Модератор: Moderators
kkirilov написа:Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт. Тока си го плащат по електромер. Взимам и 100лв на машина първоначално като инсталационна такса. В това се включва направа на ел табло и монтаж на елестромер, като всяка машина е на директен кабел до таблото и на отделен прекъсвач. Ако трябва да се аранжира или преаранжира машина - по договаряне м/у 100 и 300лв. За да можеш да си покриеш всички разходи и да реализираш нормална печалба трябва да работиш минимум на тези цени. Тук искам да кажа, че аз го работя като фирма и имам доста повече разходи от това да го работя като частно лице.
s0ngangel написа:Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари..
s0ngangel написа:Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари..
promojo написа:s0ngangel написа:Аз пък винаги съм се чудел защо на морето ми искат по 50лв на легло за нощувка, като вкъщи мога да си спя безплатно. И защо овчарската салата струва 5лв в ресторант, а жената като я приготви излиза по-евтино? Нагли хотелиери и кръчмари..
Бърже си взимай овчарската салата и иди се наспи при жената ,че тука търсим свежарки.Нагли овчари и провинциалисти..![]()
![]()
kkirilov написа:Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт. Тока си го плащат по електромер. Взимам и 100лв на машина първоначално като инсталационна такса. В това се включва направа на ел табло и монтаж на елестромер, като всяка машина е на директен кабел до таблото и на отделен прекъсвач. Ако трябва да се аранжира или преаранжира машина - по договаряне м/у 100 и 300лв. За да можеш да си покриеш всички разходи и да реализираш нормална печалба трябва да работиш минимум на тези цени. Тук искам да кажа, че аз го работя като фирма и имам доста повече разходи от това да го работя като частно лице.
s0ngangel написа:Машините обаче си поддържам сам и то в София (@promojo), но ги държа на място, където ми е по-изгодно, за разлика от повечето разбирачи пълнещи си апартаментите с тях и кефейки се как отоплението зимата им излизало без пари.
bullrager написа:s0ngangel написа:Машините обаче си поддържам сам и то в София (@promojo), но ги държа на място, където ми е по-изгодно, за разлика от повечето разбирачи пълнещи си апартаментите с тях и кефейки се как отоплението зимата им излизало без пари.
Аз също мисля че 100лв/месец/машина са много пари. Един охраняем паркинг за кола пак толкова струва.
Но би било интересно ако си подскажем решение. Аз например ги държа на тавана. Отварям си прозорците и топлия въздух сам си излиза и през лятото. Няма шум, няма ядове. Плащам си тока и съм на близо ако има нужда от обслужване.
Иначе професионален хотел (хостинг), ако има и е малко по-скъп от "в къщи" може и да се замисля. Но досега нищо не съм открил. Май нещо не доразбирам.
Аз лично взимам 100лв. на машина на месец за хостинг и съпорт.
Назад към Mining - Общи Дискусии