Здравейте,
одавна не съм писал нищо тук, дори да си призная не бях влизал няколко месеца просто защото аз се отказах от копаенето.
Това което ме накара на постна тази тема е да питам има ли въобще печалба в копаенето на биткойни?
Днес по случайност посетих ето този сайт https://tradeblock.com/mining/ за да видя на къде върви биткойна и с какви ли гигантски размери трудността скача, реших да видя и в калкулатора дали има нещо печелившо.
Каквито и машини и производители да избрах от менюто все излиза че никога не си избиваш вложеното.
Гледам вече има и скрипт асици и със сигурност скрипт валутата ще последва биткойна, то за това сега на мода са коините на Х11 и Х13, че за тях още няма асици, но докога ли, сигурно след половин година и за тях ще има.
Днес се натъкнах и на някъв нов коин BitBlock на Х15, за сега обаче имаше само CPU копач, но нищо чудно създателя да е китаец и да си има таен GPU, но със сигурност ще пуснат GPU и за този коин, защото в момента всеки коин може да се копа с карта, май само RieCoin е чисто CPU в момента. Сигурно след месец ще има Х17 и Х19, хахаха.
То май Х11 и Х13 са най-печеливши за хората с видео карти. Вие какво копате, може ли да споделите, защото аз не виждам смисъл от закупуване на хардуер за биткойн.
Може ли да кажете кои вид койн е най-печеливш в момента, че да се пробвам пак просто за забавление, защото едва ли ще съм на добра печалба и защото има един тон валути и все бози ми изглеждат, не виждам някой от тях да се откроява с нещо.