Хотел за mining машини

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Хотел за mining машини

Мнениеот Mateev » 15 Мар 2018, 13:48

olele написа:Веднага пускам един имейл до електромерите ми че е неприемливо да работят със 63амперови бушони и да претикват 9+киловата 24/7 и че трябва да изгорят моментално

Масовите електромери в страната са 40A. Има и други модели, но те са рядкост. По-новите блокове вече ги правят с комбинирани 12 канални електромери (12 канала по 3 фази), което означава, че могат да мерят блок с 36 апартамента. Те обаче са със стандартен 5А токов кръг, и за да работят с по-големи товари се слага токов трансформатор (40/5 или 50/5 или 100/5). При претоварване тука може да изгори както токовия трансформаятор, така и 5-амперовия вход на електромера. Също така такива изгаряния понякога могат да доведат до пожар в таблото или в блока.

Още като бях дете станах свидетел на голям пожар в блока, в който живеех. Запали се трафопоста, който се намираше на приземния етаж в самия блок. Огнените езици бяха високи 4-5 етажа и облизваха блока и терасите на хората от външната страна. Цяло чудо, че не изгоря цялата сграда. Причината - блока е бил оразмеряван да се отоплява с парно, но то така и не беше монтирано. В резултат на това хората започват да се топлят с електрически печки, и бум ..... трафопоста буквално се взриви, а горящото трансформаторно масло направи огнен ад.

Пожарните дойдоха чак след 15-20 минути, но понеже не можаха веднага да се свържат с енергото да спре далекопровода (тогава нямаше GSM-и), още 15-20 минути стояха и гледаха огъня как гори. И когато най-после им се обадиха по радиостанцията, че тока е спрян, угасиха пожара с някаква пяна буквално за 10-15 секунди.

Та искам да кажа, че с тока шега не бива, и че разказания от мене случай под една или друга форма се играе по 50-100 пъти на година в цялата страна. И не всеки път приключва така благополучно без човешки жертви, както беше при нас.
Mateev

Мнениеот olele » 15 Мар 2018, 15:43

Предполагам е възможно и това което казваш. Аз лично със ток избягвам да се занимавам защото като ме удари не мога да му го върна..
Иначе човека който ми го прави идва сменя първо бушона после от таблото над вратата опъва един дебел кабел на края на които връзва 4 разклонителя слага термо датчик и ме остава да се оправям с другото
olele

Мнениеот FOX » 15 Мар 2018, 18:14

Здравейте колеги,
Благодаря на всеки един от Вас, за коментарите и мнението относно колокацията на машините!
Получих много e-mail и запитвания от потенциални клиенти, сключиха се и няколко договора, за това бях зает и не можех да отговарям в форума на всеки.
Щастлив съм, че темата предизвика такъв интерес, но ми се ще да не прекрачваме границите на добрият тон.
Щастлив съм, че продавам технологична услуга на интелигенти и иновативни хора и в повечето случай, тя се оценява подобаващо! Хората слушат и задават въпроси, имат желание да видят опита, които сме вложили в изграждането на решението ни! А той никак не е малък!
Имаше и такива, който не се интересуваха от нищо друго освен от цената и това са тези които, правеха заключения на база поискани оферти от току що направени e-mail-и или казано директно пълни анонимници. Но заключенията съм се смял от сърце, а те се къпеха в собственото си задоволство. Но все пак благодаря и на тях, че поддържаха дискусията жива и рекламата беше добра!
Както е казал Стивън Хокинг: "Най-големият враг на знанието, не е незнанието, а илюзията за знание".
Отново искам да подчертая, че услугата няма за цел да ви създаде дискомфорт, а напротив, екипа на НЕТЕРА има за цел да Ви предостави 5 звезден хотелски комфорт за вашите "бебчета", като сме решили основните Ви проблеми, аспирация, климатизация, запрашеност, сигурност, проблемите от рода (паразитни токове, хармоници, шум и т.н), видео наблюдение, жива охрана, СОД, достъп до Интернет и не на последно място квалифицирана базова поддръжка. Разбира се предлагаме и застраховка, която не е задължителна, но е препоръчителна, като ползвате отстъпките на Нетера в една от големите застрахователни компании Апропо - някой беше изразил мнение, че застраховката, трябва да е за сметка на Нетера....! Това е меко казано наивно! Но и това мога да предложа! Що касае продължителността на договора, не забравяйте, че се купува от свободният пазар и за година напред, а не на потребление! Когато прекратите договора поради някаква причина на вторият месец, по независещи от Нетера причини, трябва да защитим инвестициите си, това не е прищявка...! Но можем да предложим балансирано решение!
Мога да уверя уважаемите читатели, че такава инвестиция е огромна, но не в пари а в знанието и опита на моите колеги, а те са най-добрите, казвам го от позицията на 20 годишен опит в телекомуникациите.
Всеки който желае да получи адекватна оферта, нека ми пише, но не и като анонимник: [email protected]

P.P. Благодаря на monopola, ще получи специален бонус за позицията си във форума и за привличането на нови клиенти!
Mateev, оценявам твоята интелигентност, ако ми пишеш на майла, може да си поговорим, без да те облъчвам или зомбирам, нямам такива заложби! Обещавам да ти бъде интересно! А пък аз обещавам да си купя мед или пчела майка за хобито си!
FOX

Мнениеот eliteware » 15 Мар 2018, 18:43

Взимам отношение по една точка... "сигурност" (си цитирал) и "застраховка" (за сметка на наемателя)...тези две неща - едното трябва да произтича от другото... каква сигурност ще си ми предложил ако нещо злонамерено се случи на потенциалните "бебчета", нещо ще ми предложиш ли в замяна... или ще кажеш ами трябваше да има застроховка...не ми използвай думата сигурност, без да гарантираш нещо на 100%...сигурни са смъртта и данъците... в това мога да съм сигурен. Не и в твоята дума "сигурност"...потенциала на тия аспирирани халета за мен не е добър...ако не те дерат в цената - "бебчетата" ще станат потенциални жертви, като онзи човек с L3-ките, с които хазяина няма нищо общо...при положение че в момента 6 карти правят едвам 240 лева месечен доход и то ... това не е сигурно...100-120 лева ( за справка симпатягите от жар компютърс искат по 20 лева на карта...за същата услуга която предлагаш и ти)... ми щом има хора които искат да си аутсорснат риговете/мравките при вас...явно копаят на друга цена :) :) : )
eliteware

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 19:24

Айде, излезе, че вече имам и далавера от тази тема :)
Иво, другият месец направо не ми пращай фактура :D :D :D
Elitware, 6 карти не са ли към 600-700 вата потребление? 120 лева ли струва това при Жар?
monopola

Мнениеот jamiemirror » 15 Мар 2018, 20:21

Матеев, стига си лъгал хората.
Стандартният главен бушон е точно 63 ампера.
jamiemirror

Мнениеот eliteware » 15 Мар 2018, 20:57

Да и линк ще дам...самп да се върна в нас че съм ма телефон...момци разберете ...вашия бизнес би бил опция...която си заслужава колокацията само ако мининалния доход стъпи на едни сигурни поне 500 лева и нагоре...това на тоя етап а може и за напред никога пал да не се случи. Нужно е драстично намаляване на твърдатата сума ... направете я гъвкава....само тока да е твърд плюс охраната. Хубаво инвестирали сте в някакво хале ...аспирирано ...хаха...ма не очаквайте доходността ви да е като по време на пика на криптото...
eliteware

Мнениеот eliteware » 15 Мар 2018, 20:58

За спорта само казвам моите 1800 сола за точно 553 вата...
eliteware

Мнениеот jamesdavidso » 15 Мар 2018, 21:02

Преди години се отоплявах с електрическо котле 12kw. Нормален апартамент (гадно строителство от 90те), нормален ток. Бумтеше на 6, 9 и 12 kw около 14 години, често заедно с включен бойлер и котлони с фурна. Смятам ги грубо 18kw консумация в продължение на часове. Тогава биткойн се копаеше и с лаптоп, де. Според мен ригове 12kw може да се сложат в апартамент, но 12kw ASIC - само ако са във водна/маслена баня.
Аватар
jamesdavidso

Мнениеот jamiemirror » 15 Мар 2018, 21:15

jamesdavidso написа:Преди години се отоплявах с електрическо котле 12kw. Нормален апартамент (гадно строителство от 90те), нормален ток. Бумтеше на 6, 9 и 12 kw около 14 години, често заедно с включен бойлер и котлони с фурна. Смятам ги грубо 18kw консумация в продължение на часове. Тогава биткойн се копаеше и с лаптоп, де. Според мен ригове 12kw може да се сложат в апартамент, но 12kw ASIC - само ако са във водна/маслена баня.

Не мисля че има голяма разлика в отделената топлина на киловат между карти и АСИК. Просто при АСИК ти се струва повече, защото устройството е по-компактно от аналогичния по харч комплект от 2-3 рига.
jamiemirror

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии