HDD-mining

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: HDD-mining

Мнениеот atashum » 09 Сеп 2014, 10:09

С usb3 хардове мисля да копая... този първия съм го боцнал на сата но днес ще сложа още един на усб3 пък да видим какво ще се случи със скоростта на плотиране :)
Аватар
atashum

Мнениеот zigzag » 09 Сеп 2014, 13:10

Момчета, поради това че Burst е базиран на NXT има особености, които са важни.
1.Паролата ви или фразата ако искате, трябва да е минимум 30 символа букви и цифри мешано.
2.Трябва да направите транфер веднага още в самото начало за да "окупирате" адреса си. Между другото, тва е задължително за да започнете да копаете.

Нямам време сега, ще опитам на кратко. В NXT нещата са различни от биткойн базираните валути с които сте свикнали.
NXT e 100% premine. На негова база е създаден Burst, който не е premain. Има такава екстра ....
Публичният ви ключ или адреса на който получавате монети е само част от хеша на частният ви ключ (паролата или фразата). Когато се изпрати получи превод към адреса ви, чак тогава тоя адрес се регистрира като ваш. Поради това, че съществуват много колизии за всеки адрес, един адрес може да бъде "зает" с много частни ключове (пароли) Ако например заредите монети в някой адрес, но нямате изходящ получен превод, някой ще пусне трансфер и ще ви открадне монетите. Има написан софт за NXT, който да следи блокчайна за такава възможност. Та, вие мое да напишете 30 символна парола, за заредите монети, ама ако не изпратите никой не ви прати монети, адреса не е "зает" още. Всички с къси пароли са "разграден двор". Това е много важно.

Самото копане за да ви стане ясно е нещо като "лотария". Записвате на дисковете мнооого на брой записи или "лотарийни билети".Тия билети се генерират с параметри адреса ви и брояч (nonce). Досещате се, че идентични билети с едни и същи броячи са безсмислени. Та, лотарията тегли печелившият билет и после е ясно. Когато плотирате, задавате данни за адреса и брояча (начало и продължителност, краят е сбора на тия двете). Веднъж създали ли сте плота, вече имате "напечатани" вашите "лотарийни билети", те важат за всички "тегления". Не се правят нови. Та, остава само да чакате хитвания и тва е. Извинявам се, че така набързо и неподредено го нахвърлях. Нямам време сега. Не набутвайте много пари, голямата печалба е временна. Очаквам скоро да дава стотинки. Защото всеки диск който плотне и се закачи, няма да се откачи и цената ако не расте ... :mrgreen:

П.с. Сега видях, че са пуснали GPU плот генератор.
п.с. Еййй то беше обратното бре, трябва да има изходящ трансфер от адреса. Глупости съм писал. Не намерих зачертан шрифт. Вместо това ползах умален..
Последна промяна zigzag на 09 Сеп 2014, 15:09, променена общо 2 пъти
zigzag

Мнениеот upuHka » 09 Сеп 2014, 14:34

някой би ли ми пратил 1 бърстче: BURST-VZFL-U3NZ-DBD5-GXAPL
нищо не е вечно..
Аватар
upuHka
Spammer

Мнениеот zigzag » 09 Сеп 2014, 14:55

upuHka написа:някой би ли ми пратил 1 бърстче: BURST-VZFL-U3NZ-DBD5-GXAPL

От скоро има faucet. Ще ти свърши същата работа.
http://burstfaucet.com/

Етои го GPU плотера. Не всички успяват да го подкарат. За сега има 290 и 280х успешни плотвания.
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg8736057
zigzag

Мнениеот zigzag » 09 Сеп 2014, 15:17

Объркал съм се, трябва да има изходяща транзакция , не входяща. Ам, бързам и пиша глупости ...
zigzag

Мнениеот ZAX » 09 Сеп 2014, 15:43

Това което разбрах е че и тук не ти плащат за реално свършената работа и реалното потребление на дискът ти, което всъщност му скъсява живеца... Тото мога да си пускам и в най-близкия пункт и без да ми закачат и без това вечно не стигащите хардове...
ZAX
Spammer

Мнениеот balbo » 09 Сеп 2014, 17:00

Благодаря на отзовалите се,но да попитам още нещо

http://prntscr.com/4l6bxa - някаква идея какво се случва? долната е от пула ,а горната от соло изглежда защото гледам че моят адрес е там :)
balbo

Мнениеот templarbg » 09 Сеп 2014, 19:24

Момчета имате ли идея какво значи: passphrase does not mach reward recipient ?
Изпратил съм 1 бурст към пула от същия адрес.
BURST - YHZY-JAV9-VUZL-8N34J
templarbg

Мнениеот 13K » 09 Сеп 2014, 23:03

upuHka написа:някой би ли ми пратил 1 бърстче: BURST-VZFL-U3NZ-DBD5-GXAPL

Ей ти 5. Да имаш за харчлък... http://burst.cryptoport.io/tx/847832553685106691
И да почерпиш банбон...

Абе пуснах малко бърстчета към Полонекс и ги няма никви... Голямо чакане. Няколко часа вече.
Некой знае ли дали е нормално това? Борсата ли е калпава или навсякъде е така?
13K

Мнениеот peshan » 09 Сеп 2014, 23:18

Ами аз 4 дни чакам 2 тестови депозита към c-cex.com и нищо, а за адреса ми там пише, че са дошли... безмислено е да пиша до съпорта за 3-4 Burst-a :-)
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Аватар
peshan

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии