Какво става след като се намали наградата за блок.

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Какво става след като се намали наградата за блок.

Мнениеот ceco1981 » 07 Фев 2016, 21:09

Здравейте,
може ли някой да ми разясни на по-разбираем език какво ще стане след няколко месеца след като се намали наполовина наградата за блок от 25 на 12,5 .Имам впредвид как ще се отрази на приходите на един S7 примерно.Да кажем че цената на биткойна остане същата означава ли че добива ще падне наполовина.
Аватар
ceco1981

Re: Какво става след като се намали наградата за блок.

Мнениеот filchef » 07 Фев 2016, 22:40

С твоята кирка ти копаеш биткойни и цената тук няма нищо общо - просто ще изкарваш 2 пъти по малко биткойни ако трудноста се запази което няма да стане щото се очаква още след седмица да нарасне с нови 20% така че до тогава сигурно трудноста на мрежата ще е с 150-200% отгоре и твоята кирка не може си плати тока - тук вече ако цената се запази същата
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот 2GOOD » 08 Фев 2016, 00:12

От друга страна това може и най-вероятно ще повлияе на цената поради простата причина, че броят на новите биткойни ще нараства с два пъти по-малка "скорост".

Казано по друг начин в момента на всеки 10 минути има блок, който се състои от 25 нови биткойна, това прави 144 блока за ден или 3600 нови биткойна всеки ден. Ако предположим че 1/3 от тях всеки ден се продават на борсата за да могат да се избият производствени разходи по копането и др., то това прави 1200 свежи биткойна по борсите всеки ден или при сегашния курс 450,000 $ Това е обема свеж капитал, който трябва да влиза в икономиката всеки ден за да може цената да се задържи такава каквато е, разбира се цената на биткойн е силно спекулативна и новите койни са малка част от всички останали. Едно е сигурно след няколко месеца тази сума ще бъде наполовина и най-вероятно цената ще бъде вдигната спекулативно само от подобни разсъждения ;)

Иначе Филчев е прав, копането със сегашна техника и курс е обречено.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Tsvqt » 12 Фев 2016, 14:58

С други думи, остава ни да се надяваме, че цената на бтц ще скочи ако не двойно, то поне със 70-80% от сегашната му цена, което е твърде вероятно според мен ;)
Аватар
Tsvqt

Мнениеот johnkill » 12 Фев 2016, 15:08

Spoon написа:С други думи, остава ни да се надяваме, че цената на бтц ще скочи ако не двойно, то поне със 70-80% от сегашната му цена, което е твърде вероятно според мен ;)

От твоята уста - в Божиите уши направо дано. Само това е спасението ни с тея нови трудности.
johnkill

Мнениеот Tsvqt » 12 Фев 2016, 15:20

Винаги съществува и вариант за падане на трудността при падането на 5-ците, макар и вероятността да е малка. Или поне така ми се иска!
Аватар
Tsvqt

Мнениеот Caesar » 09 Мар 2016, 01:18

Зависи от общия добив в мрежата...
Caesar

Назад към Mining - Общи Дискусии