Получаване на BCH след форка от 2017г.

Модератор: Moderators

Получаване на BCH след форка от 2017г.

Мнениеот CRYPTOMANIAC » 25 Авг 2025, 20:30

Здравейте и благодаря за приема във форума. Имам въпрос, на който бих се радвал, ако някой от вас може да ми помогне. Притежател съм на известно количество ВТС от 2013г. Сега съм се заел да си получа биткойн кеша от форка през 2017г. но нещо не ми се получава. Важна подробност е че си преместих коините в портфейл на Ledger през декември 2017г, тоест след форка. Ще бъда много благодарен за насоки как мога да го направя.
CRYPTOMANIAC

Re: Получаване на BCH след форка от 2017г.

Мнениеот MadDog » 29 Авг 2025, 17:51

Ако пазиш ключовете от портфейла 2013 г, няма никакъв проблем да отключиш ВСН - те се отключват със същия ключ или фраза, както и ВТС. Използвай подходящо приложение/портфейл, което поддържа ВСН , в което да въведеш стария частен ключ за ВТС / напр Coinomi/ и си направи отделни поргфейли за ВСН, BSV и т.н
“In the new world, you have to accept total transparency. It will become part of your personality”
“Everything will be transparent. If you have nothing to hide you have no reason to be afraid.”

ВТС bc1q8mr7s0k9qga5fuwrhst2n84d0f2gdhtvd38fcp
Аватар
MadDog

Мнениеот 2GOOD » 04 Сеп 2025, 16:52

Да трябва само да се внимава с транзакциите. Моят съвет е първо да се изкарат биткойните (ако има такива) през nlock трансакция и после форковете, ако ще се вади още нещо освен Биткойн кеш, отново с nlock
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот filchef » 04 Сеп 2025, 19:52

2GOOD написа:Да трябва само да се внимава с транзакциите. Моят съвет е първо да се изкарат биткойните (ако има такива) през nlock трансакция и после форковете, ако ще се вади още нещо освен Биткойн кеш, отново с nlock

Какво ще рече nlock трансакция - към друг портфейл ли?
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот 2GOOD » 05 Сеп 2025, 18:24

filchef написа:
2GOOD написа:Да трябва само да се внимава с транзакциите. Моят съвет е първо да се изкарат биткойните (ако има такива) през nlock трансакция и после форковете, ако ще се вади още нещо освен Биткойн кеш, отново с nlock

Какво ще рече nlock трансакция - към друг портфейл ли?

Казваш трансакцията след кой блок да е валидна, така се потвърждава само единия чейн, след което рпавиш друг за другия.. трябва да се внимава кой блокчейн до кой блок е стигнал. По този начин могат и към борси да се изпратят директно, без да се губят форковете. Мисля, че брутер имаше прекрасна тема за това!
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Назад към Софтуер и крипто портфейли