2GOOD написа:От доста време си тук, а все още не знаеш как се определя таксата за транзакция и от какво зависи тя. Бях останал с впечатление, че ако не си изписал целия форум, то поне си го изчел

Вземи потърси има специална тема за въпроса.
Относно мултибит, това е новината, това са отзивите всеки сам си решава.
П.С.
===
може да си ползваш блокчейна, доста е удобно и сигурно и да можеш да си определиш ти таксата за транзакция.
Да, изчел съм го и след това съм забравил, не ме и интересува, интересуват ме крайните резултати, а те са ясни.
filchef написа:Не е вярно че Мултибит е с най ниските такси таксата му е точно 0.0001 на килобайт докато при новия биткойн коре 0.9.1 вече може да се свали до 0.00001 на килобайт но по подразбиране си е 0.0001 защото пуловете оше се циганят и не са преминали на новите такси.В Електрум също може да се свали таксата до 0.00001 на килобайт като за целта трябва да се редактира питон кода на таксата - в биткоин ток го има обяснението и да се свържеш със сървър който е с с биткойн коре 0.9.1 аз знам поне 3 такива сървъра но за сега не бързам да пращам койни с такса по ниска от 0.0001 на килобайт защото пуловете още ги възприемат като нулеви такси - Мултибит има и тоя недостатък че таксата е фиксирана и не можеш да си я задаваш.Електрум има специална портъбъл версия която може да се изтегли от сайта и да се инсталира на флашка.Бъговете на мултибит са много от загубени частни ключове през некоректно отправени изпращания на койни които запецват до 2-3 конфирмейшън и не можеш да си ползваш койните макар че реално такава транзакция няма в блокчейна а ресета не помага до изчезване на цели портфейли - който не може да чете английски поне да слуша какво му се говори а не да си заравя главата в пясъка като щраус а после да пита ама защо не ви послушах.
Чудесно, ей сега веднага хващам да науча питон и да си го редактирам скапания електрум, даже и всички други глупавини ще му оправя, дори направо ще си напиша нов портфейл, така като съм почнал. А новия кюте дето е от вчера можел, обаче препрочитането на форумът няма да ми помогне, след като тук и сега това се поменава за пръв път...
Извод: Явно ще се наложи да си купя по-голям хард и да си пусна по-бърз нет, защото с настоящите ще свалям блокчейна един месец и накрая няма да се побере. Само дето нямам в момента излишни пари за такива екстри и затова ще си ползвам мултибита, а ако стане нещо, то отново ще се случи не защото не съм послушал някой, а защото не мога да си го позволя. Когато си богат, ставаш все по-богат, когато си беден ставаш все по-беден, това е положението. Ползвам и електрум, ползвам и блокчейна, ползвам и пулове и борси, но всъщност имам толкова малко коини че просто няма никакво значение какво ползвам, да не говорим че ги продавам веднага, дори при сегашния шибан курс, защото ми трябват шибаните пари. А точно сега и да ми изчезнат, то няма да е много по-различно от това да ги продам на този курс...