Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Мнениеот ZAX » 10 Апр 2014, 23:25

Добре, аз като по-глупав ще си ползвам най-удобния портфейл, с най-ниските такси (които иначе се определят от мрежата, ама на разни места не ти дава да пратиш без такса и отсъства функционалност да го направиш ако пожелаеш). Пък като си загубя коините ще се обадя. А ти от умност беше публикувал транзакция за 1 000 000 ли беше, без такса пък си е потвърдена. Аз също съм пращал такива, разбира се за символични суми, ей така за пробата и коините са пристигали. Така че плащайте си високите такси (ваша лична глупост или не съвсем, може би по-скоро на софтуера който ползвате), няма проблем, това е добре за миньорите. Пък аз обичам моите глупости да са си лично моя воля, такава каквато в електрум за много неща просто нямам...

Но въпросът всъщност беше кой портфейл е най-подходящ за преносим такъв.
ZAX
Spammer

Мнениеот BaDaZzz » 10 Апр 2014, 23:31

ZAX написа:... ПИТАМ за портфейл който мога да си сложа в джоба, да отида някъде, да си извадя флашката, да я боцна в нечий лаптоп и да извърша плащане...

Няма ли в твоя случай да ти е по-удобно с мобилен портфейл за смартфон (ако използваш такъв)?
BaDaZzz

Мнениеот 2GOOD » 10 Апр 2014, 23:32

От доста време си тук, а все още не знаеш как се определя таксата за транзакция и от какво зависи тя. Бях останал с впечатление, че ако не си изписал целия форум, то поне си го изчел ;)

Вземи потърси има специална тема за въпроса.

Относно мултибит, това е новината, това са отзивите всеки сам си решава.

П.С.
===
може да си ползваш блокчейна, доста е удобно и сигурно и да можеш да си определиш ти таксата за транзакция.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот filchef » 11 Апр 2014, 00:27

Не е вярно че Мултибит е с най ниските такси таксата му е точно 0.0001 на килобайт докато при новия биткойн коре 0.9.1 вече може да се свали до 0.00001 на килобайт но по подразбиране си е 0.0001 защото пуловете оше се циганят и не са преминали на новите такси.В Електрум също може да се свали таксата до 0.00001 на килобайт като за целта трябва да се редактира питон кода на таксата - в биткоин ток го има обяснението и да се свържеш със сървър който е с с биткойн коре 0.9.1 аз знам поне 3 такива сървъра но за сега не бързам да пращам койни с такса по ниска от 0.0001 на килобайт защото пуловете още ги възприемат като нулеви такси - Мултибит има и тоя недостатък че таксата е фиксирана и не можеш да си я задаваш.Електрум има специална портъбъл версия която може да се изтегли от сайта и да се инсталира на флашка.Бъговете на мултибит са много от загубени частни ключове през некоректно отправени изпращания на койни които запецват до 2-3 конфирмейшън и не можеш да си ползваш койните макар че реално такава транзакция няма в блокчейна а ресета не помага до изчезване на цели портфейли - който не може да чете английски поне да слуша какво му се говори а не да си заравя главата в пясъка като щраус а после да пита ама защо не ви послушах.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот ZAX » 11 Апр 2014, 05:22

2GOOD написа:От доста време си тук, а все още не знаеш как се определя таксата за транзакция и от какво зависи тя. Бях останал с впечатление, че ако не си изписал целия форум, то поне си го изчел ;)

Вземи потърси има специална тема за въпроса.

Относно мултибит, това е новината, това са отзивите всеки сам си решава.

П.С.
===
може да си ползваш блокчейна, доста е удобно и сигурно и да можеш да си определиш ти таксата за транзакция.

Да, изчел съм го и след това съм забравил, не ме и интересува, интересуват ме крайните резултати, а те са ясни.
filchef написа:Не е вярно че Мултибит е с най ниските такси таксата му е точно 0.0001 на килобайт докато при новия биткойн коре 0.9.1 вече може да се свали до 0.00001 на килобайт но по подразбиране си е 0.0001 защото пуловете оше се циганят и не са преминали на новите такси.В Електрум също може да се свали таксата до 0.00001 на килобайт като за целта трябва да се редактира питон кода на таксата - в биткоин ток го има обяснението и да се свържеш със сървър който е с с биткойн коре 0.9.1 аз знам поне 3 такива сървъра но за сега не бързам да пращам койни с такса по ниска от 0.0001 на килобайт защото пуловете още ги възприемат като нулеви такси - Мултибит има и тоя недостатък че таксата е фиксирана и не можеш да си я задаваш.Електрум има специална портъбъл версия която може да се изтегли от сайта и да се инсталира на флашка.Бъговете на мултибит са много от загубени частни ключове през некоректно отправени изпращания на койни които запецват до 2-3 конфирмейшън и не можеш да си ползваш койните макар че реално такава транзакция няма в блокчейна а ресета не помага до изчезване на цели портфейли - който не може да чете английски поне да слуша какво му се говори а не да си заравя главата в пясъка като щраус а после да пита ама защо не ви послушах.
Чудесно, ей сега веднага хващам да науча питон и да си го редактирам скапания електрум, даже и всички други глупавини ще му оправя, дори направо ще си напиша нов портфейл, така като съм почнал. А новия кюте дето е от вчера можел, обаче препрочитането на форумът няма да ми помогне, след като тук и сега това се поменава за пръв път...

Извод: Явно ще се наложи да си купя по-голям хард и да си пусна по-бърз нет, защото с настоящите ще свалям блокчейна един месец и накрая няма да се побере. Само дето нямам в момента излишни пари за такива екстри и затова ще си ползвам мултибита, а ако стане нещо, то отново ще се случи не защото не съм послушал някой, а защото не мога да си го позволя. Когато си богат, ставаш все по-богат, когато си беден ставаш все по-беден, това е положението. Ползвам и електрум, ползвам и блокчейна, ползвам и пулове и борси, но всъщност имам толкова малко коини че просто няма никакво значение какво ползвам, да не говорим че ги продавам веднага, дори при сегашния шибан курс, защото ми трябват шибаните пари. А точно сега и да ми изчезнат, то няма да е много по-различно от това да ги продам на този курс...
ZAX
Spammer

Мнениеот kukazuiko » 13 Апр 2014, 10:55

ZAX написа:Но въпросът всъщност беше кой портфейл е най-подходящ за преносим такъв.

Всъщност - НЕ! Въпроса ми (последния) беше: Трябва ли периодично да си правя копия на портфейла (QT), след всяка промяна на баланса примерно. Или веднъж направил няк'ъв бакъп на .дат файла съм спокоен, че ако се скапе я уиндовс я диск, винаги мога да го възстановя с актуалния баланс.
Благодаря!
kukazuiko

Мнениеот filchef » 13 Апр 2014, 14:35

kukazuiko написа:
ZAX написа:Но въпросът всъщност беше кой портфейл е най-подходящ за преносим такъв.

Всъщност - НЕ! Въпроса ми (последния) беше: Трябва ли периодично да си правя копия на портфейла (QT), след всяка промяна на баланса примерно. Или веднъж направил няк'ъв бакъп на .дат файла съм спокоен, че ако се скапе я уиндовс я диск, винаги мога да го възстановя с актуалния баланс.
Благодаря!

Най добре е след всяка транзакция да се прави бекъп защото след последната транзакция може да се върне част от баланса до друг адрес който го няма в предния бекъп и е генериран специално за транзакцията.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот zakc » 17 Апр 2014, 21:25

kukazuiko написа:Всъщност - НЕ! Въпроса ми (последния) беше: Трябва ли периодично да си правя копия на портфейла (QT), след всяка промяна на баланса примерно. Или веднъж направил няк'ъв бакъп на .дат файла съм спокоен, че ако се скапе я уиндовс я диск, винаги мога да го възстановя с актуалния баланс.
Благодаря!

До колкото си спомням в портфейла (QT) има възможност да сe въстанови от бекъп който е направен преди не повече от 100 транзакции. По точно вътре в него има има 100 адреса които са си генерирани и на тях можеш да получаваш парички. След като свършат бекъпа не може да се индентифицира с твоя портфейл. Нека специалистите ме поправят/коригират ако греша.
zakc

Мнениеот ZAX » 19 Апр 2014, 13:51

Много смърди тая работа, значи просто нищо не е направено както трябва... Още ужасно много работа има! И още ще пада цената заради това. От къде на къде след половин век няма да ми работи бекъпа на портфейла който съм си определил за пенсионен фонд?
ZAX
Spammer

Мнениеот larry12 » 21 Апр 2014, 21:08

Имам един сериозен въпрос към ZAX ?
При положение че не веднъж споменаваш че продаваш всичко и не държиш почти нищо защо е това ОГРОМНО притеснение относно портфейлите? Според мен за малки суми от 1-5БТЦ , може спокойно да се ползва и blockchain.info портфейла с 2FA.

Някой хора просто се филмирате прекалено много с тия порфейли все едно притежавате хиляди койни :think:
Аватар
larry12

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии