Охлаждане на помещението?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Охлаждане на помещението?

Мнениеот rosko » 09 Мар 2014, 17:26

Върти ми се една идея, която е породена от тези кулъри, дето ги дадохте(с леда или evap cooler-ите):
Ако водата стои в един голям бидон и се засмуква през радиатор, а от другата страна стои помпа, на която на другия край е сложена подходяща дюза..Помпата с дюзата стои отгоре някъде на бидона и впръсква в него и така цикъла се повтаря..

Тоест през радиатора минава студената вода, засмукана от дъното на бидона, а отгоре впръскваме топлата вода от радиатора и чакаме да се охлади заради високото налягане при дюзата - как мислите, дали ще е ефективно нещо подобно?
rosko

Мнениеот hiti » 09 Мар 2014, 19:10

Колеги, няма ли да стане един или два радиатора от парно за кола, с перките и постоянна циркулация на подпочвена вода през радиаторите с температура 15градуса? Става дума за един гараж за автомобил с десетина бачкатора :)
hiti

Мнениеот silverfire » 06 Апр 2014, 10:25

Здравейте .Има ли опит някой от вас с "мобилен климатик" .Гледам ,че има по 150-200лв - струва ли си ? Помещението ми е малко ,а за "истински" климатик нямам възможност .
silverfire

Мнениеот loshomir » 06 Апр 2014, 10:58

Здравей, аз имам мобилен климатик, който върши чудна работа, но харчи ток. Та в момента оптималното което съм измислил е отворени прозорци течение и само вентилатори. Впрочем мобилния климатик може да работи като вентилатор само, когато не вкл. компресора.. Важно за мобилния климатик е че трябва да отведеш някъде топлия възух който той генерира при работа. Т.е. трябва ти комин или някакъв отвор в който да отведеш изходящата му тръба, през която духа топъл въздух..
loshomir

Мнениеот Mak15 » 28 Май 2014, 23:24

Аз правя сега водно охлаждане на един ASIC miner. но май ще имам проблем с охлаждането на водата :D . в апартамента трудно ще охладя големия съд през лятото, за зимата няма проблем.
Mak15

Мнениеот marincho » 28 Май 2014, 23:40

Ко шъ продаваш, и за кво съ бориш, изобщо?
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот deyo » 29 Май 2014, 09:54

Колеги, дайте си машинките при мен. Осигурявам интернет, охрана СОТ, 24 часова жива охрана на пропускателен портал - за вас безплатно. Голямо помещение, бивша винарна, проектирана да поддържа ниски температури и много бетон. При външна температура 28 градуса, риг с 6 видео карти държи 65 градуса - мултипул.
Няма да имате проблеми лятото без допълнителни охлаждащи средства, плащате тока на вашата машина.

За повече информация ЛС :)
deyo

Кажете с какво да охлаждам машините

Мнениеот Grozdevm » 12 Апр 2017, 07:33

Имам помещение и в него има 12 рига.Купил съм климатик и няколко вентилатора ,но вътре е доста топло.Искам да купя голям и мощен вентилатор.Кажете от къде и какъв да купя.
Grozdevm

Re: Кажете с какво да охлаждам машините

Мнениеот Chris__ » 12 Апр 2017, 10:15

Grozdevm написа:Имам помещение и в него има 12 рига.Купил съм климатик и няколко вентилатора ,но вътре е доста топло.Искам да купя голям и мощен вентилатор.Кажете от къде и какъв да купя.

Климатик колонен тип, 60-ка. :mrgreen:
Добре е все пак да дадеш повече инфо за помещението...
Chris__

Re: Кажете с какво да охлаждам машините

Мнениеот olele » 12 Апр 2017, 13:56

Хич не го слушай Крис. Климатик не ти върши работа освен ако няма как да се направи вентилация. Тоест трябват ти 2 срещуположни дупки/прозорци/. Ако нямаш е малко по трудно/скъпо/, но пак става. Климат/ик/ци само ако си на "ти" със тока
olele

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии