Охлаждане на помещението?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Кажете с какво да охлаждам машините

Мнениеот guBaHe » 12 Апр 2017, 17:41

А дали няма да стане, ако се сложи климатик, но наобратно - външното тяло вътре, а вътрешното навън и с по някакъв начин да се излъжат датчиците, че температурата (навън) е примерно 20 градуса и се пусне на отопление, т.е. да се дърпа топлината от помещението навън ?
http://freebtclist.com - faucet сайтове за сатошита с таймери за всеки сайт и други благинки.
Аватар
guBaHe

Мнениеот cnerd » 12 Апр 2017, 17:46

guBaHe написа:А дали няма да стане, ако се сложи климатик, но наобратно - външното тяло вътре, а вътрешното навън и с по някакъв начин да се излъжат датчиците, че температурата (навън) е примерно 20 градуса и се пусне на отопление, т.е. да се дърпа топлината от помещението навън ?

или може просто да сложиш един абсорбатор и да му оскубиш регулатора на интензитета. Един колега преди време беше казал, че с два такива почти до вакум го докарва в 80 квадрата помещение :D
cnerd

Мнениеот guBaHe » 12 Апр 2017, 17:57

Аз моя кухненския във Варна като го пусна на макс и детето не може да отвори вратата :)
Някакъв испански беше около 200-220 лв. Ама за абсорбатор трябва отнякъде да влиза въздух, защото трябва да върти въздух отнякъде, а ако навън е 35 градуса - почти нищо не прави, да влиза отвън 35 и да изкарва обратно.
http://freebtclist.com - faucet сайтове за сатошита с таймери за всеки сайт и други благинки.
Аватар
guBaHe

Мнениеот jkminkov » 12 Апр 2017, 18:34

не мисля, че абсорбатора е предвиден да работи 24/7, най-много да се самозапали...

иначе потока трябва да е колкото се може нависоко да изкарва въздуха навън, а от ниско да се вкарва, но може да се направят луфтове под/над вратата на помещението.
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот s0ngangel » 12 Апр 2017, 18:57

Здравейте!
Използвам тази тема, за да попитам дали някой е тествал Novec Engineered Fluids за охлаждане? По-точно дали е някой е експериментирал с потапяне на видеокартите във вана с тази течност. От друго място пък дочух за потапяне на картите във вана с трансформаторно масло, но ме интересува дали някой има практически опит с това.
s0ngangel

Мнениеот benzol » 12 Апр 2017, 19:01

това и аз мислех да го пробвам,само че не в масло а в минерално олио.Само че после не знам дали ще ми признаят гаранцията на картите.
benzol

Мнениеот s0ngangel » 12 Апр 2017, 19:05

В нета има клипчета и статии за потопени PC-та в Novec. На едното даже се споменава за bitcoin mining, но не видях някой да е потопил видеокартите на рига. Не намирам и цена за тази течност, за да преценя колко би излязло да се напълни един аквариум с нея :)
s0ngangel

Мнениеот guBaHe » 12 Апр 2017, 19:16

Във форума на хардуер.бг един пич беше натопил едно дъно с дурон в олио и си бачкаше.

Трансформаторното масло е диелектрик, по-евтино е и има антиоксидантна присадка - най-подходящо е. Само че, след време като се нагрее маслото в съда и няма охлаждане това нещо, освен ако нещо не го върти през радиатор. Така че отново стигаме до момента в който охлаждаме помещението, тъй като топлината остава вътре...
Хидравличните и другите масла (особено двигателното) имат повърхностно активни вещества и може да отлепят лака или направо пистите от платката.

Ако има някой по-спец по климатиците да коментира идеята ми за климатик, на който външното тяло е вътре в помещението. Предимствата са, че няма нужда да се вкарва въздух отвън, а и КПД на климатика е по-висок в режим на отопление, отколко на охлаждане.

Отделно с малко повече оборудване можеш да си топлиш водата в бойлера и няколко радиатора в другите стаи през зимата, тъй като това си е термопомпа.. със 4-5 рига мисля, че можеш да стоплиш цялата къща през зимата и да топлиш бойлера през лятото само :)
Аватар
guBaHe

Мнениеот Spoon.Net » 12 Апр 2017, 20:42

Диване на практика говориш за обикновен топлообменик и не е нужно да се вкарваш във филми с обърнати климатици. аз имах идея да сложа няколко радиатора от кола /примерно пред всеки риг/ и температурата от картите да минава първо от там. с кви да е тръби загрятата вода се изкарва извън помещението и 1 или колкото е нужно радиатора се обдухват за да охладят водата която ще се върне в помещението. идеята чудесна но мързела голям :). купих едни големи турбини и приключих въпроса :)
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот guBaHe » 12 Апр 2017, 20:58

Идеята ми беше. че ако е охлаждане със климатик, ще е по-изгодно климатика да е обърнат обратно, тъй като при охлаждане консумацията на ток е по-висока - 15-40% в зависимост от външната температура. Докато ако външното тяло е вътре (където е топло) и климатика е на отопление КПД-то ще е "огромно".
Аватар
guBaHe

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии