Предложение за намаляне на сметката за ток през деня.....

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Предложение за намаляне на сметката за ток през деня....

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 20:26

jkminkov написа:вярната сметка не е ли такава:

за 2800 лева + 30% застраховка за части и ремонти за 10-те години или 3650 лева за 10 години или 365 лева/година или за 1 лев на ден получаваме ъъ 10 киловатчаса или 10 стотинки на киловат, и въпроса е с този лев колко киловатчаса може да си купим за следващите 10 години от свободния пазар на "ток" ако не си сложим панели, ако изобщо имаме къде да ги сложим :lol:

Ами пробвай като краен клиент да се присъединиш към свободния пазар на ток ;) А защо не спомена към цената на тока от свободния пазар и таксата за пренос, която трябва да плащаш на енергото, защото ползваш техните изградени трасета? ;) А също така и ако се случи авария по трасето, ти оставаш последната дупка на кавала, защото не си клиент на енергото, а си клиент на свободния пазар ;)
valuti17

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 20:27

johnkill написа:мне при 7-10 м/с дава над 10 kW
друг е проблема при перките :)

Можеш ли да ми дадеш марка и модел на 10 киловатова перка, която при тези скорости на вятъра дава 10 киловата?
valuti17

Мнениеот Sando_83 » 06 Юни 2017, 20:49

valuti17 написа:
Sando_83 написа:
valuti17 написа:
Sando_83 написа:Здравей колега въпроса ми е следния имам 7 рига които харчат около 6 киловата на час колко ще ми струва една система която да ги захранва денонощно на място на което няма ел. енергия сиреч да се направи цялостна автономна система

Ужасно много. Включим и акумулатори, за да ги захранваме и през тъмната част от деня - работата става многоооооооо дебела. При тази мощност ще ти излезе по-изгодно само да копаеш, а в най-лошия случай с дизелов агрегат :) Иначе със солари - трябва да построиш една мини централа от около 70 киловата само модули и една голяма стая пълна с акумулатори.
Затова и моята идея беше само за през светлата част от деня, когато има слънце и да се избегне нуждата от акумулатори - за да се спестят пари.

така да си дойдеме на думата как аджеба ако нямам акумулатори ще ми гарантираш че консумирам произведеното от панелите а не от мрежата на чез, евн, еон и какъв точно срок на избиване ще имам след като не се знае какво точно се случва

По няколко начина.
1. чрез дисплея на самия инвертор ще може да се наблюдава стойността на произвеждания в момента ток.
2. Чрез допълнително комуникационно устройство пак ще може да се наблюдава всичко, включително на компютър.
3. Чрез елементарно устройство ( за системи до 1 или 2 киловата), което се включва в контакта, а в него се включва самия инвертор и показва колко ток се произвежда в момента.
Към точка 2 ако се добави и допълнителен "умен" електромер от страна на къщата преди основния електромер - ще може да се наблюдава включително каква консумация има цялата къща, колко от нея се консумира от панелите и колко от останалата част се взима от енергото. Но според мен в конкретния случай това е допълнителна глезотия като инвестиция.

При системите без акумулатор аз говоря за намаляване на сметката на ток, а не, че изобщо няма да се ползва ток от енергото.

въпроса ми е следния не колко са произвели панелите а колко съм изконсумирал аз има разлика защото след като няма къде да се съхрани(акумулира) тази енергия тя трябва да се изконсумира на момента и пак да питам как може да ми се гарантира че моят риг ще изконсумира за Х дадено време (докато има производство) 400 вата от панелите и 400 вата от мрежата а не 800 вата само от мрежата
Sando_83

Мнениеот johnkill » 06 Юни 2017, 20:54

valuti17 написа:

Можеш ли да ми дадеш марка и модел на 10 киловатова перка, която при тези скорости на вятъра дава 10 киловата?

мда одеве видях една кат огледах колко струват :)

https://www.aliexpress.com/item/10kw-wi ... 4.2.LKat5t
johnkill

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 20:57

johnkill написа:
valuti17 написа:

мда одеве видях една кат огледах колко струват :)

https://www.aliexpress.com/item/10kw-wi ... 4.2.LKat5t

Гарантирам, че повече от 3 киловата няма да изкара при тези скорости на вятъра ;) Даже и три са и много, но от мен да мине :)
valuti17

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 20:58

loudnes написа:Аз бих искал да знам занимаваш ли се с процедурата по изготвяне и завършване на договор за изкупуване на вей енергия от частни битови абонати?

