От почти една година не съм копал, стоят ми 5850 и 5870. Така, ако може директно, но и бъдете и сериозни, да ми кажете дали има нещо за копане с тези две карти, т.е хляб. Не съм и в час с много от излезлите еднодневки и т.н.
Ако не, към нещо да ме насочите, друга дейност с валутките, защото ситуацийката е малко така, надолу с парите?
много си изтървал влака колега. лошото е че аз лично не знам да има оптимизирани ядра за толкова стари карти. най доброто което можеш да направиш е да ги продадеш точно за колкото-толкова. 280х и 290тки с хиляди клизми и ахаааа ще си платят тока.
Лъжицата е прав, дори с маса оптимизации, ефективни карти, нови ядра и трябва постоянно да им баеш за да може да си платиш тока, в общи линии в най-добрия случай с карти си близо, но под нулата, с твоите си сериозно на минус както и да го гледаш.
Аз обмислям да продам и малкото останало оборудване за копаене. След което да инвестирам в няколко Proof-Of-Stake базирани валути и да конфигурирам едно Raspberry Pi да стейква. Според мен на там вървят нещата. От mining към minting.
Това с копането в крайна сметка много се централизира и накрая хората просто нямат стимул да поддържат мрежата. Зимата е ОК, топлиш се, но времето вече започва да се затопля...
BitRef – Проверка на наличност по Bitcoin адрес. BitAccelerate – Bitcoin Transaction Accelerator. PeerName – Децентрализирани домейни (Blockchain-based).