Копането, неизгодно? Защо? И ще се оправи ли?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Копането, неизгодно? Защо? И ще се оправи ли?

Мнениеот caspero94 » 07 Апр 2014, 03:20

Като гледам статистиката от Coinwarz, днес копането с видео карти носи много малко приходи. Нека говорим в долари за по-лесно на всички потребители, включвам и най-новите, който още не са започнали или точно започват като мен. Coinwarz-a с последен преглед днес, показва печалби от по 2-3 до 6-7$(мах) за риг с мощност 2800кХ/с(моят с 4х280х карти), като изключим парите за тока. Предполагам, че това стана заради пускането в употреба на новите ASIC, копаещи криптовалути. Тъй като още не са стигнали до масовия потребител предполагам, че са набутани в няколко по-големи склада и работят за производителите или дилърите. По този начин всяват смут в копачите без опит като мен. В момента трудността на познатите и най-масово копани валути като DOGE,LTC,NVC,AUR и прочие се вдига главоломно, цената им спрямо биткойна намалява, а и както всички са забелязали самият биткойн падна с около 30% за последния месец. За тези който още не са прочели или са прочели малко(като мен) и все още не са в крак с "модата", някой много умни мозъци измислиха алтернативни на алтернативните криптовалути, който са ASIC независими или по-точно имунизирани и не могат да се копаят с ASIC. Това са нови монети с N-factor,x11 и т.н. Идеята ми е да синтезираме знанията си и да улесним начинаещите и по-неплатежоспособни копачи,който могат да си позволят 1 или максимум 2 риг-а(пак ще добавя като мен) и да отговорим на въпроса, който терзае всички ни ... Копането на този етап неизгодно ли е, защо е неизгодно(прав ли съм за по-горе написаното), ще се оправи ли или трябва да търсим спасение в ASIC "имунизираните" криптовалути и има ли "хляб" в тях ?!

П.С.: Опитвам се да избегна опция да продадем наличния хардуер и да се преместим на друг бизнес !!
caspero94

Re: Копането, неизгодно? Защо? И ще се оправи ли?

Мнениеот angelche1973 » 07 Апр 2014, 09:36

Имаше прогнози, че тази цена ще се запази 6 месеца :D Всичси искаме цената на биткойна да се качи или печалбата да се увеличи. Всеки си има някаква стратегия в копането и се надява да му донесе печалба. Така или иначе още се изкарва нещо. Стоим и кътаме с надежда да скочи цената :lol:

Иначе според мен видеокартите минаха своя зенит. Въпрос на време е да ги извадят от играта.
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

Мнениеот Flex » 07 Апр 2014, 09:45

Всъщност, вече носят нормална печалба и избиване на инвестиция от порядък на 7-8 месеца. Можех да спра да копам миналото лято, когато докарвах едва над тока или продавах, но предпочетох да продължа и така дойде есента, моите скромни натрупани 200 и нещо лайткойнчета за цяло лято от $3 станаха на $40 и аз продадох... познай колко неизгодно ми беше :)
Flex

Мнениеот larry12 » 07 Апр 2014, 10:36

гледайте на инвестицията/копането в по-дългосрочен план.... основната идея на виртуалните валути не е забогатяване за 1-2 месеца.....
Аватар
larry12

Мнениеот Spoon.Net » 07 Апр 2014, 17:10

разлигавихме се .... до преди 2 месеца си беше жътва. все едно да си работил в чужбина за 2000$ и да се върнеш в бг и да се кефиш на заплатат от 400лв .... 1:1 е :)
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот Sevo » 17 Юни 2014, 15:38

Някой ще продължи ли темата 2 месеца по-късно? Какво мислите когато BTC стигна почти 700$?
Sevo
ПроФесор

Мнениеот a_vel » 25 Юни 2014, 21:34

мда хайде да чуем мнението на старите кучета ;)
a_vel

Мнениеот 2GOOD » 25 Юни 2014, 21:51

Досега е имало няколко такива момента, и винаги са отшумявали след някокло месеца, последвани от голям скок на цената. Но като цяло в момента цената на биткойна не е ниска, просто много трудно се добива. Това което ме притеснява е концентрацията на голяма мощност в малко хора - централизация.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот a_vel » 26 Юни 2014, 16:12

2GOOD написа: Това което ме притеснява е концентрацията на голяма мощност в малко хора - централизация.

и мен точно това ме притеснява, и мисля че ще доведе до загуба на доверия съответното :(
a_vel

Мнениеот rezachkata » 28 Юни 2014, 14:28

Аз купих 4 видео карти R9 280X na PowerColor и преди 3 месеца носеха по около $20 на ден, сега вече носят по около $3-$4 на ден, което е смешно. Това важи и за разните там X-огледи стотинки. Дори видео картите вече не могат да се изплатят освен ако човек не знае за някоя сигурна стотинка, на която ще и се качи цената баснословно или пък просто ще бъде напомпена до Луната. Във втория случай все пак остава отворен въпроса дали ще успее човек да я продаде на време.

Бях чел една статия от немското C't, в която ставаше въпрос, че са изпробвали различни АСИЦи за биткойн и никой от тях не се изплатил, камоли да направи печалба. Явно миньорският поминък с видео картите също е заляъзл. Има вече и фирми предлагащи scrypt-N ASIC-и, които би трябвало да бъдат разпратени през последното тримесечие на 2014. Едно време не вярвах на приказките за scrypt ASIC-ите обаче точно месец и половина след първите слухове, които прочетох, те се появиха. Сега съм склонен да вярвам, че до края на годината ще излязат и scrypt-N АСИЦи.
rezachkata

Следваща

Назад към Mining - Общи Дискусии