SMOS се скапва за втори път

Модератор: Moderators

SMOS се скапва за втори път

Мнениеот rosko » 10 Мар 2014, 14:53

Здравейте!
Първо преди 3-4 дена сложиш на флашка СМОС 1.3 - 5-6 рестарта и даде грешка
xauth: (argv):1: merge: unable to open file /home/user/.Xauthority

По препоръка на колега от форума минах на 1.2, понеже и той каза, че с 1.3 е имал проблеми..
Хубаво, работи до днес без проблеми, но решавам аз да ребуутна и хоп.. отново същото съобщение, същия проблем..

Картата е на Асус HD5830..

Между другото минялия път при 1.3 пробвах да деинсталирам и да инсталирам наново драйвера, но без успех - същото..
rosko

Re: SMOS се скапва за втори път

Мнениеот vmuser » 10 Мар 2014, 15:09

Интернет назовава някои решения. Първо пробвай с БАМТ 1.3 ( аз съм с него от месеци и повярвай ми бая съм рестартирал)

Иначе хората казват така:

(My problem solved, this also solved an issue of the webpage not showing anything besides all 0's even though it was mining)

All of these may not be necessary, but if you hit a similar issue here is what I did

1. I added the [keyfile] and hostname= line from here (likely not necessary as my host was already setup correctly in /etc/hosts https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php ... 36#p684936

2. My user permissions on /home/user/.Xauthority* were root:root, chowned those back to user:user

3. I noticed I had /home/user/.Xauthority-c and /home/user/.Xauthority-l so I deleted all of those except for the main one (/home/user/.Xauthority I left) http://www.linuxquestions.org/questions ... le-701740/

4. run 'xauth list' and I copied the first line (the whole line) with my hostname in it and then ran xauth add <line you copied> see http://unix.ittoolbox.com/groups/techni ... ror-759437

Also while I'm posting, bee I'd recommend this instead to re-attach to a screen session.
Code: [Select]

screen -RD

That way you don't have to look for the number and re-type it in, it just reattaches the screen if there is one.

Please check the permission and username, usergroup of .Xauthority

ls -la ~/.Xauthority

It needs to be owned by you and the permissions should be -rw-------
To alter name and group:

sudo chown youruser:youruser ~/.Xauthority

To alter persmission to -rw-------
chmod 600 ~/.Xauthority

(Replace youruser by your username.)

then coldreboot

Пробвай нещо такова пък после ще мислим, ако не стане
Аватар
vmuser

Мнениеот rosko » 10 Мар 2014, 15:13

Хмм, благодаря..
Май нещо се омазва файловата с-ма, понеже и при мен, и при колегата, който ми препоръча 1.2 - дава, че /live/cow(от където става синхронизацията на стари и нови конфигурации и т.н.) не е монтиран като R/W, а само R...
rosko

Мнениеот bsdemon » 10 Мар 2014, 15:57

И аз имах един такъв проблем с 2 флашки A-Data USB3. Не знам поради каква причина ама и на 2-те се скапваше файловата система, дори и след прясно копие.
Смених ги с едни Transcend USB2 и сега нямам никакви грижи.
Аватар
bsdemon

Мнениеот TexHoTpoHuk » 10 Мар 2014, 22:43

когато спирам машината от захранването ми се е случвало да се скапват флашките . След реинстал тръгват от рас .
После се научих как да спирам системата софтуерно и никакви проблеми .....
Аватар
TexHoTpoHuk

Мнениеот bsdemon » 11 Мар 2014, 02:13

Моите се скапваха, дори да шътна софтуерно линукс-а. С тези новите, не съм имал проблеми, дори и да изключа от копчето захранването.
Аватар
bsdemon

Мнениеот rosko » 11 Мар 2014, 10:43

Пак съм аз.. сложих наново 1.2, тръгна, копала е 2-3 часа и толкова.. Сутринта.. проблема с xauthority - прилагам фикса на колегата - всичко ок след coldreboot и преди малко пак заби sph-sgminer
Какво може да се направи по въпроса?
Картата за 10-15 минути работа даде 1 хардуерна грешка, но не ми се вижда голям интензинета или tc.
rosko

Мнениеот vmuser » 11 Мар 2014, 11:05

От енджин или мемори е. Намали клока с 10 по-малко ендинж примерно. Какви са ти настройките и с какви карти си, предполагам, че някъде там се крие проблема (Някои драйвери също понасят по-силен клок от други, така че може и и от драйвери да е, но пробвай първо с корекции)
Аватар
vmuser

Мнениеот rosko » 11 Мар 2014, 11:45

TC - 6720 също и7870
I - 18
g-1
Mem/eng-1000/960 или 970/960
ASUS HD5830
rosko

Мнениеот SkyLLeNd » 14 Мар 2014, 02:58

Аз съм със същата система същият проблем същите отговори намерих в нета в началото се оправяше след тези команди, но днес ми се наложи shutdown палене с отверка и всичко си тръгна като цяло не се скапва ако не бараш нещо по-картите.. някой ако има по трайно решение да го сподели аз лично не разбрах какво да направя от първия отговор на колегата дето е цитирал английските мнения ;)

TexHoTpoHuk написа:когато спирам машината от захранването ми се е случвало да се скапват флашките . След реинстал тръгват от рас .
После се научих как да спирам системата софтуерно и никакви проблеми .....

Именно ;)
Against the system!
Аватар
SkyLLeNd

Следваща

Назад към Софтуер и крипто портфейли