Въпроса е защо плащат?

Помощ за начинаещите в биткойн и миньорската дейност

Модератор: Moderators

Re: Въпроса е защо плащат?

Мнениеот CYPER » 04 Мар 2014, 00:22

onia написа:Явно никой няма да ми отговори
Странно е защо не чете някой и да се опита да разбере какво питам макар че ми беше отговорено на част от нещата от хора явно направили си труда да прочетат какво съм написал и какво питам.

Благодаря все пак и на това че ме изкарахте най простия във форума

Не стига, че си прост, ама си и нагъл. Кофти комбинация.
CYPER

Мнениеот 2GOOD » 04 Мар 2014, 00:25

onia написа:Явно никой няма да ми отговори
Странно е защо не чете някой и да се опита да разбере какво питам макар че ми беше отговорено на част от нещата от хора явно направили си труда да прочетат какво съм написал и какво питам.

Благодаря все пак и на това че ме изкарахте най простия във форума

Колега, никой не се е радоил научен и не сме те изкарали най-простия. Нека да видим следната ситуация, да кажем аз искам да инвестирам в копане и трябва да си купя копачка за 1BTC и да платя с него, е как да платя като нямам BTC еми ще си купя, не мога да го изкопая зачщото нямам копачката...
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Странник » 04 Мар 2014, 00:28

На фона на събитията в Украйна ако си украинец в момента банките са пред затваряне и
даже са ограничили плащанията вече.
Ако съм украинец на момента обръщам в биткойн всичко на btc-e която е руска борса и банката дори да фалира няма да
загубя нищо.Целия ми портфейл и спестявания ще са в един файл скрит в телефона ми и като
пресичам граница никой няма да ме пита за нищо.
След това просто си откривам сметка в друга държава в произволна банка,продавам обратно биткойн
за пари и ги внасям в новата си сметка.
Този сценарии се повтаря както беше миналата година в Кипър.
Аватар
Странник

Мнениеот CYPER » 04 Мар 2014, 00:30

Странник написа:На фона на събитията в Украйна ако си украинец в момента банките са пред затваряне и
даже са ограничили плащанията вече.
Ако съм украинец на момента обръщам в биткойн всичко на btc-e която е руска борса и банката дори да фалира няма да
загубя нищо.Целия ми портфейл и спестявания ще са в един файл скрит в телефона ми и като
пресичам граница никой няма да ме пита за нищо.
След това просто си откривам сметка в друга държава в произволна банка,продавам обратно биткойн
за пари и ги внасям в новата си сметка.
Този сценарии се повтаря както беше миналата година в Кипър.

А даже няма нужда ит от сметка. Cash sale/purchase през LocalBitcoins.
CYPER

Мнениеот Spoon.Net » 04 Мар 2014, 00:51

малиии втория онеправдан ли надушвам тука ??!?
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот ekrem » 04 Мар 2014, 09:40

onia написа:Изчетох много за копаенето и както се предполага съм новобранец който още не е започнал и имам да чета още :)
Въпроса ми е защо плащат и какъв е смисъла да плащат на някой си който си е направил булгарче и си копае bitcoin-и.
Каква роля играе видео картата и защо видео карта а не някакъв друг хардуер като процесор или рам или там нещо друго.
Какво получават те от нас че да ни дават пари.

Каква роля играе видео картата - Главна роля

и защо видео карта а не някакъв друг хардуер като процесор или рам или там нещо друго.- процесора също може да копа някоя валута (по принцип този въпрос ти е напълно излишен тъй като ако беше рам щеше сигурно да питаш а защо рам)

-получават продукт (изчислителна мощност)
Аватар
ekrem

Мнениеот milan_gl » 04 Мар 2014, 09:53

Колеги моля да уважавате новодошлите а не постоянно да им натяквате че не са чели . И без тава на основният поставен , от автора на темата , въпрос отговорът е многозначен и едва ли може всеки от вас да отговори 100% обективно . Не превръщайте и този форум в "генератор на мнения " от типа "Не си чел достатъчно има го 1000 пъти написано " както в железарският подобен форум ? Но пък в № на брой поста - отговор в два реда дето не костват усилията да се заяждате с човека . Така че ако на някой му е кеф да отговори на новодошлият с отговор по темата - ОК . Аз заради такива образи като "маринчо и маринчовца" отдавна вече не съм поглеждал на "жалезарският " форум .
Аватар
milan_gl

Мнениеот crab » 04 Мар 2014, 10:09

onia написа:Изчетох много за копаенето и както се предполага съм новобранец който още не е започнал и имам да чета още :)
Въпроса ми е защо плащат и какъв е смисъла да плащат на някой си който си е направил булгарче и си копае bitcoin-и.
Каква роля играе видео картата и защо видео карта а не някакъв друг хардуер като процесор или рам или там нещо друго.

За първо време го мисли като вид пирамидка, ще ти е по-лесно да го възприемеш, а след това и реалната му цел :)

Ето ти сега и пример, аз съм в Перу и искам да ти пратя 1000 евро, всяка банка за този превод ще ни издере кожите. През БТЦ/ЛТЦ и прочие това може да стане с минимални такси.

Както 2GOOD каза гледай на BTC като вид стока, при това разменна. Когато се осъществяват транзакции (примерно горната) то някой търси да купи BTC друг да продаде. При увеличаване на търсенето цената се вдига защото монетките са определен брой в цялата система. Т.е плащат ти хора които са търговци.

Защо видео карти? амии аз не се сещам за друга част от компютъра/периферията която да има много процесори, все пак говорим за вид математически операции.
crab

Мнениеот Kartoff » 04 Мар 2014, 10:26

Лелее, хора, не ви ли писна ??? Защо винаги се намира някой дето да задава глупави въпроси, които тотално нямат общо с истината и да си мисли, че това е нормално ?!?!? От къде на къде реши, че някой ти плаща нещо ? Това не е работа за заплата !!! Ако аз днес изкопая някакви монети и не ги продам 2 години това как би ти изглеждало ? А, ако утре реша да обменя някоя изкопана валута и купя точно твоите монети с моите сигурно ще сметнеш, че аз ти плащам ?!?!?
Айде стига сте се правили на интересни и оттам да правите другите на маймуни !!!
Каква роля играела видео картата ? Ами иди се пробвай да копаеш само с RAM да те видим...
Kartoff

Мнениеот milan_gl » 04 Мар 2014, 10:41

На "Въпроса е защо плащат?" ще се опитам да обясня по свои начин . Всяка валута е нещо имагенерно по своята същност и не носи стойност само по себе си . Пари и злато не се ядат , пият , обличат и каквото и да е било . Стойността им като разменно средство идва от готовността и доверието на хората да разменят стоки и услуги срещу тях . И с виртуалните валутите е така . Факта че не се регулират от никое законодателство и не се облагат с налози ги прави привлекателни за определен контингент от хора които искат меко казано "да заобиколят закона" или стоките им да не се засичат от фискалните системи на различните страни . Проследяването на паричните потоци при виртуалните валути е много трудno и за това в определени сайтове търгуващи понякога с "не до там законни стоки" плащанията са се насочили именно към виртуалните валути . Тука вече може и да добави момента на нарастващият пирамидално интерес към "добиването" им като се отчете и доверието към тези валути от самите хора които ги добиват . Те пък от своя страна ги използват помежду си за разменно търговски сделки с хардуер и услуги . И така едни валути само по себе си без никакво покритие от банковата система на дадена страна получават популярност сред определени групи хора . От предходното и произлиза проблема с виртуалните валути че с нарастващият им брой сами по себе си подронват вече изградените позиции и често валути на пазара се появяват и изчезват като метеори . Много колеги са си патили с така наречените валути "еднодневки" . Рисковете в добив и съхранение на такъв род средства си остава много рисков . Всеки сам си преценява . Но докато добивът им и търговията с тях покрива разходите и оставя известен % натрупване все още остават атрактивни . Популярноста им расте и хората които с всеки ден се захващат с добиването им също главоломно нараства . Това пък води до спад на "добива" и вкарва копачите в непрестанна надпревара в усъвършенстване на хардуера . Става нещо като "омгьосън кръг" или "сапунен мехур" който неотменно в определен момент се пука . Въпросът е кой кога се е хванал на хорото и кога ще се пусне ?
Последна промяна milan_gl на 04 Мар 2014, 18:37, променена общо 2 пъти
Аватар
milan_gl

ПредишнаСледваща

Назад към За Начинаещи