Мисълта ми е, че в момента карам на това, което имам и нямам новоизкарани койни, просто няма откъде. Идеите да имате да изкарам някой лев?(без бъзици за физическа работа

Модератор: Moderators
cnerd написа:Рано или късно, нещата ще тръгнат скоростно нагоре.
Когато това се случи, ще има по няколко монетки от най-оборотните алгоритми (sha, scrypt/scrypt-n, x11/13/15), които ще избухнат. Въпроса е да ги нацелимТака че:
"Do your research, place your bets and hold your fingers crossed".
2GOOD написа:Хубава тема, оказа се че инвестицията в миньорско оборудване става все по-рискова. Преди малко колега в чата каза: "Машини за копане на есен - да топлят" Повечето от нас смятат да направят точно това, ако разбира се има изгодни такива. Според мен времената на бърз ROI (в биткойни) отминаха с края на картите, сега ще трябва да се задоволим с 10-30% печалба на година, което е нормално за почти всяка високо рискова инвестиция.
И все пак - сега накъде ?!
farmdve написа:Времето на изгодното копане отмина, пък само тези, които рано започнаха имат парите за хем по-мощни машини хем да инвестират другаде. При мен...само 5850,5870 и една GTX 760. Но не копат, даже не съм копал с месеци. Имам 2xHEX16A1, но взеха да ми правят малко проблеми и да спират, отделно за ~14gh/s хабят 200 вата и не ми е изгодно, отделно, че 14 гигахеша не са нищо вече.
Мисълта ми е, че в момента карам на това, което имам и нямам новоизкарани койни, просто няма откъде. Идеите да имате да изкарам някой лев?(без бъзици за физическа работавсе пак "специалността/хобито" ми е в програмиране) Пък като знам, че цената ще се качва предпочитам да събирам койни.
charliebg написа:По-важното е че си намерих още едно хоби, което при малко доза късмет, може да ми донесе и безплатна бира, ами здраве да е ...
charliebg написа:Аз лично съм на загуба по груби изчисления на 50 %.
Да не говориме че така наречените приходи съм получил в малки траншове, който изчезват за сметки, ток, и други - което с други думи казано - първоначалните инвестиции надали някога ще се появят в първоначалния си вид.
Но хич не съжалявам, че се захванах и продължавам - на пресекулки независимо, че съм с видео карти.
Все пак си осмислям кафето рано сутрин да се поаразходя по борсите, новините и т.н.
Надали ще продам видео картите, защото се занимавам с видео-филмова обработка и монтаж, а там винаги мога да ги обърна да поработят за основната ми работа.
Даже в момента дотирам копаенето с плащането на тока с надеждата, че да има пак скок до началото на новата година, кой знае може и да стана й на плюс.
По-важното е че си намерих още едно хоби, което при малко доза късмет, може да ми донесе и безплатна бира, ами здраве да е ...
Назад към Mining - Общи Дискусии
Регистрирани потребители: 2GOOD