KNC Neptune работи ли правилно ?!

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: KNC Neptune работи ли правилно ?!

Мнениеот pepy86 » 24 Сеп 2015, 00:06

Това направих , сега го пуснах преди малко и ще видим . Напипах всички кабели на ново нещо да не би да не е включено като хората . Сега остава да чакам да видя какво ще стане !
Аватар
pepy86

Мнениеот pepy86 » 24 Сеп 2015, 22:19

Ето ме пиша отново. Минаха близо 22-23 часа от както ресетнах блоковете на стандартните честоти и волатажи. В advance tuning на KNC minera имах възможност да го наблюдавам днес почти целия ден. Това което ми направи впечатление е че днес 1 път прекъсна следобяда , но то бе вследствие на прекъсването на нета от интернет доставчика за около 5 мин , тогава изгаснаха и двете ми машини и мравката и Нептуна. След това като дойде нета подпали след около 1-2 минути сам. За останалото време до сега ми направи следното нещо най-силно впечатление. А именно че както си работи , незнам по каква причина за момент (можеби 5-10 сек. трае всичко) консумацията на кубовете падат даречем от по 220-250 на куб на 2-7W , и след това(след няма и 10 сек.) отново тръгват да работят както преди това си бачкаха! Това прекъсване за тези 5-10 сек , аз лично успях да го забележа до сега 2-3 пъти , но не съм зяпал хептен нон стоп показателите. Power Consumption ми варира от 1050 до 1250 W някъде , а средката скорос ми дава между 2,5 и 2,8-2,9 тх/с , което ми се струва на мен лично, по слабо от началото когато го взех. Ако трябва да съм честен по скоро тези кратки спадове (или изгасване и тръгване) за по 5-10 сек ме притесняват и незнам на какво се дължат. Незнам изобщо нормално ли е това ?!

п.п. Тук искам да добавя че снощи по погрешка зададох при рестарта на миньора - данните за f2poola в бързината и се усетих в последствие (реших да не го барам все пак). Сега ще го изчакам до утре сутринта и ще го пусна на слаш пула. Връзката определено с f2pola не ми беше добра днес като проверявах доста често през деня!
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 24 Сеп 2015, 22:51

Сложи slush pool (bitcoin.cz) и измахай бекъп пулове, ако имаш такива в настройките. Остави само слъш като 1ви пул и виж дали пак ще има спирания.
opper

Мнениеот pepy86 » 24 Сеп 2015, 22:56

ОК Пускам го , утре ще го наблюдавам отново имам възможност. Дано нямам че найстина вече нямам обяснение на какво се дължи! :(
Аватар
pepy86

Мнениеот pepy86 » 25 Сеп 2015, 21:54

Днес сутринта пуснах Нептуна към Slush pool-a. Реших да повиша на някои от блоковете малко честотите и веднага започна да прави номерата с спирането - гасненето и паленето, за няколко секунди. Все едно мине ли в advance tuninga консумация над 1300W и неможе да работи читаво. След това коригирах честотите , само на два от кубовете вместо заводските 0.00366 и 475 Hz ги вдигнах пак на 0.00366 но на 500Hz. И така от 10 сутринта до сега ядове не съм имал. Дори докато излизах записах с една програмка клипче как е работил докато ме е нямало и не е имало поне за това време гасене и палене на кубовете безпричинно. Не мога да разбера възможно ли е нещо заради прекалено високата консумация като му завиша параметрите да го прави това. Но факт е, че басейна определено не е проблема. Незнам дали пък и контролера не е причината? Нямам идея. В момента консумацията варира от 1070W до 1295W според страницата на KNC , но копа между 2,5 и 2,9 със сегашните настроики. Прави ми впечатление как се вдига и пада консумацията на асик 2 и асик 6 , нямам идея защо е така , а не стои стабилно . С тая програма ,за която споменах по горе направих и едно 5-6 минутно клипче за което ще дам линк , да видите с последните параметри които съм му задал как работи поне да се ориентира които разбира .

