Айде пак към мен някаква вметка

Не знам как да кажа по-ясно, че освен клиент друго общо нямам. Ама друго ми е интересно, та да питам
Да кажем, че говорим за десетина АСИК машини, грубо 12-14 киловата.
Колко струва тока в и около София за небитови абонати? Битовия ток аз лично не го броя, просто защото искам да си спестя проблеми впоследствие.
Колко струва месечно помещението в което ще ги държите - гараж, мазе, апартамент или там каквото е?
Колко струва охраната на това помещение - СОТ, видеонаблюдение или пък друг вид охрана?
Колко струват климатиците/чилърите и въобще вентилацията?
Колко струва тока за въпросната вентилация на месец?
Дреболиите като интернет, захранващи и лан кабели, стойки и т.н. не ги броя, въпреки, че те всъщност са си разход.
И колко струва времето, което ще отделяте за занимавка с паднал интернет, захранване или разни такива.
Един вид би ли желал някой да сподели колко му струва да оборудва помещение за такова количество машини и колко му е месечния разход?
Също интересен въпрос - разходите за оборудване на помещението връща ли ви ги някой, ако на втория месец няма смисъл да се копае?
Някой да не реши, че се заяждам. Това бяха моите чуденки като почнаха да пристигат машините. Предполагам, че повечето хора не мислят толкова подробности, защото за 1-2 машини всяко мазе върши работа. Но ако някой иска да направи подробна сметка ще остане изненадан колко всъщност струва "тока"
Ето аз ще дам моите отговори защото наистина темата ми е важна и в крайна сметка ако намеря по-добра оферта ще се възползвам.
Тока е 27 стотинки с ДДС, ако помня правилно. За свободен пазар при количество 10-15 киловата не може да говорим.
Помещението е минимум 300 лева. Просто при толкова машини шума е брутален и няма как да ги сложиш в мазето. Охраната е поне 50-100 лева, някакъв читав СОТ и някакви добри камери. За охлаждане на толкова киловати трябва мощност от поне 4 киловата, ако е с климатици. Това ще рече минимум 4-5 хиляди лева за климатици и вентилатори. Тока за охлаждането си е по цената на тока.
Напомням, че аз искам поне някаква форма на сигурност. Къща на село в Балкана, барака в производствена база и всякакви подобни ги мислих и имам концептуален проблем - сигурността. Машини се крадат и ще се крадат все повече.
Някой би ли споделил как е при него?