Говорим за изкупуването от централата ти ли? Да помагаме на клиентите ни при тази процедура. Друг е въпроса каква ти е идеята и дали си заслужава.
valuti17

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 21:02

Sando_83 написа:
valuti17 написа:
Sando_83 написа:
valuti17 написа:
Sando_83 написа:Здравей колега въпроса ми е следния имам 7 рига които харчат около 6 киловата на час колко ще ми струва една система която да ги захранва денонощно на място на което няма ел. енергия сиреч да се направи цялостна автономна система

Ужасно много. Включим и акумулатори, за да ги захранваме и през тъмната част от деня - работата става многоооооооо дебела. При тази мощност ще ти излезе по-изгодно само да копаеш, а в най-лошия случай с дизелов агрегат :) Иначе със солари - трябва да построиш една мини централа от около 70 киловата само модули и една голяма стая пълна с акумулатори.
Затова и моята идея беше само за през светлата част от деня, когато има слънце и да се избегне нуждата от акумулатори - за да се спестят пари.

така да си дойдеме на думата как аджеба ако нямам акумулатори ще ми гарантираш че консумирам произведеното от панелите а не от мрежата на чез, евн, еон и какъв точно срок на избиване ще имам след като не се знае какво точно се случва

По няколко начина.
1. чрез дисплея на самия инвертор ще може да се наблюдава стойността на произвеждания в момента ток.
2. Чрез допълнително комуникационно устройство пак ще може да се наблюдава всичко, включително на компютър.
3. Чрез елементарно устройство ( за системи до 1 или 2 киловата), което се включва в контакта, а в него се включва самия инвертор и показва колко ток се произвежда в момента.
Към точка 2 ако се добави и допълнителен "умен" електромер от страна на къщата преди основния електромер - ще може да се наблюдава включително каква консумация има цялата къща, колко от нея се консумира от панелите и колко от останалата част се взима от енергото. Но според мен в конкретния случай това е допълнителна глезотия като инвестиция.

При системите без акумулатор аз говоря за намаляване на сметката на ток, а не, че изобщо няма да се ползва ток от енергото.

въпроса ми е следния не колко са произвели панелите а колко съм изконсумирал аз има разлика защото след като няма къде да се съхрани(акумулира) тази енергия тя трябва да се изконсумира на момента и пак да питам как може да ми се гарантира че моят риг ще изконсумира за Х дадено време (докато има производство) 400 вата от панелите и 400 вата от мрежата а не 800 вата само от мрежата

Ами принципа на работа на системата е такава, че произведеното електричество влиза в твоята ел мрежа и просто уредите ти използват него, а каквото не достига - дърпат от енергото. Няма как електричеството да мине през цялата ти ел инсталация и да отиде в енергото без да бъде изконсумирано от уредите ти. А дали ще го изконсумира рига или хладилника или бойлера, там вече няма как да гарантирам. Освен ако не е включен само и единствено рига за копаене в цялата ел система. Тук консумацията става в реално време и няма как да заобиколи уредите ти. Друг е въпроса ако имаш свръхпроизводство (което няма как да се случи ако всичко бъде сметнато както трябва). Тогава примерно ако имаш свръхпроизводство да кажем на 500 вата, то това електричество вече ще мине през твоя електромер и ще се върне към енергото.
valuti17

Мнениеот johnkill » 06 Юни 2017, 21:03

аз пък гарантирам че всяка една перка е по-рентабилна от който и да е солар
johnkill

Мнениеот valuti17 » 06 Юни 2017, 21:05

johnkill написа:аз пък гарантирам че всяка една перка е по-рентабилна от който и да е солар

Така да бъде :)
valuti17

Мнениеот Sando_83 » 06 Юни 2017, 21:18

valuti17 написа:Ами принципа на работа на системата е такава, че произведеното електричество влиза в твоята ел мрежа и просто уредите ти използват него, а каквото не достига - дърпат от енергото. Няма как електричеството да мине през цялата ти ел инсталация и да отиде в енергото без да бъде изконсумирано от уредите ти. А дали ще го изконсумира рига или хладилника или бойлера, там вече няма как да гарантирам. Освен ако не е включен само и единствено рига за копаене в цялата ел система. Тук консумацията става в реално време и няма как да заобиколи уредите ти. Друг е въпроса ако имаш свръхпроизводство (което няма как да се случи ако всичко бъде сметнато както трябва). Тогава примерно ако имаш свръхпроизводство да кажем на 500 вата, то това електричество вече ще мине през твоя електромер и ще се върне към енергото.

така опитах се да ти подскажа че имам представа за какво иде реч но ти явно мислиш че разговаряш с идиот за тия пари които спомена по горе не може да се закупи инвертор с пълна синусоида за да се върне към енергото захранвне е необходимо да се сложи устройство което да отчита и в двете посоки (не обикновен двутарифен електромер) и произведеното напрежение да е с честота от точно 50 херца нито по малко нито повече сега ми кажи как точно произведената енергия ще е с тая честота за да върне теоритично към енергото (абстархирам се от факта че това няма как да се случи)
Sando_83

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии