Най-важното за мен е скоростта на изплащане и е хубаво да е устойчиво във времето. На второ място и идва пазарната стойност след време при продажба.
В момента имам едно силно оптимизирано ригче с 6х RX Vega карти, което ми носи близо 1800-2000лв на месец по настоящите курсове и плащания. Картите ги бях взел през изминалите месеци на добра цена средно по под 900, но напоследък никъде не се намират, а и да има, минават 1200-1300лв парчето...
Бих заложил отново на Веги, но за съжаление, не мисля, че ще успея да намеря на сравнително адекватна цена и най-вече такова количество.
Лошото е, че трябва да опра до български магазини заради начина на плащане основно и гаранциите, което допълнително утежнява ситуацията. Иначе от чужбина пазарувам.
Доколкото съм запознат за момента има ограничение от 8 карти на машина при АМД, което вкарва допълнително перо за допълнителни системи.
Ако заложа на nvidia ще взема дъна за 12-13 карти и ще се разтоварят нещата от допълнителни разходи и поддръжка. Но те са сравнително слаби откъм ROI, а ако заложа на средния клас, трябва да наводня с машини и карти жилището.