Предвид идващия края на копаене с видеокарти е добре да се разгледат перспективите пред копаещите с видеокарти. Ясно е, че вариант 1 ще отпадне до 6 месеца(може и по рано). Варианти 2 и 3 не са ми много ясни. Все пак е добре да се знае кои валути са защитени от мултипулове и кои от от ASIC scrypt копачки?
1. scrypt mining with N=1024 (LiteCoin and many, many clones) 2. scrypt-jane mining (Yacoin and several clones) 3 . scrypt mining with larger N (VertCoin)
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
Идеята е страхотна да се направи един списък с алтернативни валути базирани на други алгоритми. Този дарк койн не става ли, нали бяха там 15 алгоритъма един след друг
Аз си копам 3/4 от времето Vertcoin, доста съм доволен като изключим малката му капитализация и твърде лесното клатене на курса, ама все пак е прекалено нова валута. Но в някоя от тези се крие следващата валута за миньорите с видео карти. Аз за мене си съм си заложил на верта
Аз засега залагам на Дарка, не знам тоя набор от алгоритми колко е АСИК устойчив Може в скоро време да пробвам и аз с Верт, въпреки, че и други валути изникнаха на базата на тоя алгоритъм
Дарка не е асик резистентен, поне от това, което гледам - ползва почти никаква памет и не се влияе от скоростта и, та може да седи в списъка само, докато не го имплементират асиците.
А тези 8 ГБ рам за Уиндоус ли са препоръчителни или за Линукс, понеже има значение. Другото, което е размера на паметта на картата дали дава някакво отражение?