Кажете някой койн за копаене

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Кажете някой койн за копаене

Мнениеот MarziMeDaIzmizliaIme » 26 Юни 2014, 13:59

Здравейте,
одавна не съм писал нищо тук, дори да си призная не бях влизал няколко месеца просто защото аз се отказах от копаенето.
Това което ме накара на постна тази тема е да питам има ли въобще печалба в копаенето на биткойни?
Днес по случайност посетих ето този сайт https://tradeblock.com/mining/ за да видя на къде върви биткойна и с какви ли гигантски размери трудността скача, реших да видя и в калкулатора дали има нещо печелившо.
Каквито и машини и производители да избрах от менюто все излиза че никога не си избиваш вложеното.
Гледам вече има и скрипт асици и със сигурност скрипт валутата ще последва биткойна, то за това сега на мода са коините на Х11 и Х13, че за тях още няма асици, но докога ли, сигурно след половин година и за тях ще има.
Днес се натъкнах и на някъв нов коин BitBlock на Х15, за сега обаче имаше само CPU копач, но нищо чудно създателя да е китаец и да си има таен GPU, но със сигурност ще пуснат GPU и за този коин, защото в момента всеки коин може да се копа с карта, май само RieCoin е чисто CPU в момента. Сигурно след месец ще има Х17 и Х19, хахаха.
То май Х11 и Х13 са най-печеливши за хората с видео карти. Вие какво копате, може ли да споделите, защото аз не виждам смисъл от закупуване на хардуер за биткойн.
Може ли да кажете кои вид койн е най-печеливш в момента, че да се пробвам пак просто за забавление, защото едва ли ще съм на добра печалба и защото има един тон валути и все бози ми изглеждат, не виждам някой от тях да се откроява с нещо.
MarziMeDaIzmizliaIme

Re: Кажете някой койн за копаене

Мнениеот rezachkata » 28 Юни 2014, 13:40

В момента най-печеливши са Vertcoin и Execoin. Тoва не значи, че си струват копането разбира се :)
rezachkata

Мнениеот deyan_rashkov » 28 Юни 2014, 18:28

какво ще кажете за vericoin VRC
deyan_rashkov

Мнениеот blader » 12 Юли 2014, 03:52

Според мен най-добре е профит басейн които минира най-изгодната валута и направо ти праща BTC.Пробвал съм да държа няколко валути (DOGE,VERT и дръги) и да следя за изгоден момент...в крайна сметка след 3 месеца с кучетата цената която струваха тогава като ги добих сега ги продадох над 3 пъти по-евтино..Докато BTC държи някакви нива и се търси и е сигурно че се търси :)
Аватар
blader

Мнениеот menemeto » 20 Авг 2014, 12:56

menemeto

Мнениеот shango » 01 Окт 2014, 11:59

Копая EXE вече 3ти месец.
Харесва ми dev екипа му, доста са активни и иновативни.
Беше първият VTC клонинг но са много активни, цената държи сравнително права линия.
shango

Мнениеот menemeto » 27 Ное 2015, 11:11

Копате ли още с карти? Има ли смисъл?
Коя валута е в момента на "мода''?
menemeto

Мнениеот milan_gl » 27 Ное 2015, 18:36

Много ще ми е интересно дали ще получиш конкретен отговор на въпроса ти ? Ако ти отговори някой с "да" значи е объркал форума и не знае за какво иде реч . Ако ти отговори и "какво" то значи отговарящият няма да е изобщо от БГ и едва ли ще знае български за да ти отговори :D
Аватар
milan_gl

Мнениеот 2GOOD » 27 Ное 2015, 21:02

хахах Про-то на алтернативките сцепва с коментар ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот menemeto » 30 Ное 2015, 01:03

milan_gl написа:Много ще ми е интересно дали ще получиш конкретен отговор на въпроса ти ? Ако ти отговори някой с "да" значи е объркал форума и не знае за какво иде реч . Ако ти отговори и "какво" то значи отговарящият няма да е изобщо от БГ и едва ли ще знае български за да ти отговори :D

Винаги ми става приятно, когато прочета положителен и смислен коментар.
Направо 'сцепи мрака' !!! Благодаря. :clap: :clap: :clap:
menemeto

Назад към Mining - Общи Дискусии