Ethereum

Модератори: ekrem, Moderators

Re: Ethereum

Мнениеот 2GOOD » 17 Юли 2016, 17:14

SadneraBG написа:Здравейте, наскоро реших да се пробвам с копане на етер. Та свалих си Geth Wallet-а, после една claymore копачка и известно време копах в nanopool.org. За да се направи транзакция в сайта трябва да се е натрупало най-малко 0.1 етер. Та това се е случило днес към 5 сутринта и транзакцията се е провела:https://etherscan.io/tx/0xd6ef25dac1...5be526b6f037ab
Обаче в акаунта ми в geth wallet етери няма, сменях валути нищо не става, продължава на balance да ми дава 0.00. Не че ми е за 0.1 етер, но в скоро време имам намерение да се занимавам по-мащабно и искам да знам как да го оправя

Ами той трябва да се синхронизира този geth акаунт, за да стигне до твоята транзакция. Можеш да ползваш и графичния Mist viewtopic.php?f=42&t=3755
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот jkminkov » 25 Юли 2016, 21:13

help за боза10, v1.1.6 ethminer has stopped... дъни се след 2-3 часа при "нормални настройки" --farm-recheck 2000 -G --cl-local-work 256 --cl-global-work 16384
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот Metamorph » 26 Юли 2016, 08:57

jkminkov написа:help за боза10, v1.1.6 ethminer has stopped... дъни се след 2-3 часа при "нормални настройки" --farm-recheck 2000 -G --cl-local-work 256 --cl-global-work 16384

ethminer-a кога ли не се е дънил. Каквито и настройки да правиш , щом се дъни така ще е.
И аз му мислих много, разни контроли ,рестарти и прочие, накрая се отказах. Постоянно спираше и добива ми беше нисък. Смених го с Claymore , той си има автоматични рестарти при забив , при отказ на една от картите и прочие.

Някой има ли идея как може да се накара Claymore miner, да подреди картите по реда по който са на слотовете. MSI afterburner-a си ги вижда точно както са си подредени, но при Claymore са в тотален безпорядък. Има някакви команди в него, но не ми се иска да пускам всяка карта поотделно.

Я да взема да си отговоря сам , в духа на добрите традиции :)
Май "последователното" пускане е единственият вариант, а и то няма да е точно последователно, просто ще е "обявено" пускане, но по реда по който желая. Ето , пише го в упътването:

- GPU indexes in temperature control sometimes don't match GPU indexes in mining. Miner has to enumerate GPUs via OpenCL API to execute OpenCL code, and also it has to enumerate GPUs via ADL API to manage temperature/clock.
And order of GPUs in these lists can be different. There is no way to fix GPUs order automatically, thanks to AMD devs.
But you can do it manually. For example, if you have two cards, you can change their order by adding "-di 10". Another example, reverse order for six cards: "-di 543210".

-di GPU indexes, default is all available GPUs. For example, if you have four GPUs "-di 02" will enable only first and third GPUs (#0 and #2).
Последна промяна Metamorph на 26 Юли 2016, 09:16, променена общо 2 пъти
Metamorph

Мнениеот jkminkov » 26 Юли 2016, 08:59

как да оправя прозореца на миньора, шрифта изглежда по-малък и почти не мога да го разчета без взиране :evil:
jkminkov

Мнениеот johnkill » 26 Юли 2016, 19:10

jkminkov написа:как да оправя прозореца на миньора, шрифта изглежда по-малък и почти не мога да го разчета без взиране :evil:

Лесно :)
Правиш шорткът. Десен бутон на шорткъта - properties. После таба Font и Layout си ги наместваш както искаш и големина на прозореш и шрифт и ... всичко
johnkill

Мнениеот 2GOOD » 03 Авг 2016, 23:30

Metamorph написа: Някой може ли да обясни ? Това го пише в dwarfpool - Miners used old wallets by EXMO.com-exchange. To transfer your balance to a new wallet 1) authorize and make minimal autopayouts to 5 ETH to prevent withdrawal (optional) 2)email on [email protected] you old and addresses ad IP of your miners for security check

Мисля, че се отнася до тези с портфейли в EXMO.com, но какви са тези стари и нови нямам представа
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот zigzag » 04 Авг 2016, 00:17

Не ни засяга. Нови стари сървъри на exmo.com

"Old addresses for refilling cryptocurrencies are inactive!
01.08.2016 14:46
Dear users!

Please note that after transferring to new servers, all old digital wallet addresses for refilling cryptocurrencies had become inactive, and you’ll need to generate new ones. Therefore we ask you to stop using old addresses for refilling.

If using old addresses for refilling after August the 1st, money won’t be deposited and won’t be returned.

Team Exmo. "

https://exmo.com/en/news_view?id=823
zigzag

Мнениеот jkminkov » 24 Авг 2016, 20:51

благодарение на пулa на вал и на доставчика ми тествах claymore и genoil+proxy как се държат при калпава връзка, с много точки напред води genoil,

claymore просто не може да засече кога му се е загубила връзката, по някое време се изписва - няма нова задача от 5 минути, ако случайно засече проблемна връзка прави 3 опита по 20 секунди и тогава прехвърля, а опита за обратно връщане е след 30 минути...бездарна работа...

genoil+proxy работи даже и при 65%+ загубени пакети /Ping -t -l 1500/
jkminkov

Мнениеот Metamorph » 26 Авг 2016, 00:30

jkminkov написа:благодарение на пулa на вал и на доставчика ми тествах claymore и genoil+proxy как се държат при калпава връзка, с много точки напред води genoil,

claymore просто не може да засече кога му се е загубила връзката, по някое време се изписва - няма нова задача от 5 минути, ако случайно засече проблемна връзка прави 3 опита по 20 секунди и тогава прехвърля, а опита за обратно връщане е след 30 минути...бездарна работа...

genoil+proxy работи даже и при 65%+ загубени пакети /Ping -t -l 1500/

Много добре ,че е така. За съжаление при мен genoil+proxy забиваше тотално - проксито май забиваше и майнера привидно работеше или беше обратното, вече не помня.Картите си хабят тока , а нищо не се копае. И докато без прокси можеше да се усети по някакъв начин , то с проксито да се прави нещо за детекция на забив ми се оказа непосилно. Доста пъти се мъчих да правя някакви следящи програми , но все пак не съм програмист и след като видях, че Claymore върви стабилно , просто се отказах от genoil.
На когото му работи си е доволен, но при мен забиваше почти всеки ден и не само при мен. Знам за още трима души на които също забиваше и те ме последваха на Claymore.
За мое щастие , не се оплаквам от калпава интернет връзка . :)
Metamorph

Мнениеот tqnko » 26 Авг 2016, 21:24

Копая в dwarpool посочил съм адрес който взех от cmd с команда за нов акаунт. Като си насоча монетите натам как да ги оправлявам или ?
Аватар
tqnko

ПредишнаСледваща

Назад към ETH - Ethereum (Етериум)