ето го и линка: http://vbox7.com/play:3c4ca37a32

п.п. Преди малко се чук и с момчето от който закупих Нептуна. Той като видя клипчето с температурата и ми каза че за него май това е основния проблем . Предложи ми да задам като параметри 0.00293 на 425 или 400 HZ и преди малко това и направих, Температурите паднаха около 80-90 на всички кубуве с изключение на 2-рия асик които упорито държи около 100 и се чудя какво да го правя него!
Аватар
pepy86

Мнениеот opper » 25 Сеп 2015, 23:05

При тези температури се учудвам, че изобщо има работещи ядра този нептун.
opper

Мнениеот pepy86 » 25 Сеп 2015, 23:27

Дадох на втория Асик 0.0222 и 350 Hz и падна на 86 градуса поне. Работи на 2,6 в момента Нептуна но поне временно оправих положението с градусите (донякъде). Почвам да мисля за перките вече. Явно това е решението:( Стаята ми е 30 квадрата близо а температурата на кубовете да е толкоз висока ....... предполагам няма други алтернативи освен тея перки по 50 лв. броя. ? :(
Аватар
pepy86

Мнениеот 2GOOD » 26 Сеп 2015, 01:22

pepy86 написа:Дадох на втория Асик 0.0222 и 350 Hz и падна на 86 градуса поне. Работи на 2,6 в момента Нептуна но поне временно оправих положението с градусите (донякъде). Почвам да мисля за перките вече. Явно това е решението:( Стаята ми е 30 квадрата близо а температурата на кубовете да е толкоз висока ....... предполагам няма други алтернативи освен тея перки по 50 лв. броя. ? :(

Никога не съм имал KnC, но от колеги знам че сглобката им не е добра и евентуална смяна на паста с MX-4 да кажем има ефект. Отново да кажа, че нямам подоно устройство, просто си разсъжадавам на глас :)

Също можеш да ги преместиш в по-студена част на стаята, например на земята близо до прозорец или нещо такова.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот larry12 » 26 Сеп 2015, 10:59

pepy86 написа:Дадох на втория Асик 0.0222 и 350 Hz и падна на 86 градуса поне. Работи на 2,6 в момента Нептуна но поне временно оправих положението с градусите (донякъде). Почвам да мисля за перките вече. Явно това е решението:( Стаята ми е 30 квадрата близо а температурата на кубовете да е толкоз висока ....... предполагам няма други алтернативи освен тея перки по 50 лв. броя. ? :(

Колега още в началото @opper ти каза че тия нептуни искат модване с по-мощни перки и нова термо паста (можеш да му вярваш определено, последният път като се видяхме тъкмо правеше един куб :D) Особено ако е от бонус бача определено му трябва мод ако не искаш да изгори, температурите са ти високи, в тях е проблема а не в басейна :wink:

пс : не си прави експерименти да го клокваш, тия машинки са доста капризни по отношение на температура
Аватар
larry12

Мнениеот pepy86 » 26 Сеп 2015, 15:08

В момента работи на показателите които писах в последния си пост и засега температурите достигат макс 86 градуса. Въобще нямам намерение да му завишавам параметрите , вече видях какво може да се случи. Искам да благодаря наистина на колегата @opper , които доста ми помогна и ако се бях вслушал още в началото в думите му , можеше да не си губя още 1-2 дни в главоблъсканица от къде ми е проблема. За съжаление към момента освен ако не направя сериозни размествания из стаята в която е Нептуна , няма как да го преместя на друго място. Перките са варианта , но и инвестицията не е малка поне за мен на тоя етап , защото преди едва две седмици купих и едва мравка S4 :) . Трябва да мисля за заделянето някой лев сега и за тях (перките).
п.п. Някъде мога ли да погледна какви обороти , въздушен поток и т.н. потдържат тези заводските , че ми е любопитно ?
Аватар
pepy86

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи