Хотел за mining машини

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Хотел за mining машини

Мнениеот marincho » 14 Мар 2018, 14:26

freelancer написа:
За да не нарушавам правилата на форума и търговски тайни, само най-общо може да се маркира:

Никакви правила на форума не нарушаваш. Нарушава ги автора на темата с обявата си, освен ако не си е платил на собственика на форума, или не е получил разрешение от него.
Какви търговски тайни, какви пет лева? Това е обява в стил скам мейл - кликнете на линка/пишете ни, и ще получите супер-дупер печалба/изгодна индивидуална оферта. :doh:
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот monopola » 14 Мар 2018, 18:53

Айде пак към мен някаква вметка :) Не знам как да кажа по-ясно, че освен клиент друго общо нямам. Ама друго ми е интересно, та да питам :)
Да кажем, че говорим за десетина АСИК машини, грубо 12-14 киловата.
Колко струва тока в и около София за небитови абонати? Битовия ток аз лично не го броя, просто защото искам да си спестя проблеми впоследствие.
Колко струва месечно помещението в което ще ги държите - гараж, мазе, апартамент или там каквото е?
Колко струва охраната на това помещение - СОТ, видеонаблюдение или пък друг вид охрана?
Колко струват климатиците/чилърите и въобще вентилацията?
Колко струва тока за въпросната вентилация на месец?
Дреболиите като интернет, захранващи и лан кабели, стойки и т.н. не ги броя, въпреки, че те всъщност са си разход.
И колко струва времето, което ще отделяте за занимавка с паднал интернет, захранване или разни такива.

Един вид би ли желал някой да сподели колко му струва да оборудва помещение за такова количество машини и колко му е месечния разход?
Също интересен въпрос - разходите за оборудване на помещението връща ли ви ги някой, ако на втория месец няма смисъл да се копае?

Някой да не реши, че се заяждам. Това бяха моите чуденки като почнаха да пристигат машините. Предполагам, че повечето хора не мислят толкова подробности, защото за 1-2 машини всяко мазе върши работа. Но ако някой иска да направи подробна сметка ще остане изненадан колко всъщност струва "тока" :)

Ето аз ще дам моите отговори защото наистина темата ми е важна и в крайна сметка ако намеря по-добра оферта ще се възползвам.
Тока е 27 стотинки с ДДС, ако помня правилно. За свободен пазар при количество 10-15 киловата не може да говорим.
Помещението е минимум 300 лева. Просто при толкова машини шума е брутален и няма как да ги сложиш в мазето. Охраната е поне 50-100 лева, някакъв читав СОТ и някакви добри камери. За охлаждане на толкова киловати трябва мощност от поне 4 киловата, ако е с климатици. Това ще рече минимум 4-5 хиляди лева за климатици и вентилатори. Тока за охлаждането си е по цената на тока.

Напомням, че аз искам поне някаква форма на сигурност. Къща на село в Балкана, барака в производствена база и всякакви подобни ги мислих и имам концептуален проблем - сигурността. Машини се крадат и ще се крадат все повече.

Някой би ли споделил как е при него?
monopola

Мнениеот olele » 14 Мар 2018, 19:59

Апартамент 40-60кв.м. север/юг или изток/запад. Идеалният вариант е последен етаж със портиер необзаведен! 250-300лв на месец
Първоначална инвестиция около 300лв. Аксиален вентилатор минимум 2кубика на сек, кабели, преградка, сот със обемни датчици, непрозрачна мрежа ако се налага, термо датчик.
Нет+СОТ 50лв. на месец
0.19лв за киловат.
Тотал 300-350лв на месец за 10 машини и си прилично спокоен
olele

Мнениеот monopola » 14 Мар 2018, 20:12

А това правил ли си го? Аз говоря за Асик, а не за карти и съм го правил. Включително вътрешна шумоизолация на стаите с фасадна каменна вата и гипсокартон.
Никакъв шанс няма да сложиш 10 АСИК в жилищна сграда, освен ако на етажа и на етажите под и над не живее никой. Тока за да е 19 стотинки трябва да е битов абонат, което означава проблеми, но не ми се влиза в темата. Апартамент по изисквания е 6 киловата. Ако сградата е ново строителство инсталацията няма да издържи на 15 киловата включени постоянно. 250-300 лева наем в София за сграда с портиер е невъзможен. Въздухообмнена трябва да е доста по-голям за толкова АСИК машини. Последен етаж лятото означава и климатици задължително. При 30 градуса температура на въздуха навън какво точно охлажда вентилатора.
Това решение изпълнил ли си го при теб? При мен след 5тата машина стана невъзможно.
monopola

Мнениеот Sando_83 » 14 Мар 2018, 20:23

monopola написа:А това правил ли си го? Аз говоря за Асик, а не за карти и съм го правил. Включително вътрешна шумоизолация на стаите с фасадна каменна вата и гипсокартон.
Никакъв шанс няма да сложиш 10 АСИК в жилищна сграда, освен ако на етажа и на етажите под и над не живее никой. Тока за да е 19 стотинки трябва да е битов абонат, което означава проблеми, но не ми се влиза в темата. Апартамент по изисквания е 6 киловата. Ако сградата е ново строителство инсталацията няма да издържи на 15 киловата включени постоянно. 250-300 лева наем в София за сграда с портиер е невъзможен. Въздухообмнена трябва да е доста по-голям за толкова АСИК машини. Последен етаж лятото означава и климатици задължително. При 30 градуса температура на въздуха навън какво точно охлажда вентилатора.
Това решение изпълнил ли си го при теб? При мен след 5тата машина стана невъзможно.

добре де след като така ги защитаваш я ми кажи след като си платиш всичките неща на въпросните от тия 15 асика колко ти е месечно чисто после сметни цената на машините и след това срока за избиване и ми кажи има ли сметка
Sando_83

Мнениеот olele » 14 Мар 2018, 20:41

monopola написа:А това правил ли си го? Аз говоря за Асик, а не за карти и съм го правил. Включително вътрешна шумоизолация на стаите с фасадна каменна вата и гипсокартон.

Говорим на различни езици. Аз ти говоря за ригове ти за асици. Трудно ще се разберем. И да правил съм го, няколко пъти.
olele

Мнениеот monopola » 14 Мар 2018, 21:17

Олеле, изрично написах, че говоря за АСИК машини защото разликата е много голяма - най-вече в шума, но и топлината е по-малко при риговете. За ригове, до 50тина карти съм съгласен, че става така.

Санд0_53, ти имаш ли някакви машини? Що за въпрос е това - АСИЦите са различни, цените на криптото са различни, продавам на различни цени щото естествено не продавам всеки ден, ексела си ли да ти пратя баси :) Ако мислиш, че в криптото може да сметнеш колко ще ти изкара една машина и за месец напред, то има още опит да събереш :)
monopola

Мнениеот Sando_83 » 14 Мар 2018, 21:26

monopola написа:Олеле, изрично написах, че говоря за АСИК машини защото разликата е много голяма - най-вече в шума, но и топлината е по-малко при риговете. За ригове, до 50тина карти съм съгласен, че става така.

Санд0_53, ти имаш ли някакви машини? Що за въпрос е това - АСИЦите са различни, цените на криптото са различни, продавам на различни цени щото естествено не продавам всеки ден, ексела си ли да ти пратя баси :) Ако мислиш, че в криптото може да сметнеш колко ще ти изкара една машина и за месец напред, то има още опит да събереш :)

Имам да и мога да си сметна за месец напред като си сметна по най ниската цена на която съм копал за 1 година назад в тоя случай единственото което може да стане е да съм изненадан и да ми изкара повече не не и по малко готов ли си да се обзаложиш че една 580ка ще изкара за 1 месец поне 42 долара
Sando_83

Мнениеот jamiemirror » 14 Мар 2018, 22:08

олеле добре го е описал, става и за АСИЦ-и. Имам (монопола да пропусне четенето).
Ел инсталациите на апартаменти са 4кВ на КРЪГ, в един апартамент има няколко (само 1 бойлер може да покрие 4кВ, една готварска печка - също и т.н.).
jamiemirror

Мнениеот monopola » 14 Мар 2018, 22:22

Я, удрящия блокове :) 4 квт на кръг е вътрешната ел. инсталация. ЧЕЗ ти е предвидил 6 КВТ на апартамент. Това са техническите спецификации при строеж на жилищни сгради.

Сандо, ако кажеш как ще разберем кой печели съм съгласен на подобен бас. Ще продаваш всеки ден изкопаното и ще видим колко са парите или ще копаеш цял месец и ще продадеш накрая? Ще копаеш нещо определено или ще сменяш според доходността? Миналата година ти е най-лошият индикатор за бъдещето, че както изглежда няма да е точно същото :)
monopola

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии