Нов съм

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Нов съм

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 09:41

Здравейте, нов съм що се отнася до криптовалутите във всичко.
Имам няколко въпроса. Знам, че ще ми се смеете, но все пак искам да опитам нещо - копане. Знам, че с това, което ще Ви кажа за копане в момнета е смешно, дори не е смешно ами е трагично, но идеята на текущите ми опити е да .. как да Ви кажа.. да намеря работеща комбинация копач-басейн. Това реално ми е проблема... поизчетох и видях че за начинаещи най-подходящ копач е GUIminer. Версията до която се добрах е старичка (въпреки че пишеше че е последна версия) от 2012-та година. Намерих си басейн.... връзка няма.. копача работи (поне ми показва че работи, даже Shares прави), но басейна не отчита работещ копач... след ровене по съпорта на басейна, видях че басейна не подържа този копач... намерих копач, който басейна подържа... той пък не работи с видеокарти... както и да е... смених басейна... минах на 2fpool. прекрасно всичко настроено работи.... копача създаде работник в басейна, за 15-20 мин обработи (пак според копача) около 40-50 заявки.... обаче според басейна.... рабоника не работи... Създадох рабтник на Lkoin (все пак тествам просто връзка, а там мощностите са по-ниски и си казах може просто много ниска да е скоростта).. пак нищо.. работник има, трафик няма... преди малко се забих в Antpool... пак същата работа... работник има трафик няма... Знам че няма да направя нищо впечатляващо като принос.... но все пак ... да отчете някаква цифричка там.... Дайте акъл моля Ви....
petkov_

Re: Нов съм

Мнениеот olele » 08 Авг 2017, 09:45

С какво копаеш?
Какво искаш да копаеш?
Не се занимавай с глупости, изтегли си един клеймор и си копай а не чети теми отпреди 5 години.
olele

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 10:03

Мерси много , намерих го това нещо, но....
Настроих го за басейна.... имам предвид, че добавих работник с името което сам го писал в басейна, написах адреса на басейна и порта и .... нищо и половина.. пищи на умряло и това е.... има ли някакъв.. фокус?
petkov_

Мнениеот stylius » 08 Авг 2017, 10:11

Напиши каква валута копаеш и в кой басейн. Също така напиши коя програма ползваш и с какви настройки.

Стой настрана от програми с графичен интерфейс. Обикновено ефективните копачи се стартират от скрипт (BAT) файл с настройка на променливи и дълга команда с много аргументи за самия копач.
stylius

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 10:18

Опитвам биткойн в Antpool със Claymore's Ethereum Dual miner v4.3 . Това е комбинацията, която се опитвам да подкарам в момeнта... както казах в момeнта не търся скорост, а просто работеща комбинация от компонентите копач-басейн....
petkov_

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 10:22

да добавя, относно настройките
name : името на работника регистриран в басейна
IP:stratum.antpool.com
port:3333
останалите неща съм ги оставил празни .. по скоро с "0".. предположих, че ако ги оставя така, ще приеме че няма лимити и ... дъни на макс.... но го пуска да работи все пак...
petkov_

Мнениеот BeSeN » 08 Авг 2017, 10:36

Биткойн отдавна не се копае с видео карти а с ASICs хардуеър
BeSeN

Мнениеот ekrem » 08 Авг 2017, 10:42

Като за начало първо кажи с какви видео карти си за да може да те ориентират какво би могъл да копаеш с нея ако изобщо може да копа нещо към момента
Аватар
ekrem

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 10:46

Общо взето го разбрах това.... когато видях, че копачките на единия басейн подържат само това и с видеокарта просто не работят... Моля Ви, абстрахирайте се от параметъра "скорост" ... не е важен , това, което се опитвам да направя е да намера правилна, работеща комбинация от басейн и копач... нещо, което да работи... двете неща да се виждат и да работят заедно..... без значение при какви скорости. Посочете ми грешката, кое в копача не е както трябва, коя настройка пропускам, има ли нещо по-специфично при настойване на тази двойка (басейн - копач)
petkov_

Мнениеот petkov_ » 08 Авг 2017, 11:03

Какво ново направих....
забелязах на първо място че Claymore's Ethereum Dual miner v4.3, не е за биткойн.... а за друга валута. Това добре, няма проблем... ще копаем друга валута.
Добавих работник за такава валута в басейна (Antpool).
Настроих копача според данните от басейна за тази валута (ETC).
Пуснах копач и ... мигновенно започна да пищи, да свети в червено, и да мига....
Настроих минимални данни за търсена мощност (2МН/с) и зверска температура на картата (100 градуса) като лимит... и пак не иска да тръгне....
мне това просто е нечовешко!
petkov_

Следваща

Назад към Mining - Общи Дискусии