Всички знаем рисковете от облачното копаене и като че ли https://dolevik.com/?_view=895 /реферален линк/ предлага най- доброто за сега решение ! Направен е фонд който инвестира в няколко сайта за облачно копаене .
Във фонда се влиза само и като си купиш акции . Основно предимство пред другите сайтове че можеш винаги да продадеш акциите на цена близка на която се ги купил / в някой случай и на по - висока цена / Търсят се най-добрите сайтове за инвестиране . Пуснати са два проекта - CMSHP с доходност около 170% годишно в момента е инвестирано в следните сайтове :
HashNest S7 14,7 %
HashNest S5 13,1 %
HashFlare SCRYPT 12,0 %
Bitminer 10,2 %
BitKnock 9,6 %
CLDMine 9,4 %
HashOcean 8,7 %
Genesis Mining Ethereum 8,1 %
BTC Slice 7,5%
Real Mining Service 6,8%
Цена на акциите около 0,195 цента могат да се купят на вторичният пазар / Номинал 0,2 долара /
BTMCMS- доходност около 80% годишно цена на акциите около 0,095 долара / номинал 0,1 долара /
На всеки 3 месеца се пускат нови акции и се гласува къде да се влагат средствата . В края на март ще има гласуване и нови акции ! В проекта съм от началото и многократно съм купувал и продавал акции и не е имало проблеми с неплащане . Мисля че сайта ще спре да плаща само ако всички сайтове спрат плащанията едновременно а това е значително по-малко вероятно да се случи . Всеки може да си инвестира по-отделно в сайтовете и да получи същият ефект с тая разлика че няма да може да си вземе средствата ако реши да се откаже . И дори ще му излезе по-скъпо защото тука се купуват повече мощности и цената е по-ниска ! А админите взимат само 5% от печалбата за организирането на сайта . Все пак всеки да инвестира колкото може да си позволи ! Успех на всички !