valuti17 написа:Sando_83 написа:Ами принципа на работа на системата е такава, че произведеното електричество влиза в твоята ел мрежа и просто уредите ти използват него, а каквото не достига - дърпат от енергото. Няма как електричеството да мине през цялата ти ел инсталация и да отиде в енергото без да бъде изконсумирано от уредите ти. А дали ще го изконсумира рига или хладилника или бойлера, там вече няма как да гарантирам. Освен ако не е включен само и единствено рига за копаене в цялата ел система. Тук консумацията става в реално време и няма как да заобиколи уредите ти. Друг е въпроса ако имаш свръхпроизводство (което няма как да се случи ако всичко бъде сметнато както трябва). Тогава примерно ако имаш свръхпроизводство да кажем на 500 вата, то това електричество вече ще мине през твоя електромер и ще се върне към енергото.
така опитах се да ти подскажа че имам представа за какво иде реч но ти явно мислиш че разговаряш с идиот за тия пари които спомена по горе не може да се закупи инвертор с пълна синусоида за да се върне към енергото захранвне е необходимо да се сложи устройство което да отчита и в двете посоки (не обикновен двутарифен електромер) и произведеното напрежение да е с честота от точно 50 херца нито по малко нито повече сега ми кажи как точно произведената енергия ще е с тая честота за да върне теоритично към енергото (абстархирам се от факта че това няма как да се случи)
Първо далеч не си мисля, че разговарям с идиот. Второ съгласен съм, че имаш познания, НО ........... не съм сигурен доколко си запознат с термините и устройствата за изграждане на соларни системи. Нямам предвид гореспоменатата система или цена да включва автономен инвертор (който модифицирана синусоида и мощност 4 киловата можеш да намериш за около 1000лева и по-малко в БГ). Тук изцяло говоря само и единствено за мрежови фотоволтаични инвертори. Предполагам си запознат, че разликата между автономните и мрежовите е огромна. Та - мрежовите си правят АБСОЛЮТНО ТОЧНО същото мрежово напрежение каквото ти е подадено към ел инсталацията от енергото (било точно 50 херца, било то 49,8 херца, било то 50,2 херца) (или 210 волта или 240 волта или 222 волта). Няма нужда от допълнителен електромер освен ако не иска клиента да си следи графиките на потреблението и на производството.
А спрямо сумата в гореописаната сума влизат модулите и мрежови инвертор.