skycat написа:p.s. Прощавай колега ама толкова неща ти прозират в познанията а пък се набутваш на такава дебела инвестиция .
Ми ще ми прозират, как няма да ми прозират - чета, пиша и никои не отговаря - от къде да ги придобия тези познания? Както съм написал, имам познания в друга област, но понеже ми преведоха едни малко над 1000 лв ми се иска да ги инвестирам в друго, което да ми носи приходи. Като видя, че нищо не се получава, ще ги изтегля и ще ги похарча за глупости.
Не разбирам какво му е лошото на това да питам - вярвам, че всеки "разбирач" може да ми покаже нагледно за 10 мин в TeamViewer и да ми се изяснят много неща вместо да чета 1 месец на развален английски и други прецакани езици, на които не можеш да напсуваш един обект по поне 6 възможни различни начина.. Така че..
Нищо лично, всеки почнал от някъде но с такова отношение тип “искам помощ и то веднага” не очаквай да получиш кой знае колко помощ.
Въпреки че не ме кефи тона ти ще ти напиша няколко реда в стил добрият самарянин.
1. Портфейлите за съхранение на биткойн са доста, можеш да ги погледнеш тук :
https://bitcoin.org/bg/choose-your-walletаз лично ползвам портфейла на
https://blockchain.info/wallet за дребни суми (работи добре и има приложение за iOS) за по-големи суми ползвам хардуерен портфейл Trezor или Bitcoin QT клиент (недостатък е голямото място което заема на хард диска), ако трябва да съм честен не съм се интересувал кой знае колко от другите и не мога да изкажа мнение до колко стават (щом са в официалният сайт най-вероятно стават)
След като се регистрираш/инсталираш даден портфейл ще получиш адрес който да ползваш за превеждане на изкопаните/изтъргуваните и т.н.

, нещо от сорта на този трябва да изглежда - 1KPp2EVWJMRJpH9d6ZJtQTZPERSBeHCnAg
От този порфейл можеш да изпращаш и получаваш стотинки. Не е философия, просто изтегли някой и разгледай опциите.
След като вече си се обзавел с “копачи” и съответно ги насочиш към някой басейн в полето за изплащане на заработеното въвеждаш адреса на портфейла ти, без значение колко копачи имаш насочени към басейна всичко отива в този портфейл. (не ме питай какво е басейн, това съм сигурен че можеш да го прочетеш и на “не развален” английски - лека подсказка - F2Pool,Antpool,Slush’s Pool, Eligius и т.н.
Antminer S5 харчи м/у 600 и 650W в зависимост от клок-а, тоест ти е нужно захранване което според мен трябва да е минимум 750W (най-вероятно и 700W ще върши работа известно време преди да се предаде, затова се подсигуряваш), аз ползвам Corsair CX750 на няколко от моите мравки, захранването е куче, държи се перфектно и дори не загрява.
Като размери S5 най-вероятно се вписва в твоите изисквания, по-малко и леко е от UPS, но пък доста по-шумно, помисли и над това, тая машина с оригинален вентилатор не става за ползване в помещението в което живееш, понеже освен по-голямата ми ферма винаги ми се иска да имам нещо под ръка за човъркане си държа една 5-ца в апартамента на която съм сменил вентилаторите с ето такива и е доста по-тиха сравнена с оригиналният вентилатор.
http://sofiacomputers.net/ohladiteli-ceni.php?id=6856 Няма защо