Охлаждане на помещението?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Охлаждане на помещението?

Мнениеот marincho » 21 Мар 2018, 00:28

За да постигне това за което говори, матейката трябва да живее на Мусала и едновременно с това да има към 50кубика от помещението за всеки киловат.
Само за сведение - миналото лято в София дните с минимални нощни температури под 20 градуса, бяха по-малко от тези с над 24. Та дори и през нощта, такива мощности не могат да работят в нормална стая и температурата в помещението да не минава 27 градуса. А тук и за през деня се говори.
Другото е революция в охлаждането, и матейката би трябвало да е милиардер.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот jamiemirror » 21 Мар 2018, 00:56

:lol:
Последна промяна jamiemirror на 21 Май 2018, 00:04, променена общо 1 път
jamiemirror

Мнениеот monopola » 21 Мар 2018, 08:01

jamiemirror написа:Е, във фантазмът се пропуска че да охладиш "акумулаторите" си е чиста ЗАГУБА на енергия, ама то става с акъл - не с приказки на ангро. Да не говорим че вентилатор с дебит 7000 куб м на час и мощност 300 вата е новост в областта, непозната дори на научните фантасти. Поредната плява от 1 страница текст.

https://vikiwat.com/ventilator-promishl ... 0m3-h.html
Първият резултат от гугъл :) 8700 кубика - 320 вата, баси развитието на технологията, писал си го преди часове и вече са реализирали такъв продукт....

Матеев, интересно решение, въпреки, че си признавам, че на първо четене не ми се вярва толкова голям да е ефекта от "изстудяването" на средата. АКо работи по същия начин и това лято с риговете ще е идеално :)
monopola

Мнениеот jamiemirror » 21 Мар 2018, 09:13

:lol:
Последна промяна jamiemirror на 21 Май 2018, 00:04, променена общо 1 път
jamiemirror

Мнениеот marincho » 21 Мар 2018, 09:46

Тук обаче, започва да става известен, с преписване от гугъл с вкарване на първо лице единствено число и доукрасяване на историята с помощта на буйната си фантазия.
Този случай е май трети който засичам тук, и отговаря много точно на горния шаблон.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот Mateev » 21 Мар 2018, 09:59

marincho написа:Тук обаче, започва да става известен, с преписване от гугъл с вкарване на първо лице единствено число и доукрасяване на историята с помощта на буйната си фантазия.
Този случай е май трети който засичам тук, и отговаря много точно на горния шаблон.

Ха-ха ......
Този "случай" можеш да ми дойдеш на гости и да го видиш с очите си. Работи от лятото на миналата година и не знам гугъл какво общо има с това. Иначе фантазията ми наистина е буйна, но това се нарича АВАНГАРДНО МИСЛЕНЕ. С такова мислене успях да постигна много неща в този живот, за които повечето хора могат само да си мечтаят.

Колкото до Гугъл - разбира се че го ползвам, защото от интернет черпя всякаква информация, необходима ми за разрешаване на един или друг проблем. Но това не е повод за срам, а повод за гордост, че обичам да натрупвам все повече и повече познания в интересуващите ме сфери от живота. Ако и ти правеше същото, нямаше да плещиш глупости във форума, а интелекта ти щеше да се вдигне до ниво да започнеш да разбираш нещата, които аз ги пиша.
Mateev

Мнениеот Mateev » 21 Мар 2018, 10:26

jamiemirror написа:...... Да не говорим че вентилатор с дебит 7000 куб м на час и мощност 300 вата е новост в областта, непозната дори на научните фантасти. Поредната плява от 1 страница текст.

Не знам докога простотията ще взема връх в този форум чрез мнения, писани от некадърници с мания за величие. Не стига че са тотално некомпетемтни, но и веднага преминават към заяждания и личностни нападки, използвайки като аргумент не реални данни, а собствените си измислици.

За простаците е ясно, че са непоправими, но за по-интелигентната част от посетителите на форума публикувам информация за параметрите на аксиалните вентилатори, които ползвам. От тях се вижда, че 3500 куб.м. се постигнат с вентилатор с мощност около 180W. С два такива вентилатора (360W) се постигат 7000 куб.м., ако работят на пълна мощност. В реалноста обаче това се случва през по-малко от половината от времето, така че средната им консумация на енергия е от порядъка на 250-270W.

Така че цитираните от мене цифри са точни, а това че ме критикуват некомпетентни простаци - ами нищо не мога да направя, освен да ги съжалявам, че господ ги е направил такива.

Изображение
Mateev

Мнениеот Mateev » 21 Мар 2018, 10:34

jamiemirror написа:Гугъл е хубаво нещо, реалността обаче не е Гугъл. Приятно охлаждане на стените, Матеев стана популярен по едно време с това, че подгряваше някаква местка рекичка с електрото от соларите си... следвай го плътно и няма да сгрешиш :mrgreen:

Отново измислици и простотия. Къде са администраторите на форума?

Рекичката не я подгрявам, а черпя енергия за охлаждане или за отопление посредством термопомпи. Такава енергия черпя и от 40 пасивни сондажа (цикъл на водата в затворен контур) + 5 активни сондажа (черпене на вода с температура 11-13 градуса). Цялата тази система струва над половин милион лева и съм я описвал във форума на STS Solar, но нискоинтелигентните простаци дори не могат да преразкажат с верни думички за какво става въпрос.
Mateev

Мнениеот marincho » 21 Мар 2018, 11:11

Значи, казваш че продухващ помещение бълващо топлина, със загрят до 35 градуса въздух, който с някакво вълшебство, вътре се превръща в не-превишаващ 25-27 градуса въздух? :liar:
Кога ще те видим в учебниците по физика?
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот danisapfirov » 21 Мар 2018, 11:22

Понеже навлязохме в зоната на непотвърдени твърдения и темата се измества ще попитам нещо странично Матеев.
Имам подозрение, че сме се засичали с него в Габрово.

Матеев вие ли бяхте Изп Директор на СТС Холдинг груп, които изнасяха паста за зъби Aquarell за Русия.
Познавате ли Пенев и Мишо, които щяха да се занимават със софтуера за транспорт преди доста години?

Мишо беше от Стара Загора, зелен и без опит в тези работи и като видя 120 релационни таблици и се отказа.
Пенев ми показа приложение на SQL Server с което работихте, но сподели, че някои заявки се точат бавно,
а други изобщо не знае за какво служат.
Имахте едно момче, което разбираше от програмиране и беше с голямо самочувствие. Не показа код за да видя.
А ваша милост каза, че при дизайна на таблиците полетата трябва да бъдат с максимални параметри.
Идеята ви беше да вземете продукта с кода и да си го ползвате.
Тогава разбрах, че габровците са страшни хитряги и все те са прави, дори и да твърдят нещо невярно.

Тези момченца тук си нямат представа с кого говорят. Не го казвам с неприязъм. Просто особеност.

Момчета, ако това е човека от Габрово, той е дваж габровец и си имайте едно на ум. Може да ви продаде
вечен двигател за охлаждане на помещение.

Сори за спама, с добри чувства съм, но е интересно, също как върви транспорта и разбира се темата за охлаждането. :)
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии