Има ли смисъл следния риг

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Има ли смисъл следния риг

Мнениеот kemanow » 09 Юни 2017, 19:11

Здравейте,

смятам да започна да копая етер със следната машина :

2 видео карти RX 570
CPU: Intel® Celeron G3900, Процесор Sockel: 1151
Дънна платка: ASRock B250 Pro4
Захранване: Thermaltake Cologne 730W
Хард диск: Intenso TOP SSD 128 GB, Solid State Drive
RAM: Intenso DIMM 4 GB DDR4-2133

Изчисленията са следните: 350 вата/час и 50 MH/S. Смятам, че с тази машина ще мога да копая по 1етер на месец.
Според Вас за бюджет от 800- 900евро това оптималната машина ли е която мога да сглобя.
Благодаря предварително за мненията Ви.
kemanow

Re: Има ли смисъл следния риг

Мнениеот danisapfirov » 09 Юни 2017, 19:21

Знам за Wh и kWh като единици за измерване на работа, на за мерна единица вата / час не бях чувал.
Има някаква грешка в мерните единици и изчисленията мисля.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот olele » 09 Юни 2017, 19:35

Ако не ти се занимава винаги може да ги продадеш тия 2 карти на мен примерно.
olele

Мнениеот johnkill » 09 Юни 2017, 20:07

kemanow написа:Здравейте,

смятам да започна да копая етер със следната машина :

2 видео карти RX 570
CPU: Intel® Celeron G3900, Процесор Sockel: 1151
Дънна платка: ASRock B250 Pro4
Захранване: Thermaltake Cologne 730W
Хард диск: Intenso TOP SSD 128 GB, Solid State Drive
RAM: Intenso DIMM 4 GB DDR4-2133

Изчисленията са следните: 350 вата/час и 50 MH/S. Смятам, че с тази машина ще мога да копая по 1етер на месец.
Според Вас за бюджет от 800- 900евро това оптималната машина ли е която мога да сглобя.
Благодаря предварително за мненията Ви.

Идеално си е не ги слушай. След време купувай още карти на това дъно и ги бучкай пак. Само захранването взимай свястно винаги. Аз ако не пише поне GOLD не го купувам.
johnkill

Мнениеот kemanow » 04 Юли 2017, 21:57

Здравейте,
това е инфо предвидено основно за абсолютно начинаещи.
решавам да update -на темата, преди около месец ( на 13.06.2017) започнахме да купуваме частите за рига, само че с две промени от първоначалната конфигурация. Набавихме всички части без графичните карти в рамките на една седмица , за графичните карти ни казаха, че ще ни ги доставят на 17.06.2017, което не случи в предвид това че никъде няма такива карти. Както и да е преди 11 дена намерихме друго място поръчахме и днес ни изпратиха номер за проследяване на пратката, тоест най-вероятно или утре или в четвъртък са при нас. Така де сега по стъпки :
1. Събрахме всички части : CPU: Intel® Pentium G4400, Prozessor – Sockel: 1151
Mainboard: ASRock B250 Pro4, Mainboard
Netzteil: Thermaltake Cologne 730W, PC-Netzteil, 4x PCIe-Stromanschlüsse
HDD / SSD: Intenso TOP SSD 128 GB, Solid State Drive
Arbeitsspeicher / RAM: Intenso DIMM 4 GB DDR4-2133, Arbeitsspeicher
Gehäuse: Antec Three Hundred Two, Tower-Gehäuse

2. Сглобихме компютъра с помоща на видеа в нета ( понеже не сме сглобявали компютър)
3. След това се опитахме да получим картина с HDMI кабел. Тоест да изкараме образа от компютъра на лаптопа. ВНИМАНИЕ : Това не се случи, тъй като лаптопите ни имат само HDMI OUT и нямат HDMI IN , тоест не можеш да използваш монитора на лаптопа за RIGA ( Мисля че няма и софтуер за това)
4. Купихме стар монитор Acer за 10 евра от две мацки..
5. Kачихме Linux Ubuntu 16.04.2 LTS* (Long Term Support) на флашка, чрез програмата Rufus, за тази процедура също има видеа в ютуб.
6. Вкарахме флашката в компа и го стартирахме, при което се появи мн як interface на т.н BIOS, където има инфо за : нещата които са вързани на дънната платка ( SSD, RAM , CPU, + инфо за трите перки 1. тази на процесора и 2.+3. тези които се намират на самата кутия, тоест обороти в секунда )
7. Не сещам точно, но се вижда и флашката, откъдето и се стартира с инсталирането на операционната система ( линукса) за това също има видеа.
8. Инсталирането на ОС приключи успешно в рамките на няколко минути.
9.Пробвахме да инсталираме google chrome, но не успяхме да го стартираме, то не ни и трябва, а и не сме се опитвали да го оправяме.
И като цяло това е това, което сме направили до момента. В следващите седмици ще гледам да опиша подробно как сме се справили с инсталацията на картите и стартирането на копаенето.
В прочем картите са SAPPHIRE AMD RADEON RX 580 NITRO + 4GB., на бруталната цена от 394 евра....
Ще опиша абсолютно всички неща, които до момента сме купили : 1. Процесор : Intel Pentium G4400 : Сокел 1151* важно** Сокела на дънната платка трябва да съвпада с този на процесора.
2. Рам памет : 4gb Intenso DDR4** ( също важно, защото по погрешка първо поръчахме DDR3 и не пасна в леглото на дънната платка)
3.Дънна платка : AsRock b250m Pro4
4. Кутия ( която като цяло е безмислен разход) Antec Three Hundred Two
5. Захранване Thermaltake 730W Cologne -- не е оптимален вариант, ако искате да го ползвате по-дълго време, понеже е само бронз....(най-ниското ниво на ефективност - тоест при това ниво е най-голяма загубата на енергия)
6. 2 броя Sapphire Amd Radeon RX 580 4gb.
И тук идват дребните неща : 1. пластмаса, където да легне SSDто (твърдия диск) 3.5евро
2. HDMI кабел
3. Уред за мерене на ел. консумация
4. Клавиетура
5. Кабел от едната страна Хдми а от другата VGA, щото нашия монитор няма HDMI вход.
kemanow

Мнениеот papi92 » 05 Юли 2017, 10:56

Не че искам да ти убивам ентусиазма, ама до 2 месеца ще продадеш картите за по 150лв и ще се откажеш.
BTC: 1papi29c5HTMyFsmwVxFPKn6yfzcGPGeB
papi92

Мнениеот l1xx » 05 Юли 2017, 23:18

papi92 написа:Не че искам да ти убивам ентусиазма, ама до 2 месеца ще продадеш картите за по 150лв и ще се откажеш.

Хахах ;) Що сипа така на човека? Уроците дет е получил с проба-грешка много помагат.
Иначе и аз не разбирам, как може човек да сътвори толкова глупости, докато сглобява нещо в което набива маса лев, ама нейсе.
l1xx

Мнениеот izvestniinfo » 01 Авг 2017, 08:57

И аз от съвсем скоро чета за копаенето , но от изчетенето някак си с видео карти ми се губи смисъла на копането. Самата инвестиция на всичко купено отива на 2-3 месеца... а трудността се увеличава постоянно. Тоест това което изкарват в първите дни , няма да го изкарват в последните. Сякаш единственото доходоносно изглежда antminer L3 само дето там пък не може да хванеш да поръчаш и дори да го направиш пак чакаш с месеци , което пак прецаква инвестицията. Ако дадените пари за тази машина , просто беше купил биткойни , сякаш някак по спокойно , че и даже по дохоносно щеше да е операцията (лично мнение , нз дали съм прав).
Все пак ще ми е интересно да споделиш резултатите си след като почнеш да копаеш.
izvestniinfo

Мнениеот kemanow » 01 Авг 2017, 14:03

Здравейте отново,

като цяло исках да опиша подробно как изглеждаше процеса при мен, но все не ми оставаше време заради изпити в университета. Последния изпит е утре, така че се ще гледам до края на тази седмица да опиша целия процес. Накратко започнахме да копаем на 6.07 до сега сме изкопали 0,4 етериума и 627 сиакойн. Сиакойна беше само за проба.
kemanow

Мнениеот izvestniinfo » 01 Авг 2017, 15:19

kemanow написа:Здравейте отново,

като цяло исках да опиша подробно как изглеждаше процеса при мен, но все не ми оставаше време заради изпити в университета. Последния изпит е утре, така че се ще гледам до края на тази седмица да опиша целия процес. Накратко започнахме да копаем на 6.07 до сега сме изкопали 0,4 етериума и 627 сиакойн. Сиакойна беше само за проба.

А с това темпо , изчислил ли си кога се избива инвестицията и започвате да копаете на + ?
izvestniinfo

Назад към Mining - Общи Дискусии