Хотел за mining машини

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Хотел за mining машини

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 21:40

eliteware написа:За спорта само казвам моите 1800 сола за точно 553 вата...

Ами ако това са шест карти и за тях плащаш 120 лева, то най-приятелски ти предлагам да вземеш да питаш по-конкретно в Нетера, че най-малкото да сравним какво има в цената на Жар, щото ти гарантирам, че не е точно ниска :)
monopola

Мнениеот eliteware » 15 Мар 2018, 22:05

https://www.jarcomputers.com/Naem-za-na ... l?ref=prod

аз не бих дал и лев на жар...камо ли за колокация:) само казвам цените:)
eliteware

Мнениеот eliteware » 15 Мар 2018, 22:10

https://www.jarcomputers.com/Upravlenie ... l?ref=prod ето и още малко от услугите им
eliteware

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 22:40

Ама това без тока ли е :shock: Демек за риг с 6 карти плащаш 120 лева и отделно тока?! Въх :)
monopola

Мнениеот stylius » 15 Мар 2018, 22:47

Е ти какво очакваш, то тока е повече от 20-30лв на месец за карта, а ти искаш за 10лв месечна такса на карта да ти го покрият.
stylius

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 23:05

Абе пичове, наистина малко ми идва в повече това говорене наизуст :)
Аз не плащам НИЩО ДРУГО освен тока за колокацията. Една карта (нямам ригове и вероятно не съм точен в инфото) не е ли около 100 вата? Тоест за риг с 6 карти ще плащам 120 лева на месец хотел и отделно 0.6 KW по 0.27 стотинки? Изкушен съм да напиша точно колко плащам аз при Нетера, ама в крайна сметка всеки си носи последствията от желанието или нежеланието да пита или да се прави на много знаещ. Не виждам как мога да ви помогна, че малко ми писна да слушам алабализми.
Да, очаквам да плащам само и единствено тока. Понеже пък продавача на тоя ток като събере 100 такива като мен може да си договори доста по-евтин ток. Разликата между тоя по-евтин ток и цената на която ми го продават на мен очаквам да включва всичко, ама всичко. Нямам против да плащам малко по-скъп ток и да знам, че нищо друго не ме интересува, но в случая ми давате пример в които цената е ДВОЙНА.
От 6 страници тема никой не предложи конкретика, само хеит.....
monopola

Мнениеот Sando_83 » 15 Мар 2018, 23:16

За мен тоя хотел ми звучи така: обява в сайт за продажба на автомобили
продавам автомобил цена по договаряне тел:еди кой си. Ако някой се заинтересова от тая обява той е абсолютен ..........
Sando_83

Мнениеот stylius » 16 Мар 2018, 02:35

За какво говорене на изуст говориш? Картите на 100W са мит, често долу горе толкова показва сензора на чип-а, но това не включва ток-а за вентилаторите, дето охлаждат картата, не включват самия компютър, към който са включени картите и не включва загубата от захранването, което не работи на 100% ефективност. Ако мислиш, че риг с 6 карти ще ти харчи 600W, си в много голяма грешка.

Отделно прави разлика между услугите за колокация и поддръжка. Jar продават поддръжка, не колокация, за която трябва да се плаща отделно. Не може да ти покрият цената за колокация, ток и поддръжка, всичко на цена 3 пъти по-евтина от цената на ток-а само, без значение какви отстъпки си договориш. Това е бизнес и те искат да печелят, не да ти правят подаръци.
stylius

Мнениеот monopola » 16 Мар 2018, 08:19

Тоест е още по-скъпо :) Поддръжката виждам, че е отделна услуга и струва още 10 лева на месец на карта. Тоест за един риг става 180 лева на месец плюс тока?
В пъти по-скъпо от това, което плащам аз....
monopola

Мнениеот FOX » 16 Мар 2018, 09:18

eliteware написа:Взимам отношение по една точка... "сигурност" (си цитирал) и "застраховка" (за сметка на наемателя)...тези две неща - едното трябва да произтича от другото... каква сигурност ще си ми предложил ако нещо злонамерено се случи на потенциалните "бебчета", нещо ще ми предложиш ли в замяна... или ще кажеш ами трябваше да има застроховка...не ми използвай думата сигурност, без да гарантираш нещо на 100%...сигурни са смъртта и данъците... в това мога да съм сигурен. Не и в твоята дума "сигурност"...потенциала на тия аспирирани халета за мен не е добър...ако не те дерат в цената - "бебчетата" ще станат потенциални жертви, като онзи човек с L3-ките, с които хазяина няма нищо общо...при положение че в момента 6 карти правят едвам 240 лева месечен доход и то ... това не е сигурно...100-120 лева ( за справка симпатягите от жар компютърс искат по 20 лева на карта...за същата услуга която предлагаш и ти)... ми щом има хора които искат да си аутсорснат риговете/мравките при вас...явно копаят на друга цена :) :) : )

Здравей,
Исках да кажа, че предлагам надеждна зашита на оборудването на нашите клиенти, а повярвай ми те не са наивници! Разбира се, че няма 100% сигурност, но затова предлагаме да си застраховате машините от примерно, форсмажор ни обстоятелства. Дори във форт "Нокс", златото е застраховано....! Нима у вас, сигурността под кревата ти е по-надеждна?
Каква цена за колокация на kW/h би те удовлетворила освен ако не е безплатно?
FOX

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии