххххх , който според продавача е с международна гаранция.
Бих желал да Ви попитам, при проблеми с продукта, как мога да ползвам гаранцията.
Благодаря предварително за отделеното време.
Поздрави Ххххх"
До няколко дена - получаваш отговор, и вече знаеш.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот cnerd » 22 Яну 2014, 14:20

аз пък щях да попитам чичо google, но на георгиев начина е по-сигурен. Там вече няма какво да се обърка като получиш отговор
cnerd

Мнениеот milan_gl » 23 Яну 2014, 19:32

Не бих рискувал с тези "международни гаранции" . Търговски трик за зарибяване . То с БГ гаранция да си пак не можеш се оправи а пък какво остава на вън ?
Аватар
milan_gl

Мнениеот ggeorgiev » 23 Яну 2014, 19:50

milan_gl написа:Не бих рискувал с тези "международни гаранции" . Търговски трик за зарибяване . То с БГ гаранция да си пак не можеш се оправи а пък какво остава на вън ?

Значи никога не си купувал Делл, ХП, Корсар, Асус, Сони, Тошиба, Ейпъл и от други известни производители с традиции. Естествено е че ако купиш нещо което се произвежда в Китай, и мрежата им за дистрибуция се ограничава само да ибей, амазон и алибаба - е много по-трудно да използваш гаранцията (не и невъзможно, просто времето е по-голямо). Така че - вместо да се чудите - както писах по-рано - един мейл за 2-3 работни дни изчиства неизвестните. И за БГ не си прав - може да е важало преди 10 години, но сега е друго.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот reloading » 24 Яну 2014, 22:06

И така живот и здраве на 5-ти ще имам гб 280х. Сега идва въпроса със дъното. Обмислям първия ми ринг да е с 4 карти като за начало. и то само с 280х . Бихте ли ме посъветвали към кой дъна да се насоча и избора с 4 карти как ви се струва? Също така съм решил да е с 2 захранвания може би 650Ватови. За 4 карти предполагам ще са напълно достатъчни 1300Вата.

п.с. Колебая се още за ринга дали да е с 4 или 5 карти. Моля за съвет.
п.с.2 Картите ще се купуват последователно защото нямам финански едновременно да се купят.

това е с хубава цена... http://www.pic.bg/komponenti/danni-plat ... -am3-98419
Аватар
reloading

Мнениеот reloading » 28 Яну 2014, 15:48

Какво да гледам при избора си на Дъно? гледам че има и дъна с по 4 PCIE x1 и 1 PCIE x16 на цени около 100лв. Какво друго освен PCIE слотовете е хубаво да гледам?

ето един пример който съм избрал : http://shop.sky.bg/index.php?route=prod ... &order=ASC

п.с. ако съм разбрал правилно ако е PCIE x1 слот е нужен разклонител с Молекс който да захранва картата.
Аватар
reloading

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи