Хотел за mining машини

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Хотел за mining машини

Мнениеот Sando_83 » 14 Мар 2018, 22:42

monopola написа:Я, удрящия блокове :) 4 квт на кръг е вътрешната ел. инсталация. ЧЕЗ ти е предвидил 6 КВТ на апартамент. Това са техническите спецификации при строеж на жилищни сгради.

Сандо, ако кажеш как ще разберем кой печели съм съгласен на подобен бас. Ще продаваш всеки ден изкопаното и ще видим колко са парите или ще копаеш цял месец и ще продадеш накрая? Ще копаеш нещо определено или ще сменяш според доходността? Миналата година ти е най-лошият индикатор за бъдещето, че както изглежда няма да е точно същото :)

така човека ясно е написал 4кв или по просто казано 4мм2 сечение на проводника от чез са предвидили 6 киловата партида но не могат да те ограничат ако проводниците ти позволяват да дръпнеш 10 примерно без да имаш поражения спокойно можеш да ги дръпнеш. По другия въпрос от месеци наред за 580 най доходно е да се копае етер я сега ми кажи какъв е минималния депозит на етер и как аджеба ще си продам профита от една карта за ден че дори и за месец. Мисля че много се отплеснахме от темата ставаше дума за това че някой иска да ти влезне партия на дохода от машините без да е вложил средства и на половината от теб и без да рискува нищо че даже и да те обвърже с договор да не може да му мърдаш
Sando_83

Мнениеот monopola » 14 Мар 2018, 22:47

Ми не знам за Етер, нямам карти и не копая Етер :)

Ами аз моите сметки съм ги описал подробно и в момента ми излиза по-изгодно машините да са там. Цената няма да си я кажа, щото съм си се договарял за нея :) Хич да не е поне от преговори по сделки разбирам. И си прав - темата се отклони - ако има някой, който може да предложи решение да казва ::drinks::
monopola

Мнениеот jamiemirror » 14 Мар 2018, 23:45

monopola написа:Я, удрящия блокове :) 4 квт на кръг е вътрешната ел. инсталация. ЧЕЗ ти е предвидил 6 КВТ на апартамент. Това са техническите спецификации при строеж на жилищни сгради.

Сандо, ако кажеш как ще разберем кой печели съм съгласен на подобен бас. Ще продаваш всеки ден изкопаното и ще видим колко са парите или ще копаеш цял месец и ще продадеш накрая? Ще копаеш нещо определено или ще сменяш според доходността? Миналата година ти е най-лошият индикатор за бъдещето, че както изглежда няма да е точно същото :)

1. за теб писах да не четеш, ти си си неверник и е загуба на време
2. ЧЕЗ не ги определя тия работи, а БДС
3. техническите спесификации аз съм ги изпълнявал, а не съм чел като теб каквото ми падне в нета
jamiemirror

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 00:12

Мда, поредният анонимен мистър по-по-най :) Да, ЧЕЗ е само за София, другаде е съответното разпределително дружество, разбираш ги нещата, хвана ме....
monopola

Мнениеот jamiemirror » 15 Мар 2018, 00:45

Неграмотник, ЧЕЗ е само разпределително дружество. Стандартите се определят от БДС.
jamiemirror

Мнениеот freelancer » 15 Мар 2018, 08:09

Уважаеми майнинг труженици,
да обобщим за който не е разбрал същността на темата, и да я приключваме:
Няма сметка от "хотели" за ферми, т.к. това е услуга, чрез която "технологичните фирми" имат за цел да ви приберат минимум 1/2 от добива (и ще си плащате абонамент, дори да не сте изкарали 5ст. през месеца). 2-5 ферми си ги дръжте вкъщи, или на село...алтернатива засега няма.

*За тия другари, които се изсилват с идеи за 10-ки ASIC-и и оборудване за по 80-100к лв - щом имате начален капитал, по ще ви е изгодно да си направите фирма по ддс, да наемете изоставен стругарски цех с подстанция, да го преоборудвате (както правят естонците), и да сключите договор с ЕРП за доставка на електричество по договорни цени. Още по-добре да дофинансирате проекта по някоя европрограма (преди да са ги спрели). Дъвченето на промишлени проекти в малък майнърски форум си е чист флуд.

*Иначе най-добрата възвращаемост от копачки вероятно е в Столипиново, заради безплатния ток...инженер Манго вдига рогата на тролея към жиците, и в Пловдив крушките започват да примигват.

Със здраве!
Аватар
freelancer

Мнениеот monopola » 15 Мар 2018, 09:32

Мда, обобщение-чудо :)
Това е все едно да обясняваш как доставчика на ток ти взимал част от печалбата. Не ги е срам :) И производителя на карти и той ти гледа в канчето, че и картите са с пари.
Както винаги пълно с разбирачи, обаче ни един от които не ми каза какво да правя с АСИК машините. Та да обобщя и аз - цената е твърда, не се променя, колко изкарваш зависи от общите фактори - трудност и цена на валутата. Дали машината прави 200 или 800 долара на месец плащаш една и съща сума.
Вода от сто кладенеца и конкретика никаква - сметката съм си я дал, обратна теза, подкрепена с калкулации обаче липсва.
П.С. преди да поръчам машините съм изчел сигурно целия тоя форум и още не знам си колко. Да не ми се разсърдите, ама обичайното - лаладжииска работа. Всеки дава акъл от прочетеното в нета. В тая тема има ли някой с 10тина АСИК машини та да ми обясни къде да ги сложа и въобще има ли идея НА ПРАКТИКА как се случват нещата? За приходите - АСИК машина е и Д3 и А3. Еднаква ли им е печалбата, как я деля да ми обясните, че чак се изнервих :)
monopola

Мнениеот Mateev » 15 Мар 2018, 09:45

jamiemirror написа:олеле добре го е описал, става и за АСИЦ-и. Имам (монопола да пропусне четенето).
Ел инсталациите на апартаменти са 4кВ на КРЪГ, в един апартамент има няколко (само 1 бойлер може да покрие 4кВ, една готварска печка - също и т.н.).

Не се заблуждавайте с вътрешните инсталации на апартамента. Ясно е, че те могат да издържат доста по-големи натоварвания, преди да се запалят проводниците. Истинския ограничител обаче колко енергия може да дръпне един апартамент е неговия предпазител долу в главното табло на блока. А той обикновено е 32А или в най-добрия случай 40А. Причината - ами трябва да се защитава електромера, като повечето стандартни електромери са за ток 40А.

Следователно дори и пиратски да смените предпазителя с по-голям, което е невъзможно заради пломбите на таблото, пак е невъзможно дълго време да консумирате над 40А просто защото ще изгорите електромера. От тука всъщност идват и техническите ограничения за един апартамент, които са 6-7 киловата дългосрочна консумация (30А * 220V = 6.6 kW), с допустими временни пикове до 8-9 kW (40A * 220V = 8.8 kW).

Имайте предвид, че дори и да сте късметлии с предпазител 40А, то това не означава, че можете дългосрочно да консумирате 39A. Има разброс в параметрите на различните предпазители и освен това нагряването им намалява тока, при който се задействат. Например ако вашия предпазител и предпазителите от двете му страни работят близко до граничната си стойност, заради постоянното нагряване на биметалните пластини и сумирането на тяхната неразсеяна топлина, задействието на предпазителите може да се случи на токове с по 10-20% по-ниски от това, за което са разчетени. Тоест 40A препазител може да падне и на 35А ако е горещ летен ден и ел. таблото на блока не е направено така, щото да се охлажда ефективно.

От всичко изписано трябва само да запомните, че в България наистина на един апартамент сумарно му се полагат по 6-7 киловата и само с късмет можете за кратко да извадите до 8 kW. За по-големи мощности се подава молба до ЕРП-то, плаща се такса, и тогава могат да ви сложат по-голям предпазител и по-голям електромер и/или да сменят токовия трансформатор, ако електромера е от съвременните 12-канални. Може да си поискате и трифазно захранване, но инсталационните такси са убийствени.

ПП: И се молете да няма други хора с копачки във вашия блок, защото има още един ограничител на максимално консумираната електроенергия - предпазителя за вашия блок в трафопоста и въобще - мощноста на трафопоста.
Последна промяна Mateev на 15 Мар 2018, 18:31, променена общо 2 пъти
Mateev

Мнениеот olele » 15 Мар 2018, 11:26

Веднага пускам един имейл до електромерите ми че е неприемливо да работят със 63амперови бушони и да претикват 9+киловата 24/7 и че трябва да изгорят моментално
olele

Мнениеот freelancer » 15 Мар 2018, 12:55

monopola написа:Мда, обобщение-чудо :)

--------------------------
Чудото ще е всъщност, ако се изтича някой като вдовец на хоро да купи 10-15 ASIC-а срещу един самосвал пари (пък не дай Боже да вземе за целта заем срещу лихва)...и по някаква магическа причина да не си е направил предварителна сметка КАКВО, КЪДЕ и КАК ще прави с тях! Дет' викаше един колега...АКЪЛ-МОРЕ, ГЛАВА-ШАМАНДУРА :) Айде стига с тия шматарокщини за ASIC-ите, че прилича на рекламно подкокоросване към гламави пишман паралии...да купят от "вносител" машинарии, за да направят оборот на НЕТЕРА.
Аватар
freelancer

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии