Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Мнениеот vmuser » 09 Апр 2014, 18:44

Аз говорех както за конфигурационната папка, така и за "оригиналния" клиент. Имам папка, която съдържа байнарита и библиотеки на клиента и там си правя conf папка, в която то си сторва чейна, портфейли, логове и т.н. И тая една единствена папка ми е едничкото нещо, което съдържа всичко за съответния клиент/портфейл. Няколко такива ми образуват множеството портфейли в една главна папка и нея си я местя, където си искам и винаги си тръгват без проблеми.
Ясно ми е, че изискват място тези портфейли и знам, че е неудобно, но това е положението и то за биткойн чейна е основния проблем (17гб), инак друите взети заедно са по-малко от половината дори. Просто ще имаш 2 флашки от по 16/32гб - все пак не са толкова много; аз си взех няколко 16-ки за под 15лв за някакви бекъпи. Иначе оперирам от харддиска в един стар ненужен лаптоп.
В крайна сметка като не можем да набутаме нещо на 4гб защото просто е повече, ами ще си вземем по-голяма флашка, няма друг лесен вариант.
Аватар
vmuser

Мнениеот filchef » 09 Апр 2014, 18:45

И аз нямам място на диска си за това ползвам Електрум колкото за криворъкоста на програмистите само факта че Електрум е правен на Питон а Мултибит на Ява казва всичко а това че още не си загубил нищо от Мултибит нищо не значи - винаги има първи път - вижте отзивите в биткоинток форума и за двата клиента и сами може да си направите извода кой е по надежден клиент - колко много хора се оплакват че са си загубили коините ползвайки Мултибит броя им е показателен на фона на нулев такъв пост за Електрум в Електрум можеш да си загубиш коините единствено ако си загубиш сиида и портфейла едновременно - Електрум също има портъбъл версия.Мултибит е бъгъв клиент и това не е само мое мнение.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот ZAX » 09 Апр 2014, 23:33

Не чета английски, дай пример как се губят коини с мултибит.

А тази педеращина със сида на електрум ми бър в мозъка ама през г*за. Просто адски много мразя някой да ме задължава да правя, помня или пазя нещо против волята ми. Затова няма и да го ползвам.

Не разбрах как ще си ползваш портфейла от 2 флашки по 16GB, явно си ги пускаш в raid0 :mrgreen:
ZAX
Spammer

Мнениеот vmuser » 10 Апр 2014, 10:33

Ей Заксе, голям си чифутин. Човек да не ти обясни нещо и ти все намираш за каква думичка да се хванеш. Първо ти ми казваш как на 4ГБ да набуташ блокчейна - ами не можеш (примера с флашките го дадох, че може да си купиш 32гб за 20лв и да нямаш повече безсънни нощи как 17гб ще се поберат в 4гб)
Второ да се върна на примера с 16гб флашки - взел съм ги за бекъп на портфейлите само; пък знам ли и за какво друго може да ми послужат; кой нормален човек ще си прави бекъп на блокчейна?!

Разбра ми отдавна идеята - всичко работи така и стига повече безсмислени обяснения. Ако твоите инсталирани клиенти не искат да работят, ще ти архивирам моите, да ти ги дам
Аватар
vmuser

Мнениеот ZAX » 10 Апр 2014, 19:12

1. Това че си глупав и не разбираш въпросът ми, не мисля че е достатъчно основание да ме обиждаш, не мислиш ли? Друг е въпросът до колко чифут е обида, но след като аз не съм такъв, явно е.

2. Сега на въпроса: Аз ти казах че имам нужда от портативен портфейл и само и единствено мултибит ми го е осигурил адекватно до сега. Оригиналния клиент изисква блокчейн, така че явно всеки който иска да го ползва като портативен ще да е пълен идиот (тиго каза).

3. Мисля че вече заема повече от 32GB, но щом си казал 17, нека бъде както си казал... Твърде висока е цената на такива устройства, а ще мине време и те ще омалеят, та както не отдавна са стигали 16, а сега ядец... Поради което решението ти е безкрайно не практично, практичното такова е мултибит

4. Аз бекъпа ако искам ще си го прехвърля с дискети, за целта ще го разделя само на няколко десетки дяла архива, даже ще си го запазя на перфокарта, а после ръчно ще си въведа информацията бит по бит, за по-голямо удобство и сигурност.

5. И още веднъж за да съм сигурен че съм се изразил кристално ясно! НЕ ме интересува сигурност, ИНТЕРЕСУВА ме удобство. НЕ питам за бекъп, ПИТАМ за портфейл който мога да си сложа в джоба, да отида някъде, да си извадя флашката, да я боцна в нечий лаптоп и да извърша плащане. И решението отново е мултибит.
ZAX
Spammer

Мнениеот vmuser » 10 Апр 2014, 20:04

Ох, много обидчиви хора в тоя форум има :lol: . Всеки си мисли, че постоянно другия го обижда, принизява, омаловажава и така нататъка. Фактът, че само гадаеш с каква нагласа съм го казал, а ти директно ме обиждаш, само говори за това какъв си ти. Ама не искам да влизаме в спорове или пък да се нападаме, защото не ми е това целта и още повече, че форума не е хич мястото за такива глупави разговори.
Това, което щеше да ме разбереш е, че за 20 лв ще си вземеш 32ГБ флашка и си имай целия чейн и си прави плащания веднага, където и когато си поискаш. Не съм казал, че това е най-удачния вариант, а ти щом си го знаеш отпреди, защо въобще предизвикваш дискусия, аз недоумявам.
Следващия път просто можеш да провериш дали нещо е така вместо да си мислиш, че е така - в момента е точно 18.8ГБ. Спирам, защото не искам, нито да се заяждам, нито да обиждам. Това ще е последния ми пост с теб по тази тема. Недей толкова да се втеляваш за глупости и да си мислиш, че все някой ти мисли лошо. Айде със здраве 8)
Аватар
vmuser

Мнениеот ZAX » 10 Апр 2014, 22:13

Ок, като начало ти пробва ли това което ме съветваш да направя? Съвсем сигурен ли си че работи?!

Вярно аз не съм пробвал откакто блокчейна доста набъбна, но преди не стваше!

После защо да го правя? Защо да купувам всяка година все по-голяма и скъпа флашка и защо да си усложнявам живота, след като мултибит се събира на най-малката възможна.

А сега моля да извиниш един бедняк че не може да си позволи да даде 20-30 лева ей така само за да ти натрие носа. Но е важно да отбележим че беден е дори по-лошо от стиснат, понеже стиснатия все пак има как да го финтираш, но на бедняка какво да му вземеш? Колко сме лоши само, нали? НЯмаме достатъчно кръвчица за пиене, срамота!
ZAX
Spammer

Мнениеот 2GOOD » 10 Апр 2014, 22:49

Предлагам да стоите далеч от Multibit, има няколко случая за изгубени койни, главно от change адреси.
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comment ... all_of_my/
http://www.coindesk.com/multibit-user-l ... n-wallets/
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 10 Апр 2014, 23:00

Дотук само адреси с информация на английски език... И нито един с конкретна причина.

Следователно ми остава сам да си предположа че това може да е защото мултибит има най-ниските такси и дали са изчезнали или са забавени, или просто на някой балък сам у хакнали нещо?

Как изчезват коини, някой ще обясни ли?
ZAX
Spammer

Мнениеот 2GOOD » 10 Апр 2014, 23:04

Това си е твой избор (лично твоя глупост), човека изпраща койни, рестото отива в ресто портфейл чийто частен ключ го няма в мултибита, т.е. изпраща го на адрес ничие притежание, койните са си там просто никой не може да ги премести ;)

Относно таксите, те се определят от мрежата не от портфейла. Ти можеш да си пуснеш и 2кб транзакция без такса, но тя няма да се потвърди от никой копач (басейн)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии