Охлаждане на помещението?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Охлаждане на помещението?

Мнениеот Странник » 24 Фев 2014, 13:28

Да,предостатъчен ще е ...с добър резерв от мощност което на свой ред ще спестява пък моторесурс за компресора на климатика.

А иначе за маслото като идея по горе - нали захранването иска и то охлаждане?
Ако се потопи и то в масло вече 220 V в неизолирани свръзки ( разбирай захранващия кабел,спойки връзки вътре в самото захранване) ще е проблем според мен.
Отделно че пластмасите или гумените всевъзможни изделия не се обичат с маслото въобще.Само лаково покритие спасява нещата.
Силовите понижаващи трансформатори които захранват блокове и цели карета от къщи имат освен това сериозно оребряване по корпуса си отвън който е с добра
топлопроводна способност.
Аватар
Странник

Мнениеот antar3z » 25 Фев 2014, 12:06

Mitsubishi Electric
Daikin
antar3z

Мнениеот innergy » 25 Фев 2014, 17:34

Мраз 80 :mrgreen:
innergy

Мнениеот ggeorgiev » 25 Фев 2014, 18:16

innergy написа:Мраз 80 :mrgreen:

Няма да стане със старите и безотказни амонячни хладилници :) към 40W могат да успеят, преди да изпуши нагревателя след няколко часа неуморна работа :)
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот Metamorph » 25 Фев 2014, 18:40

Климатика е може би традиционно решение.
Аз все си мисля че отвеждане на топлия въздух е по-добро решение.
Единствения проблем е лятото ако навън стане 40 градуса, тогава това ще е входящ въздух за компютрите. В определени случаи това може и да не е толкова голям проблем - зависи.

От друга страна, ако в момента въздухът в помещението е над 40 градуса и всичко е наред, значи проблем няма.

Мисля си че може да се направят тръбни трасета от тия алуминиевите тръби до всеки комп. Тръбите посредством вентилатор или вентилатори извеждат топлия въздух навън. По възможност от различна страна на тази от която пък ще влиза входния въздух.
Във всеки момент ще имаме константна входна температура, а изходната ... на кой му пука каква ще е- тя си излиза навън.
Ако са няколко вентилатора може да се включват с терморелета за да не работят напразно всичките.

И между другото - топлинната енергия която отдават компютрите е точно 100 % равна на тяхната консумация.Реално, 100 % от консумираната електроенергия се превръща в топлина. Не 90, не 99,9 - точно 100. :) ( Е може би ако има някакво Wi-fi излъчване ... тогава може да го извадим от сметката )
Metamorph

Мнениеот vmuser » 25 Фев 2014, 18:52

Съгласен съм с теб. От няколко дена и аз мисля точно това с отвеждането на въздуха и създаване на естествена циркулация - горещ въздух навън, студен въздух вътре. Климатикът е доста грубо решение - задръжаш всичката топлина от картите в помещението и всичко това трябва да премине през климатика да се охлади и върне обратно. Ако има отвеждане, даже и климатик да се сложи реално ще падне консумацията на климатика в пъти, за да държи в помещението нормална темепратура до 25 градуса, за да може да се охлаждат картите с тоя въздух. Това с отвеждането е малко по-сложно - за хората които ги държат в обитаемите си жилища примерно...
Аватар
vmuser

Мнениеот ggeorgiev » 25 Фев 2014, 19:39

Ето ви една идея и от мен, за тези, които смятат да слагат в момента климатици, в помещение, което да използват само за копаене - монтирате климатика възможно най-ниско на стената , по възможност на нивото на картите/риговете, а в най-високата възможна точка - един отвор. Идеята е хладният въздух да си се върти около картите, а част от топлия , който се събира към тавана - да излиза през отвора. Ако някой има познат - инженер по топлотехника или подобно - да го пита за това по какъв начин ще се отрази такова изпълнение на климатика.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот 2GOOD » 25 Фев 2014, 19:49

Точно така, а ако случайно си търсите ново помещение гледайте да е с възможно най-високи тавани ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ggeorgiev » 25 Фев 2014, 20:10

Аз се присетих, как навремето сменяхме едни кабели в работа. Пода на помещението беше на около 10м, отдолу водата за ВЕЦ-а минава и през лятото е около 10 градуса. А кабелите бяха почти на тавана - щях да получа топлинен удър докато свършим. Та и от там идеята.
Идея 2 - да закарам всичко там - хем тока без пари, хем студено :)
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот 2GOOD » 25 Фев 2014, 20:11

ggeorgiev написа:Аз се присетих, как навремето сменяхме едни кабели в работа. Пода на помещението беше на около 10м, отдолу водата за ВЕЦ-а минава и през лятото е около 10 градуса. А кабелите бяха почти на тавана - щях да получа топлинен удър докато свършим. Та и от там идеята.
Идея 2 - да закарам всичко там - хем тока без пари, хем студено :)

Ако имаш възможност, дори и да не ти е без пари тока. Единствено да е сигурна локацията.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии