Има ли хора търсещи "Хотел" за ригове?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Има ли хора търсещи "Хотел" за ригове?

Мнениеот kkirilov » 28 Окт 2017, 21:38

Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт. Тока си го плащат по електромер. Взимам и 100лв на машина първоначално като инсталационна такса. В това се включва направа на ел табло и монтаж на елестромер, като всяка машина е на директен кабел до таблото и на отделен прекъсвач. Ако трябва да се аранжира или преаранжира машина - по договаряне м/у 100 и 300лв. За да можеш да си покриеш всички разходи и да реализираш нормална печалба трябва да работиш минимум на тези цени. Тук искам да кажа, че аз го работя като фирма и имам доста повече разходи от това да го работя като частно лице.
kkirilov

Мнениеот Sando_83 » 28 Окт 2017, 22:46

kkirilov написа:Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт. Тока си го плащат по електромер. Взимам и 100лв на машина първоначално като инсталационна такса. В това се включва направа на ел табло и монтаж на елестромер, като всяка машина е на директен кабел до таблото и на отделен прекъсвач. Ако трябва да се аранжира или преаранжира машина - по договаряне м/у 100 и 300лв. За да можеш да си покриеш всички разходи и да реализираш нормална печалба трябва да работиш минимум на тези цени. Тук искам да кажа, че аз го работя като фирма и имам доста повече разходи от това да го работя като частно лице.

Аз така като гледам си мисля че 100 за ток 100 за теб и за мен какво ще да остане май излиза че моите машини ще работят за теб а па не дай си боже да се наложи преаранжиране тогава май ще трябва да вадя от джоба си но какво са едни 40к-50к инвестиция за десетина машини от които да не можеш да изкараш нищо но пък за теб ще има доволно. Сега сериозно по моя край има апартаменти необзаведени за по 100тина лв на месец там мога да вкарам 7 машини мисля че 120лв (с интернета)са по-малко от 7Х100лв тока си е ясен
Sando_83

Мнениеот s0ngangel » 29 Окт 2017, 09:14

Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари.. :wink:
s0ngangel

Мнениеот Sando_83 » 29 Окт 2017, 11:23

s0ngangel написа:Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари.. :wink:

Нямам намерение да споря за глупости щом мислиш че ти е по изгодно и твоите машини ще се чувстват по добре на хотел избора си е твой аз си имам решение на проблема и не мисля да пълня гушите на "нагли хотелиери".
П.С. в момента една машина се избива за около 408 дни със хотела инвестицията се избива за 485 това си е почти година и половина за такъв срок я камилата я камиларя аз спирам с коментарите и ви пожелавам успешен хотелиерски бизнес а на тези които нямат такъв да действат че е доста по доходно от това да сглобяват некакви машинки от по 4-5 хиляди лева
Sando_83

Мнениеот promojo » 24 Ное 2017, 10:03

s0ngangel написа:Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари.. :wink:

Бърже си взимай овчарската салата и иди се наспи при жената ,че тука търсим свежарки.Нагли овчари и провинциалисти.. :snooty: :snooty: :snooty:
Аватар
promojo

Мнениеот s0ngangel » 02 Дек 2017, 20:37

promojo написа:

Бърже си взимай овчарската салата и иди се наспи при жената ,че тука търсим свежарки.Нагли овчари и провинциалисти.. :snooty: :snooty: :snooty:

Въпреки, че поста ти няма нищо общо с темата, ще ти отговоря, но първо по същество:
Човека е написал, че таргета му са клиенти, които вчера са чули за криптовалути и нищо не разбират от ригове, нито пък има къде да си ги държат. За всеки влак си има пътници. Понеже не разбирам от автомобили, закарвам колите си в сервиз, а не ги ремонтирам сам. Машините обаче си поддържам сам и то в София (@promojo), но ги държа на място, където ми е по-изгодно, за разлика от повечето разбирачи пълнещи си апартаментите с тях и кефейки се как отоплението зимата им излизало без пари.
s0ngangel

Мнениеот laik2 » 06 Дек 2017, 00:14

kkirilov написа:Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт. Тока си го плащат по електромер. Взимам и 100лв на машина първоначално като инсталационна такса. В това се включва направа на ел табло и монтаж на елестромер, като всяка машина е на директен кабел до таблото и на отделен прекъсвач. Ако трябва да се аранжира или преаранжира машина - по договаряне м/у 100 и 300лв. За да можеш да си покриеш всички разходи и да реализираш нормална печалба трябва да работиш минимум на тези цени. Тук искам да кажа, че аз го работя като фирма и имам доста повече разходи от това да го работя като частно лице.

Виж сега...от машина до машина има разлика, я разясни по-подробно какво включва поддръжката? Аз например съм съгласен да си донеса "машината" да ми я хостваш само, но не искам никой да има достъп до нея освен мен, тогава твоя съпорт(не говорим за физически рестарт) става излишен.Напоследък са нашумели машинки с по 20+ GPU-та, това пак ли за 1 ще го броим? Ако е така да донасям 2 машинки :D
laik2

Мнениеот bullrager » 06 Дек 2017, 14:55

s0ngangel написа:Машините обаче си поддържам сам и то в София (@promojo), но ги държа на място, където ми е по-изгодно, за разлика от повечето разбирачи пълнещи си апартаментите с тях и кефейки се как отоплението зимата им излизало без пари.

Аз също мисля че 100лв/месец/машина са много пари. Един охраняем паркинг за кола пак толкова струва.

Но би било интересно ако си подскажем решение. Аз например ги държа на тавана. Отварям си прозорците и топлия въздух сам си излиза и през лятото. Няма шум, няма ядове. Плащам си тока и съм на близо ако има нужда от обслужване.

Иначе професионален хотел (хостинг), ако има и е малко по-скъп от "в къщи" може и да се замисля. Но досега нищо не съм открил. Май нещо не доразбирам.
bullrager

Мнениеот laik2 » 07 Дек 2017, 01:10

bullrager написа:
s0ngangel написа:Машините обаче си поддържам сам и то в София (@promojo), но ги държа на място, където ми е по-изгодно, за разлика от повечето разбирачи пълнещи си апартаментите с тях и кефейки се как отоплението зимата им излизало без пари.

Аз също мисля че 100лв/месец/машина са много пари. Един охраняем паркинг за кола пак толкова струва.

Но би било интересно ако си подскажем решение. Аз например ги държа на тавана. Отварям си прозорците и топлия въздух сам си излиза и през лятото. Няма шум, няма ядове. Плащам си тока и съм на близо ако има нужда от обслужване.

Иначе професионален хотел (хостинг), ако има и е малко по-скъп от "в къщи" може и да се замисля. Но досега нищо не съм открил. Май нещо не доразбирам.

Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт.

Ей тая подчертаната думичка бърка цялата картинка като кажеш "хотел". Не мога да вникна в смисъла на съпорт и каква част от хостинг съдържа сумата от 100лв.
laik2

Мнениеот bullrager » 07 Дек 2017, 11:41

Ако направим аналог с колокешън индустрията, съпорт значи да погледнат машината, да я рестартират и да ти кажат какво става с нея.

Май друго няма. Но ако говорим за 20-30 рига, става скъпо.

Ако са 1000, май сметките са други.

Затова питам, дали няма да е по-ефтино и по-добре в нормален дата център.
bullrager

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии