от ZAX » 19 Юни 2013, 03:04
Ами, ще се опитам и с тази програмка. Така или иначе когато всичко е наред, ще преинсталирам и ще кача само каквото трябва и така... Иначе този unofficial overclocking не го намирам, има само kernel mode освен user mode на който съм сега с afterburner, но както казах не искам да правя неща извън препоръчителните. И много ми харесва че тази програма, при този мод се придържа точно към това, може би наистина не е добре да пипам волтажа. И все пак, до колко да го сваля? Под 1000, може би към 900-950 вече започва да ми забива, т.е. под 1.0, но преди да оправя хашрейта, докато копаеше с малко под 400, съвсем малко сваляне на волтажа имаше доста добри резултати, някаква дифолтова стойност 1187 имаше когато картата не е много нагъзена и на нея беше ок, разбира се с още 100 надолу е още по-добре, но май по-надолу няма смисъл. Но докато копае си отива на 1256 и без клок, а сега с макс клок въобще ще може ли да се свали и да не забива. В смисъл че гледам някакви даже са вдигали малко волтажа, за да клокнат по-добре...
Всъщност имах малко работа тази вечер и чак сега се прибирам, цял ден е копала на 76-78, макс 80 градуса (предполагам). Дали има някоя програмка която ми води статистика и логва графиката, че афтърбърнъра май не може да го прави?
Та сега е на 70 градуса, което предполагам е идеално. Само не ми се връзва защо 10 градуса по-ниска температура навън = 10 градуса по-ниска температура на картата... То ако е така дали да не бутна машинката в мазето, но ми е и десктоп и workstation и всичко, така че ще трябва да си преместя "офисчето" там... Или цяло лято безплатна сауна...
А може и да отида на гости на колегата @2GOOD, че съм си харесал едно доста солидно обезопасено мазе, дали ферма за коини, дали някой е гледал по-специални гъби там : ] Но е направено идеално за целта и го дават само за 100 лева и много се изкушавам да си го наема за лятото ! Както може би съм споменал, нета ми е мобилен и само остава да си намеря плаж с душове и съм готов за лятото : ]
Но пак много се отклоняваме от темата, всъщност тук трябваше да предлагате майнърите които считате за най-добри. Разбира се ще съм ви безкрайно благодарен ако се обосновавате защо и най-вече пълни инструкции като за идиоти, как се подкарва. Това е по-добре да се пуска в раздела за новобранците, а тук само настройките за моята картичка, ако не е твърде нахално от моя страна, да искам всичко на готово : ]
Но наистина няма смисъл да бъзикам сам, защото това може да ми излезе твърде скъпо, след като не разбирам нищо от електроника. И не достатъчно от хардуер. Със софтуера очаквах да имам по-малко проблеми. Но тук проблемът е по-скоро с езиковата бариера, защото никой не си прави труда да превежда... Даже BG пула който намерих днес е само на английски, което е повече от нелепо !!!